Mijn factuur

In onze praktijk willen we zoveel mogelijk tijd besteden aan onze patiënten. Daarom hebben wij het versturen en innen van nota’s overgedragen aan Infomedics, een gespecialiseerd bedrijf dat het facturatieproces voor vele zorgaanbieders als tandartsen, orthodontisten, fysiotherapeuten, psychiaters en dierenartsen verzorgt. U ontvangt dus niet van ons maar van Infomedics de factuur van uw behandeling.

Facturatie via Infomedics

Bent u aanvullend verzekerd voor tandartskosten? Dan ontvangt u van Infomedics alleen een eventuele restfactuur voor het bedrag dat niet door uw verzekeraar wordt vergoed. U hoeft de nota dus niet eerst zelf te betalen en deze dan te declareren bij uw zorgverzekeraar.

Snel en eenvoudig betalen met iDEAL

Indien uw e-mailadres en 06-nummer bij ons bekend zijn, ontvangt u uw nota van Infomedics  per e-mail. Gemakkelijk voor u omdat u direct via iDEAL kunt betalen. Wanneer u uw nota eerst wilt inzien, is dit uiteraard ook mogelijk. Vanwege veiligheidsredenen vindt er dan eerst een postcode check plaats. Via het Zorgportaal van Infomedics heeft u inzicht in al uw nota’s en persoonlijke gegevens.
Ontvangt u uw nota toch liever per post, geef dit dan door aan de praktijk.

Opbouw van de factuur

Op elke factuur staan een notanummer en -datum, een referentienummer en een uiterste betaaldatum. Uw tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende prestaties die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de rekening staat elke prestatie omschreven met een code. Aan iedere code is weer een tarief gekoppeld. Met behulp van de codes op de nota kunt u desgewenst in de tarievenlijst tandheelkunde, opgesteld door de overheid, controleren of de verrichtingen en bedragen op uw nota juist zijn.

  • Tip: gebruik de sneltoets Ctrl + t om de zoekfunctie te activeren in de documenten van de NZa. Zo vindt u snel wat u zoekt.
  • Meer informatie over het betalingstermijn van Infomedics vindt u hier.

Vragen over uw factuur?

Heeft u vragen over uw nota die u hier niet beantwoord vindt? Ga dan naar www.infomedics.nl of bel met Infomedics via 036-2031900.