Ritme

Blijf thuis, blijf gezond en houd het ritme vast!

In deze tijd staat gezondheid voorop. Daarom blijven we allemaal zoveel mogelijk thuis. Maar daardoor kunt u wel uw (dag)ritme kwijtraken. Om dit te voorkomen is het allereerst belangrijk structuur aan uw dag te geven: sta bijvoorbeeld op de gebruikelijke tijd op en ga op de gebruikelijke tijd weer naar bed. Eet daarnaast gezond en blijf – zoveel mogelijk – in beweging.

Wist u dat een gezonde mond ook bijdraagt aan uw algehele gezondheid? Het is dus extra belangrijk uw gebit in deze tijd goed te verzorgen. Wij willen u hierbij graag helpen met tips over wat u thuis kunt doen om uw mond gezond te houden. En ook hiervoor geldt: houd het ritme vast! Wat kunt u zoal doen?

Uw mondzorg tijdens deze periode

Vragen, twijfels of overleg

Als u een vraag heeft of wilt overleggen met de tandarts dan is dat natuurlijk mogelijk. Neem dan contact op met de praktijk, wij staan u graag te woord.
Ook nu!

Veel gestelde vragen over onze werkwijze en (extra) maatregelen klik hier

Vind hier de contactgegevens van uw praktijk

Of maak gebruik van het contactformulier

Instructies en tips voor kinderen

Kinderen zijn gevoeliger voor gaatjes en tanderosie dan volwassenen. Daarom is een goede mondhygiëne zeer belangrijk.

Wij helpen u graag bij het gezond houden van het gebit van uw kind. Als ouder kunt u namelijk samen met uw kind veel doen om gaatjes en andere problemen in de mond te voorkomen. En ook hiervoor geldt: houd het ritme vast.

Tandenpoetsen met een handtandenborstel

Is tandenpoetsen bij u thuis een strijd of een feestje? Tandenpoetsen wordt een stuk makkelijker wanneer u poetst volgens de 3 B’s.
Kijkt u mee?

Tandenpoetsen bij kinderen. Lees meer. 

Tandpasta

Weet u welke tandpasta wordt voorgeschreven voor de leeftijd van uw kind? Wij leggen u het verschil uit tussen de verschillende soorten tandpasta’s en geven u een handige tip voor de hoeveelheid tandpasta die u nodig heeft.

Meer tips over tandpasta. Lees verder. 

Tanden wisselen

Een wiebeltand! Wij laten u graag zien waarom goed poetsen nu extra belangrijk is en wat u in huis kunt halen voor een experimentje samen met uw kind om te kijken of het poetsen goed is gelukt.

Alles over tanden wisselen. Lees verder. 

Tandletsel

Een blijvende tand die er uit is geraakt of los zit, dat is erg vervelend. Bekijk hier wat u het beste wel en niet kunt doen. Zo laten we u onder andere zien hoe u de tand moet vastpakken en hoe u de tand moet bewaren tot u weer bij de tandarts bent.

Hoe te handelen bij tandletsel? U leest het hier.