Maatschappelijk project: Vietnam

In 2018 was masterstudent tandheelkunde Elsemieke van Lith met ons mee op werkreis naar Vietnam. Zij ging ons helpen met het behandelen van de gebitten van ruim 150 weeskinderen en heeft samen met de tandartsen zijn handen uit de mouwen gestoken. Bekijk hier haar videoverslag.

Videoverslag Dental Clinics in Vietnam 2018

vietnam2015

Bij Dental Clinics werken alle tandheelkundige specialismen nauw samen onder één dak. Dus niet alleen tandartsen, mondhygiënisten en (preventie)assistenten, maar ook implantologen, endondologen en zelfs kaakchirurgen. Hierdoor kunnen we onze patiënten de meest uitgebreide tandheelkundige zorg bieden, gewoon in hun eigen praktijk. U vindt ons in moderne groepspraktijken in heel Nederland, maar ook regelmatig in Vietnam.

Nederlandse tandartsen in Vietnam

Sinds 2008 brengt Dental Clinics jaarlijks een bezoek aan Vietnam. Dan saneren en onderhouden onze tandartsen de gebitten van de ruim 150 wees- en verstoten kinderen die een thuis hebben gevonden in de K.I.D.S. opvanghuizen in Ho Chi Minh City: het Sunflower House, het Lotus House, het Sunlight House en het Lemongrass House. Hier is hun straatleven verruild voor een normaal kinderleven met liefdevolle zorg en gezonde voeding. Ze gaan naar school, sporten, spelen en kunnen onbezorgd lachen. Ook is er het SPI House, waar meisjes na hun middelbare schooltijd begeleid wonen en studeren. We behandelen alle kinderen conform de Nederlandse protocollen en kwaliteitsnormen.

Lokale samenwerking

Erg belangrijk is onze samenwerking met Dr. Andrew Tsang van Westcoast International Dental Clinic en zijn team. We mogen gebruikmaken van hun moderne, prachtig ingerichte tandartspraktijk. Ook dit team behandelt de kinderen belangeloos en in hun eigen tijd! En na ons bezoek staan deze mondzorgprofessionals altijd klaar voor tussentijdse behandelingen of het oplossen van pijnklachten. Zo kunnen we samen voorzien in de best mogelijke lange termijn mondzorg.

Samen koken voor de kids

Stichting K.I.D.S. en Dental Clinics organiseren sinds 2011 samen een benefietavond voor de kids, onder het motto ‘Koken met topkoks’. Verschillende sponsors dragen hier belangeloos een steentje aan bij. Zo ook masterchef Alain Caron, topchef Julius Jaspers en chefkok Ron Blaauw. Zij stellen een uitgebalanceerd menu samen en verzorgen inspirerende kookworkshops. Op beide avonden is met veel plezier gekookt én gegeten in de sfeervolle locatie van Keizer Culinair in het hart van de Amsterdamse Jordaan. Niet alleen in culinair opzicht, maar ook financieel zijn volgens organisator Titia Smulders fantastische resultaten neergezet. “Alle keren is er een bedrag van ruim 20.000,- euro opgehaald, dat 100% strijkstokvrij naar de kids gaat.”

Lees meer: