Welkom bij uw tandarts in Houten

Welkom bij Dental Clinics Houten. Bij ons kunt u altijd rekenen op mondzorg van de beste kwaliteit. En dat tegen de tarieven die door de overheid zijn vastgesteld. U betaalt dus nooit te veel!

Een goede mondgezondheid

In de mond zitten veel bacteriën. Deze kunnen onder andere gaatjes en tandvleesontstekingen veroorzaken. Daarom is het belangrijk regelmatig een bezoek aan de tandarts te brengen. Uw tandarts controleert de gezondheid van uw tandvlees en adviseert u – indien nodig – een behandeling bij één van onze mondhygiënisten of preventie-assistenten. Zo houden we u gebit samen gezond!

Meld u aan als patiënt

Bent u nog geen patiënt bij ons, maar wilt u dat wel worden? Meld u (en uw gezinsleden) eenvoudig aan via ons online inschrijfformulier. Wilt u zich liever telefonische inschrijven? Dat kan ook. Bel dan naar 030 – 82 00 547. Wij helpen u graag verder.

Een beugel bij Dental Clinics Houten

Een beugel wordt in eerste instantie geplaatst om tanden en kiezen recht te zetten, zodat het gebit weer goed functioneert. Met een goed functionerend gebit kunt u namelijk beter bijten, kauwen, praten en lachen. Daarnaast zijn rechte tanden en kiezen beter te reinigen, waardoor eventuele tandheelkundige problemen voorkomen kunnen worden. Uiteraard zorgen rechte tanden en kiezen ook voor een mooiere glimlach. Heeft u of uw kind een beugel nodig? Dan verwijzen we u graag naar een orthodontist in de buurt, zoals TopOrtho Nieuwegein.

tandarts kinderen Dental Clinics poetsadvies

Tandarts voor kinderen

Kinderen hebben hun hele leven plezier van gezonde tanden en kiezen. Vanaf dat moment dat de eerste tandjes bij uw kind doorkomen, kan hij of zij kosteloos kennismaken met de tandarts. Door uw kind al op jonge leeftijd mee te nemen naar de tandarts, kunnen problemen met het gebit worden voorkomen.

Parodontologie

Gezond tandvlees is de basis voor een sterk en gezond gebit. Maar wist u dat meer dan de helft van de Nederlanders last heeft van ontstoken tandvlees? En omdat een tandvleesontsteking in veel gevallen geen pijn doet, wordt het vaak te laat ontdekt.

Wanneer ontstoken tandvlees niet wordt behandeld kan het overgaan in parodontitis. In dit stadium wordt het kaakbot aangetast en kunnen tanden en kiezen verloren gaan. Het is dus belangrijk parodontitis te voorkomen of anders op tijd te behandelen.

Praktijkimpressie

Afspraak annuleren

Afspraken dienen – indien noodzakelijk wegens overmacht – uiterlijk 24 uur voor de behandeling op werkdagen te worden geannuleerd. Bij niet of niet tijdige annulering van de afspraak zijn wij genoodzaakt de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.