uit 130 reviews

Jouw tandarts in IJburg

Bij Dental Clinics Amsterdam IJburglaan staat een professioneel en vriendelijk team klaar om je te voorzien van uitmuntende tandheelkundige zorg. Onze moderne praktijk, uitgerust met de nieuwste apparatuur, biedt een breed aanbod aan tandheelkundige diensten voor zowel volwassenen als kinderen.

We streven ernaar elke patiënt een comfortabele en geruststellende ervaring te bieden, waarbij we ons richten op persoonlijke aandacht en zorg op maat. Ons doel is om jouw glimlach gezond te houden. 

Voordelen van Dental Clinics Amsterdam IJburglaan

 • Dé tandartspraktijk voor volwassenen en kinderen 
 • Persoonlijke aandacht en op maat gemaakte behandelplannen 
 • Algemene mondzorg en mondhygiëne behandelingen 
 • Ervaren team van tandartsen, mondhygiënisten en (paro-)preventieassistenten
 • Preventie staat bij ons voorop 
 • Ook voor orthodontie en implantologie

Je eerste bezoek aan onze tandartspraktijk

Tijdens je eerste bezoek aan Dental Clinics Amsterdam IJburglaan voert de tandarts een uitgebreid onderzoek uit om de staat van je gebit te beoordelen. Dit omvat een klinische controle en het doornemen van jouw medische historie, aangevuld met twee detailfoto’s en één panoramafoto van je gebit.  

Deze informatie is essentieel voor het opstellen van jouw persoonlijke behandelplan, dat niet alleen gericht is op behandelingen, maar ook op preventieve mondzorg. Zo behoud je een sterk en gezond gebit. Neem contact met ons op via 020 – 398 3131 voor het maken van je eerste afspraak. 

Behandelingen bij Dental Clinics Amsterdam

Dental Clinics Amsterdam IJburglaan biedt een uitgebreid aanbod aan tandheelkundige behandelingen, afgestemd op de specifieke behoeften en wensen van onze patiënten. Ons ervaren team van tandartsen en specialisten maakt gebruik van de nieuwste technieken en materialen om je de best mogelijke zorg te bieden. Van preventieve controles en gebitsreinigingen tot complexe cosmetische en restauratieve ingrepen. Elke behandeling voeren we zorgvuldig uit met aandacht voor jouw comfort. Ontdek meer over onze diverse behandelingen. 

Algemene tandheelkunde: de basis voor een gezond gebit

Tijdens een periodieke controle bij Dental Clinics Amsterdam IJburglaan, besteedt de tandarts aandacht aan alle essentiële aspecten van jouw mondgezondheid. Deze controle omvat een grondige beoordeling van mogelijke problemen zoals cariës, tanderosie, de positie van verstandskiezen, tandsteen en eventuele tandvleesproblemen.  

Voor een optimale gebitsreiniging maak je een aparte afspraak met onze gespecialiseerde preventie-assistenten. Bovendien zijn de praktijkeigenaren van onze tandartspraktijk in IJburg experts op het gebied van implantologie en orthodontie, waardoor we een breed scala aan hoogwaardige tandheelkundige behandelingen aanbieden. 

Onze behandelingen bij Dental Clinics Amsterdam IJburglaan

Met een persoonlijke aanpak en tandheelkundige zorg van hoge kwaliteit, zorgen wij voor een gezond gebit en goed gevoel bij onze patiënten.

Bij Dental Clinics Amsterdam IJburglaan kun je onder andere terecht voor:

Wij verzorgen periodiek mondonderzoek (PMO) en stemmen dit af op jouw persoonlijke mondgezondheid en behoeften.

Last van gevoelige tanden, bloedend of teruggetrokken tandvlees, een slechte adem of staan uw tanden wat los? Bezoek de mondhygiënist.

Een gezond gebit heeft alles te maken met gezond tandvlees. Samen zorgen we ervoor dat jouw tandvlees gezond blijft.

Wij verzorgen periodiek mondonderzoek (PMO) en stemmen dit af op jouw persoonlijke mondgezondheid en behoeften.

Last van gevoelige tanden, bloedend of teruggetrokken tandvlees, een slechte adem of staan uw tanden wat los? Bezoek de mondhygiënist.

Een gezond gebit heeft alles te maken met gezond tandvlees. Samen zorgen we ervoor dat jouw tandvlees gezond blijft.

Ons team

Gert Jan de Weerd

Tandarts-directeur
BIG: 19061239302

Jurriaan den Drijver

Tandarts-directeur
BIG: 59056468802

Esther van den Heuvel

Praktijkmanager

Lizzy Zösmair

Officemanager

Dr. Claudia Werner

Tandarts
BIG: 89929015102

Daniëlle Brand

Paro preventie-assistent

Dental Clinics - Witte lach tanden bleken – Dental Clinics

Mondhygiëne: de sleutel tot langdurige mondgezondheid

Bij Dental Clinics benadrukken we het belang van mondhygiëne als een cruciaal onderdeel van jouw algemene gezondheid. Onze toegewijde mondhygiënisten spelen een essentiële rol in het voorkomen van tandheelkundige problemen, zoals gaatjes en tandvleesaandoeningen. Zij bieden professionele gebitsreiniging, voorlichting over effectieve mondverzorging thuis en advies over voeding voor een optimale mondgezondheid.  

Regelmatige bezoeken aan onze mondhygiënisten helpen niet alleen bij het behouden van een frisse adem en een stralende glimlach, maar zijn ook belangrijk voor het voorkomen van grotere tandheelkundige problemen. 

tandarts Almere Muziekwijk - tandarts Dental Clinics Almere de Notekraker

Persoonlijk behandelplan

Tijdens het periodiek mondonderzoek controleert de tandarts in 10 stappen je totale mondgezondheid. Zo wordt onder andere jouw risico op mondziekten onderzocht. Op basis van de resultaten stellen we een persoonlijk behandelplan voor je op, want iedere mond en ieder gebit is anders.

Dankzij deze aanpak kunnen we eventuele problemen in de mond op tijd ontdekken en behandelen.

Hulp bij spoedgevallen

Bij Dental Clinics Amsterdam IJburglaan ben je verzekerd van snelle en deskundige hulp in noodsituaties. Wanneer je te maken krijgt met ernstig tandletsel of een ongeval, staat Dental Clinics Amsterdam IJburglaan voor je klaar. Tijdens onze praktijkuren kan je ons bereiken op ons reguliere telefoonnummer. We streven ernaar je, indien nodig, dezelfde dag nog te helpen.  

Mocht je buiten onze openingstijden dringend hulp nodig hebben, neem dan contact op met de tandartsspoedpraktijk in het OLVG (locatie Oosterpark), via 0900 – 8602. Dit nummer is uitsluitend bestemd voor acute spoedgevallen, zoals nabloedingen of gevolgen van ongevallen. 

Afspraak annuleren

Mocht je onverhoopt niet in staat zijn je afspraak na te komen, verzoeken we je dit minimaal 24 uur van tevoren telefonisch aan ons door te geven. Zo kunnen wij wellicht nog een andere patiënt helpen.

Houd er rekening mee dat bij het niet tijdig afzeggen van je afspraak, we genoodzaakt zijn de gereserveerde tijd in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door je zorgverzekeraar. 

Ga direct naar

Contactgegevens

Amsterdam IJburglaan
IJburglaan 388
1086 XT Amsterdam
 

Openingstijden

 • Maandag 08:00 - 16:30
 • Dinsdag 08:00 - 16:30
 • Woensdag 08:00 - 16:30
 • Donderdag 08:00 - 16:30
 • Vrijdag 08:00 - 16:30

Telefonische bereikbaarheid: elke werkdag van 08:00 – 17:30 uur

Wat onze patiënten vinden

Wij streven naar de beste tandheelkundige zorg
Dental Clinics
Amsterdam IJburglaan

Zeer slechte communicatie. Ik heb per e-mail een vraag gesteld over de factuur die mij is toegestuurd om de mondhygiëne van mijn kind te betalen. Ik had nog nooit eerder een factuur voor betaling ontvangen. Hierdoor hebben ze mij 2 keer verteld dat ze mijn vraag hadden doorgestuurd naar “collega Marc”, maar ik heb nooit antwoord gekregen.

Pauline Van Dutch
Dental Clinics
Amsterdam IJburglaan

!! Vermijd het als je kunt! Absoluut verschrikkelijke praktijk. Van de meest ernstige – wanpraktijken bij de tandarts – tot onbeschoft personeel en enorme vertragingen bij het krijgen van vervolgafspraken. Deze oefening laat zien wat je allemaal verkeerd kunt doen! Tijdsbestek: juni 2022 tot maart 2024 (ruim 6 maanden! vertraging) Behandeling: Vaste beugels voor volwassenen Kosten: ~1500 PS: Ja, ik heb bijna een maand gewacht om te kijken of ik nog steeds hetzelfde voel en dit is terecht. Het is. Als gevolg van de chronische onderbezetting van gekwalificeerd personeel werden afspraken steeds opgeschoven, werden behandelingen gehaast en resulteerden in misplaatste beugels, wat betekende dat ik mijn behandeling moest verlengen om de fouten te herstellen. Dit is mijn voornaamste klacht. Normaal gesproken zou je één draadje tussen de 4 en 6 weken moeten dragen, maar vanwege hun capaciteitsproblemen betekende dit dat ik tot 3 maanden moest wachten tussen de afspraken! Zelfs als u de volgende afspraak vooraf probeert te boeken. Wachttijden zijn soms erg kort, maar verwachten meestal minimaal 20 minuten. Ik heb meerdere afspraken geannuleerd omdat er te weinig personeel was. Te veel klanten aannemen alleen maar om de aanmeldingsafspraken te verzilveren? Ik weet het niet. De communicatie was altijd verschrikkelijk - onvriendelijk, vertraagde reacties op schriftelijke communicatie en het niet nakomen van mondeling gemaakte afspraken (ik vroeg om één enkele factuur te krijgen in plaats van steeds kleine facturen. Ik kreeg later van iemand anders te horen dat dat blijkbaar niet mogelijk was, maar het was in het begin afgesproken). Hun telefoonsysteem was een tijdje kapot en schakelde geen gesprekken door die in de wacht stonden. Tijdens mijn behandeling heb ik meerdere personeelswisselingen gehad omdat mensen de praktijk verlieten, waardoor ik mezelf voortdurend moest herhalen en uitleggen wat er was gebeurd. De aantekeningen in hun interne tandheelkundige EPD-systeem leken niet te helpen. Ik vroeg om mijn persoonlijke gegevens om naar een andere tandarts te kunnen verhuizen en het kostte opnieuw meerdere e-mails heen en weer om die te krijgen. Ik heb ook geprobeerd over te stappen naar een andere tandarts om de behandeling af te ronden, maar begrijpelijkerwijs wilde geen enkele andere tandarts het risico aanvaarden dat iemand anders een mislukte behandeling zou uitvoeren. 1 positief ding: ik kon de 3D-afdruk van mijn tanden, gemaakt voor mijn definitieve retentie, meenemen. In essentie: ik hoop dat deze praktijk snel failliet gaat en dat het personeel betere werkplekken vindt die hogere normen afdwingen en het personeel beter ondersteunen met de middelen die ze nodig hebben. Ik neem aan dat dit een systematisch probleem is van freelance tandartsen die via franchisebedrijven werken. GA DAAR NIET HEEN.

Robin Scharf
Dental Clinics
Amsterdam IJburglaan

Had enorm veel pijn. Kon snel met spoed geholpen worden. Ben super goed geholpen door dhr den Drijver en assistente. Top praktijk!

J K
Dental Clinics
Amsterdam IJburglaan

In 2012 voor het eerst naar Tpa gegaan en advies van Jurriaan den Drijver gekregen. Alles moest eruit en hij zou met een mooie oplossing van implantaten komen die deels door de verzekering vergoed zouden worden. Toen alles er eenmaal uit was en ik voor nood een gebit moest liet hij me met flinke pijn lopen want het was niet goed passend. Achteraf van 2 assistentes Loyce en Sharon gehoord dat dat zijn tactiek was om je iets duurs aan te smeren. De implantaten werden helemaal niet vergoed door de verzekering en hij zei dat het €11000 zou worden. Maar steeds kwamen er weer nieuwe kosten bij en uiteindelijk €13000 in delen contant betaald voor 10 titanium implantaten met opbouw. Dat gebeurd onder plaatselijke verdoving en was een hel, nog nooit zoveel pijn geleden. Ik zag eruit alsof ik een zwaar auto ongeluk had gehad en ik moest zonder tanden de deur uit. Dat heeft weken geduurd en is niet normaal. Terwijl ze zeggen dat je nooit zonder tanden de deur uitgaat. Toen alles eindelijk gedaan was en betaald had ik een hele andere mond en moest ik moeite doen om normaal te kunnen praten en lachen. Daarna ging hij naar Curacao en braken er bij mij 3 voortanden uit maar TCIJ gaf niet thuis. Dus moest ik naar een nood tandarts.De hele behandeling duurde ca 18 maanden en hier heb ik echt een angsttrauma van opgelopen. Ik ben tot in 2019 onder behandeling gebleven daar omdat geen enkele tandarts/tandtechnicus/implantoloog zich aan de constructie in mijn mond durfde te wagen. Dus elke keer moest ik weer terug naar die praktijk. Eindelijk heb ik een implantoloog gevonden die het aandurft om deze constructie op implantaten aandurft. Zodoende schrijf ik nu pas een review. De tandtechnicus Max heeft ons een keer in een dronken bui verteld (wij hadden een kroeg waar hij kwam) dat ik het “experimentje” van Jurriaan den Drijver en z’n Limburgse vriend die de steg maakte was en dat ze erg veel lol hadden over dat ik zo moeilijk kon praten met mijn implantaten die eerst niet goed in mijn mond geschroefd zaten. Ik ben blij dat ik nu een normale tandarts heb gevonden. Collega tandarts Gert-Jan vertelde dat zelfs de eigen moeder van Jurriaan niet bij haar zoon in de stoel durft te zitten omdat het zo’n slager is. 👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽

Jessica
Dental Clinics
Amsterdam IJburglaan

Zeer slechte service. Ik wacht al 22 maanden op behandeling na een fietsongeluk. Ondanks talloze e-mails en telefoontjes krijg ik geen enkele reactie op mijn behandeling. Vanwege de extreem lange wachttijd en het onvermogen om enige statusupdate te geven, sta ik op het punt mijn ongevallenverzekeringsdekking te verliezen (de behandeling moet binnen 2 jaar na het ongeval zijn voltooid). Dit zal ertoe leiden dat ik een groot bedrag verlies. Ik raad deze praktijk helemaal niet aan.

Marcel
Dental Clinics
Amsterdam IJburglaan

Matige tandarts praktijk, ziet er idd heel mooi uit, maar laks met proces van bijvoorbeeld de invisalign. Duur, letterlijk voor alles betaal je je rot. Vervolgens door laksheid/fouten van tandarts loopt het hele proces in de soep, waar je al duizenden euro’s voor neerlegt alles bij elkaar opgeteld. tot twee keer aan toe mijn nachtbitjes niet ontvangen, als ik zelf geen contact opneem hoor ik ook niks. Geen aanrader.

Lucas ss
Dental Clinics
Amsterdam IJburglaan

Gisteren ivm een pijnklacht langs geweest. Ik werd heel netjes precies op tijd geholpen. De tandarts gaf gaf me een vertrouwd gevoel. Bij het kijken gaf hij aan wat het was en tips hoe ik het thuis kon voorkomen. Ik merkte dat hij veel wist en het fijn vond om mij te helpen. Daardoor voelde het heel erg fijn. Bedankt voor de hulp!

Sylvana van Amerongen
Dental Clinics
Amsterdam IJburglaan

Naar aanleiding van een ongeval moest er in de plaats van één van mijn voortanden een implantaat geplaatst worden. Mijn eigen tandarts verwees me naar Jurriaan den Drijver, ´de enige aan wie hij dit zou toe vertrouwen´. En daar ben ik blij om. Ik vond het traject best wel spannend maar voelde me meteen op mijn gemak. Hij nam de tijd om me rustig alles uit te leggen en dacht prettig mee bij keuzes die ik moest maken. En hij gaat echt voor het beste resultaat. Na een traject van een aantal maanden ben ik vandaag met een prachtig nieuwe tand de praktijk uitgelopen. Ik ben echt ontzettend blij met het resultaat én met de behandeling die ik gekregen heb.

Bregje
Dental Clinics
Amsterdam IJburglaan

Vandaag met m’n moeder geweest voor een totaal gebit . Trekken ging allemaal heel moeizaam omdat de wortels zo vast zaten maar door de kundigheid van tandarts Juriaan is ze toch met een mooie glimlach naar huis gegaan . Iedereen is daar super vriendelijk , voor ons een aanrader en een dikke 10 👍

Ellen Koster-Piloo
Dental Clinics - Gezondheid & het gebit – Dental Clinics

Je bent van harte welkom!

Nieuwe patiënt?