Hoeveel sterren poets jij bij elkaar?

Thuis kun je samen met je kind veel doen om gaatjes en andere problemen in de mond te voorkomen. Door het invullen van deze quiz ben jij al een beginnende ster! Door dagelijks aan de slag te gaan met onderstaande vijf goede gewoonten word jij binnen de kortste keren een 5 sterren tandenpoetser.

Expeditie Tandarctica - tandenpoetsen alle leeftijden

2x per dag 2 minuten poetsen

Poets het gebit vanaf de doorbraak van het eerste tandje één keer per dag met een zachte peutertandenborstel en peutertandpasta. Poets vanaf de leeftijd van twee jaar twee keer per dag 2 minuten. Lees meer.

tandarts kinderen Monster - tandartspraktijk Dental Clinics Monster

1x per dag napoetsen

Poets het kindergebit eenmaal per dag na tot het 10e jaar. Napoetsen is belangrijk omdat kinderen in die leeftijd soms plekken overslaan. Doe dit bij voorkeur ‘s avonds, voor het slapengaan. De tandarts of mondhygiënist kan je tips geven hoe je dit het beste kunt doen.

Expeditie Tandarctica - Gewoon Gaaf Dental Clinics

Poetsen met fluoride houdende tandpasta

Gebruik het liefst een elektrische tandenborstel en fluoride houdende tandpasta. Tandpasta voor jonge kinderen bevat minder fluoride omdat zij soms tandpasta inslikken. Als je voor kinderen van zes jaar of jonger niet meer fluoridetandpasta dan de grootte van een erwt gebruikt, weet je zeker dat ze zo min mogelijk tandpasta doorslikken.

Poetsen volgens de 3 B’s

Hou bij het tandenpoetsen een vaste volgorde aan. Zo weet je zeker dat er niets wordt overgeslagen; Binnenkant , Buitenkant, Bovenkant

Regelmatig de tandarts bezoeken

Goed tandenpoetsen is niet compleet zonder een beetje hulp van buitenaf. Door regelmatig de tandarts te bezoeken wordt de mondgezondheid van je kind nauwlettend gevolgd, krijg je advies en worden gaatjes of andere problemen tijdig aangepakt. Wij staan graag voor je klaar.

Goed om te weten is dat de basisverzekering tandheelkundige controles en zorg tot het 18e jaar vergoedt (met uitzondering van o.a. orthodontie). Zo staat niets in de weg om een gezonde basis te leggen voor het melkgebit én het blijvende gebit.

Ga je mee op Expeditie Tandarctica?

Bij Dental Clinics mogen alle kinderen en hun ouders mee op Expeditie Tandarctica! Tijdens deze expeditie leren kinderen spelenderwijs alles over de onderwerpen die te maken hebben met een gezonde mond. Zo wordt thuis zorgen voor een gezonde mond een stuk leuker én gemakkelijker! Gaan jullie mee? Lees meer.

Mondzorg voor kinderen - Dental Clinics