Hightech tandarts bij Dental Clinics Weesp

Tandheelkundige behandelingen met computer of microscoop, bij Dental Clinics Weesp hoort dit tot de dagelijkse gang van zaken. Sinds tandartspraktijk Yvo Becker aan de Herengracht in november 2007 is samengegaan met Dental Clinics is de praktijk enorm uitgebreid. Een team van zes tandartsen en tandarts-specialisten, twee mondhygiënisten en mondzorgkundigen, zes assistenten en preventie-assistenten staan klaar om te voldoen aan de steeds grotere vraag van hun cliënten naar een gezond, gaaf en vooral fraai gebit. The sky is the limit.

Geen solistisch werkende tandarts meer, maar één grote praktijk waarin alle specialisaties op het gebied van tandheelkundige zorg onder één dak zitten. “Want door te werken in een grote praktijk zijn tandartsen in staat zich te bekwamen in hun specialisatie, simpelweg omdat ze meer patiënten zien, en kunnen de geavanceerde, kostbare apparatuur voor specialistische behandelingen aanschaffen,” legt Titia Smulders uit. Zij ondersteunt de drie Nederlandse vestigingen van Dental Clinics.

Een mooi wit en recht gebit

“Uit onderzoek blijkt dat mensen veel overhebben voor een mooi wit en recht gebit. Bijna 70% van de mensen heeft zich bijverzekerd voor tandheelkundige zorg, dus dat zegt wel wat. Was een kunstgebit vroeger nog heel normaal, nu kom je haast niet meer tegen dat patiënten hun tanden en kiezen laten trekken. De mogelijkheden in de tandheelkundige zorg, ook cosmetisch, zijn enorm vergroot. Bij Dental Clinics willen wij wensen de keuze geven over hoever zij daar in willen gaan: we kunnen het ze meteen bieden. Daarvoor hoeven ze nergens anders heen.” Smulders raakt niet uitgesproken over de voordelen van een brede praktijk. De samenwerking, het leren van elkaar, het intercollegiale overleg en het scheppen van mogelijkheden voor de patiënt, dat gaat zoveel beter als je met elkaar in één pand zit. Hiermee volgt Dental Clinics de aanbevelingen uit het rapport Innovatie in de Mondzorg van het Instituut voor Onderzoek van Overheidsuitgaven.

Kroon

Een van de nieuwste staaltjes op tandtechnisch gebied die Dental Clinics biedt, is het maken van een definitieve kroon in het tijdsbestek van slechts anderhalf uur met het geavanceerde Cerec-systeem. Als een kroon op de conservatieve manier wordt gemaakt, moet een patiënt in een eerste consult zijn kies laten uitboren en een afdruk laten maken en gaat vervolgens met een noodkroon naar huis. De tandtechnicus maakt vervolgens een definitieve kroon en deze wordt in een volgende afspraak door de tandarts op de kies geplaatst. Wat Dental Clinics betreft is deze tijdrovende werkwijze verleden tijd. Yvo Becker is de Cerec specialist binnen het team.

Becker: “Het werkt zoveel sneller en prettiger voor de patiënt. Een computer die een driedimensionale opname van de kroon kan maken vervangt het happen en een ingenieuze slijpmachine vervangt de tandtechnicus. Plaatsen, en de patiënt staat buiten met een perfect passende kroon.” Cerec bestaat nu zo’n tien jaar en is de kinderziekten wel ontgroeid. “De resultaten zijn verbluffend”, aldus een enthousiaste Becker. In Weesp is de vroegere praktijk van tandarts Becker uitgebreid van twee naar vier behandelkamers en een röntgenkamer, en in de toekomst moeten dat er in de visie van Dental Clinics zes tot acht worden. Becker legt uit: “Ik was al samen met mijn collega bezig om de praktijk te vergroten toen hij besloot zich elders te vestigen. In die periode kwam ik bij toeval Bart Vinke, specialist in cosmetische tandheelkunde, tegen. Hij vertelde over zijn plannen met Dental Clinics. Het kwam voor mij op het juiste moment en ik ben er op ingesprongen. Een heel aantrekkelijk aspect voor mij in deze setting is dat ik nu ook jongere collega’s kan opleiden en begeleiden. Het brengt veel reuring met zich mee, dat is zeker.

Becker is directeur/eigenaar van deze Dental Clinic vestiging. “Willen we werken volgens onze visie, dan moeten we nog verder uitbreiden. Binnen ons pand aan de Herengracht is dat niet mogelijk, daarom willen we te zijner tijd naar een nieuwe locatie. Hopelijk lukt het om dit te realiseren binnen de muren van de Maarten Lutherkerk die wij hebben aangekocht. En als dat niet lukt om allerlei redenen, dan zullen we op zoek gaan naar een andere locatie. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer patiënten ons eenmaal hebben gevonden, ze ons naar elke nieuwe locatie zullen volgen.”

Bron:

  • Artikel door Ruth van Kessel in WeesperNieuws

Meer weten? Lees hier alles over Dental Clinics Weesp