Mijn factuur

In onze tandartspraktijk willen we zoveel mogelijk tijd besteden aan onze patiënten. Daarom hebben wij het versturen en innen van rekeningen overgedragen aan Infomedics, een gespecialiseerd bedrijf dat het facturatieproces voor vele zorgaanbieders als tandartsen, orthodontisten, fysiotherapeuten, psychiaters en dierenartsen verzorgt. U ontvangt dus niet van ons maar van Infomedics de factuur van uw behandeling.

Facturatie via Infomedics

Bent u aanvullend verzekerd voor tandartskosten? Dan ontvangt u van Infomedics alleen een eventuele restfactuur voor het bedrag dat niet door uw verzekeraar wordt vergoed. U hoeft de rekening dus niet eerst zelf te betalen en deze dan te declareren bij uw zorgverzekeraar.

Snel en eenvoudig betalen met iDEAL

Indien uw e-mailadres en 06-nummer bij ons bekend zijn, ontvangt u uw rekening van Infomedics  per e-mail. Gemakkelijk voor u omdat u direct via iDEAL kunt betalen. Wanneer u uw rekening eerst wilt inzien, is dit uiteraard ook mogelijk. Vanwege veiligheidsredenen vindt er dan eerst een postcode check plaats. Via het Zorgportaal van Infomedics heeft u inzicht in al uw rekeningen en persoonlijke gegevens.
Ontvangt u uw rekening toch liever per post, geef dit dan door aan de tandartspraktijk.

Opbouw van de factuur

Op elke factuur staan een rekeningnummer en -datum, een referentienummer en een uiterste betaaldatum. Uw tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende prestaties die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de rekening staat elke prestatie omschreven met een code. Aan iedere code is weer een tarief gekoppeld. Met behulp van de codes op de rekening kunt u desgewenst in de tarievenlijst tandheelkunde, opgesteld door de overheid, controleren of de verrichtingen en bedragen op uw rekening juist zijn.

  • Tip: gebruik de sneltoets Ctrl + t om de zoekfunctie te activeren in de documenten van de NZa. Zo vindt u snel wat u zoekt.
  • Meer informatie over het betalingstermijn van Infomedics vindt u hier.

Vragen over uw factuur?

Heeft u vragen over uw rekening die u hier niet beantwoord vindt? Ga dan naar www.infomedics.nl of bel met Infomedics via 036-2031900.