Lachen is leven in Vietnam

In november 2017 reisde masterstudent tandheelkunde Mike van Joost met een groep Dental Clinics tandartsen mee naar Vietnam. Hij legde zijn reiservaringen vast in onderstaand videoverslag.

 

Videoverslag Dental Clinics in Vietnam 2017

Maatschappelijk project

Jaarlijks brengen wij een bezoek aan Vietnam om de gebitten van ruim 150 wees- en verstoten kinderen te saneren en onderhouden. Deze kinderen hebben een thuis gevonden in de K.I.D.S. opvanghuizen in Ho Chi Minh City.

Tandarts Pini Reisman Hardegarijp - Dental Clinics HardegarijpPini Reisman, tandarts bij Dental Clinics Hardegarijp: Om de kinderen te kunnen helpen en hun leefomgeving te leren kennen, was een indrukwekkende en unieke ervaring. Daarnaast was het fantastisch om het met zo’n leuk en gezellig team te mogen doen!

Dental University

Tijdens ons verblijf kregen we een rondleiding op de Dental University of Ho Chi Minh City en mochten we vrij rondkijken bij onder anderen de kliniek.

Bezoek aan K.I.D.S. opvanghuizen

Om kennis te maken met de kinderen bezochten we de opvanghuizen Sunflower en Lemongrass. Er werd gedanst, gezongen en vooral veel gelachen want ook in Vietnam is lachen, leven.

Tandarts Eelco Miedema Doetinchem Lohmanlaan - Dental Clinics Doetinchem LohmanlaanEelco Miedema, tandarts bij Dental Clinics Doetinchem Lohmanlaan: Ongelofelijk dat de weeskinderen zo ontzettend vrolijk zijn terwijl in hun verleden alle vrolijkheid ontbreekt!

Aan de slag met het team van Westcoast International Dental Clinic

Na de kennismaking met het land en de kinderen was het tijd om aan de slag te gaan. In de moderne praktijk van Dr. Andrew Tsang van Westcoast International Dental Clinic en zijn team behandelden we tijdens het weekend ruim 120 kinderen. Ook dit team behandelt de kinderen belangeloos en in hun eigen tijd!

Tandarts Helmy van Erp Veenendaal - Dental Clinics Veenendaal de ReedeHelmy van Erp, tandarts bij Dental Clinics Veenendaal de Reede: Wat mooi om dit te mogen doen, om deze kinderen te mogen behandelen. Een ervaring voor het leven.

Fotoverslag

Bekijk hieronder een aantal van de foto’s die Mike maakte tijdens de reis.