Voor kinderen is een tandartsbezoek anders dan voor volwassenen. Kinderen hebben een andere belevingswereld dan volwassenen. Een tandarts-pedodontoloog (kindertandarts) kan zich in deze belevingswereld verplaatsen en zo het vertrouwen van de kinderen winnen. Wanneer kinderen (extreem) angstig zijn voor de tandarts, op jonge leeftijd al veel gaatjes hebben, gedragsproblemen vertonen of een beperking hebben, dan kunnen ze terecht bij ons kinderteam. Dit team bestaat uit kindertandarts Margot de Groot – Nievaart, een tandartsassistent, twee preventie-assistenten en een tandartsenassistent in opleiding. Zij richten zich ook op kinderen met specifieke tandheelkundige afwijkingen.

Kindertandheelkunde kindertandarts

Extra aandacht voor u en uw kind

Indien u met uw kind bent verwezen naar de kindertandarts zal er samen met u en uw kind een intakegesprek plaatsvinden. Tijdens dit intakegesprek bespreken we onder andere voeding, het ontstaan van gaatjes en tandenpoetsen. Aansluitend zullen we met u de ingevulde vragenlijst doornemen en de specifieke problemen van uw kind bespreken. Ondertussen zal uw kind zelfstandig een begin maken met het leerproces bij de tandarts. Hij/zij zal zijn/haar eigen tandheelkundige ervaring gaan opbouwen in een vertrouwde omgeving. Daarna zullen er nog enkele leerafspraken nodig zijn, afhankelijk van de problematiek. Dit wordt bij het intakegesprek met u besproken.Tevens zien we u en uw kind graag regelmatig terug voor een periodiek mondonderzoek. Tijdens dit bezoek nemen we de gebitssituatie en de dagelijkse mondverzorging van uw kind met u door. Ook maken we een behandelplan, waarin staat hoe we het gebit en de mond van uw kind gezond kunnen houden. Indien nodig nemen we actie om bijvoorbeeld de mondhygiëne van uw kind samen te verbeteren.Wanneer uw kind  een stabiele mondgezondheid heeft en behandelingen bij de kindertandarts zonder te veel moeite gaan, wordt uw kind weer terugverwezen naar zijn/haar eigen tandarts.

Naar de kindertandarts?

In onze praktijk komen kinderen die door een andere tandarts naar de kindertandarts zijn verwezen, met het verzoek om de tandheelkundige behandeling over te nemen. U kunt contact ons opnemen om de mogelijkheden voor uw kind te bespreken. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0341 – 560 123 of per e-mail via ermelo@dentalclinics.nl.kindertandheelkunde kindertandarts

Onze kindertandarts

Margot de Groot – Nievaart is al meer dan 32 jaar werkzaam in de tandheelkunde, waarvan meer dan 16 jaar als tandarts-pedodontoloog. Zij heeft hiervoor een 3-jarige masteropleiding gevolgd en is erkend door de Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde.

Tandheelkundige zorg volledig vergoed tot 18 jaar

Kinderen zijn extra gevoelig voor gaatjes en tanderosie. Regelmatige tandartscontrole bevordert niet alleen een gezonde ontwikkeling van het gebit, maar verkleint ook de kans op angst op latere leeftijd. Daarom wordt aangeraden om uw kind al vanaf de leeftijd van 1 jaar mee te nemen naar de tandarts. Dit hoeft voor niemand een financiële drempel te zijn: de basisverzekering vergoedt tandheelkundige kosten voor iedereen tot 18 jaar (met uitzondering van orthodontie).