Heeft u vragen over het Coronavirus en onze mondzorg?

Hieronder vindt u antwoord op de meest gestelde vragen:

In verband met de huidige overheidsmaatregelen rondom het Coronavirus zijn onze praktijken uitsluitend geopend voor spoedeisende mondzorg. Deze beperking van onze reguliere zorg is om de curve van het aantal Coronabesmettingen af te vlakken. Dit is uitdrukkelijk niet omdat het gevaarlijk is voor patiënten of behandelaren om een behandeling uit te voeren.

U kunt dan telefonisch contact opnemen met uw praktijk. U vindt het telefoonnummer op de betreffende pagina op deze website.

Onder spoedeisende mondzorg vallen trauma, nabloeding na een behandeling, acute/heftige pijn en mogelijk levensbedreigende ontstekingen. In geval van spoed kunt telefonisch contact opnemen met de praktijk.

Onder spoed bij uw beugelbehandeling wordt verstaan:

  • Erge pijn of risico op het doorslikken van een groot of scherp onderdeel van de apparatuur.
  • Een (trans- palatinale) bar die loshangt, of zeer pijnlijk in het gehemelte prikt.
  • Een loshangende hyrax (spin/vlinder), een loshangende herbst (scharnierbeugel), forsusveer of een ander loshangend deel van een beugel groter dan een bracket.
  • Een losse spalk die pijnklachten veroorzaakt.

De praktijk is t/m 6 april alleen open voor spoedeisende mondzorg. U kunt telefonisch een afspraak maken voor na 6 april.

Wij proberen u telefonisch te bereiken om de afspraak te verplaatsen. Mochten we u niet kunnen bereiken, ontvangt u van ons een e-mail met het verzoek contact met ons op te nemen om een nieuwe afspraak te maken.

Uw reguliere afspraak is nu een aantal weken opgeschoven. Voor de meeste soorten beugels  kan dit geen kwaad. Het kan echter zijn dat de instructies, die bij de laatste controle gegeven zijn , veranderd moeten worden. Hiervoor gelden de volgende aanpassingen:

  • Apparatuur waaraan gedraaid moet worden: STOPPEN met draaien totdat u een afspraak gehad heeft op de praktijk.
  • Voor uitneembare beugels en het dragen van elastieken geldt: bij twijfel alleen ‘s nachts dragen of neem contact op met de praktijk om te overleggen.

Mocht u twijfel hebben of de  tanden of kaken wel in de goede richting bewegen, neem dan gerust contact op met de praktijk.

Ja wij zijn telefonisch in de ochtend bereikbaar. Het kan zijn dat u toch het antwoordapparaat krijgt in verband met beperkte openingstijden. Voor spoedeisende mondzorg zijn wij wel telefonisch bereikbaar.

U kunt ons het beste ‘s ochtends telefonisch proberen te bereiken. Het kan zijn dat u toch het antwoordapparaat krijgt in verband met beperkte openingstijden.

De reeds bestaande hygiëne- en infectiepreventiemaatregelen, die worden gehanteerd in de praktijk, zijn in lijn met de richtlijnen van het RIVM. Aanvullend worden na elke behandeling de deurklinken gedesinfecteerd. Daarnaast begroeten we u met een lach, maar schudden op advies van de overheid even geen handen.