Complete mondzorg voor het hele gezin

Welkom bij Dental Clinics Koog aan de Zaan. In onze moderne tandartsengroepspraktijk aan de Stationsstraat 5 vindt u complete mondzorg voor het hele gezin, op dinsdag ook in de avonduren. Onze teamleden zorgen voor alles wat met uw tand- en mondzorg te maken heeft. We staan dagelijks voor u klaar om u een gezond gebit en een stralende lach te geven, waar u uw leven lang plezier van heeft. En dat tegen de tarieven die door de overheid zijn vastgesteld. U betaalt dus nooit meer dan nodig is.

Persoonlijke aandacht

Naast algemene tandheelkundige zorg kunt u ook bij ons terecht voor onder andere preventie, mondhygiëne en een implantaat. Wij denken met u mee en nemen de tijd voor u en uw gezin, zeker als uw kind het spannend vindt om naar de tandarts te gaan.

tandarts Koog aan de Zaan - tandarts Dental Clinics Koog aan de ZaanPreventie

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij het voorkomen van problemen in de mond. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ besteden wij de nodige aandacht en tijd aan preventie. Hierbij staat een goede bewustwording van het belang van mondverzorging bij patiënten voorop. Enkele belangrijke aspecten zijn op de juiste manier poetsen, het verwijderen van vuil en tandplak tussen de tanden (door flossen, ragen of stokeren) en regelmatige controle van uw gebit door ons team.

Mondhygiëne

Wanneer u problemen met uw tandvlees heeft, krijgt u begeleiding van ons mondhygiëneteam. Dit team bestaat uit tandartsen, mondhygiënisten en een preventie-assistent. Zij richten zich op preventieve mondzorg en het voorkomen van tandvleesaandoeningen en tandbederf. Samen zorgen zij voor het in stand houden van het tandvlees. Ook geven zij poetsinstructies en advies over voeding en mondverzorging, zodat u weer kunt genieten van een gezonde mond. Hiervoor heeft u geen verwijzing van de tandarts nodig.

tandarts Koog aan de Zaan - tandartspraktijk Dental Clinics Koog aan de ZaanImplantologie

Bij ons kunt u ook terecht voor het laten zetten van een implantaat. Implantaten zijn een goede oplossing wanneer u een tand of kies mist, maar zonder problemen wilt blijven praten en eten. Implantaten kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van het draagcomfort, de functie en het uiterlijk van de gebitsprothese of het eigen gebit. Ieder gebit en iedere mond is anders. Daarom kijkt de implantoloog naar uw situatie en maakt hij vervolgens een persoonlijk behandelplan. Een implantaat vraagt namelijk om een unieke aanpak. Onze tandarts implantologen staan samen met de teamleden klaar om een mooi implantaat voor u te maken. Lees hier meer over implantologie.

Praktische informatie

Bij ernstig tandletsel of een ongeval:

  • Tijdens onze praktijkuren zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar op ons reguliere telefoonnummer: 075 – 657 15 57. Mogelijk kunnen wij u dezelfde dag nog helpen.
  • Indien u geholpen moet worden buiten onze openingstijden dan kunt u contact opnemen met de spoedgevallendienst: 020 – 660 27 50. Deze dienst is alleen bedoeld voor dringende spoedgevallen, zoals nabloedingen en ongevallen.

Onze praktijk is zelfstandig toegankelijk, ook voor mensen in een rolstoel of minder validen. Patiënten die niet zelf in de tandartsstoel kunnen plaatsnemen worden geholpen. Als de transfer van rolstoel naar tandartsstoel niet mogelijk is, kan de patiënt eventueel in de rolstoel worden behandeld of verwijzen we door naar een praktijk met de juiste voorzieningen.

tandarts Koog aan de Zaan - receptie Dental Clinics Koog aan de ZaanTijdig afspraak afzeggen

Als u een afspraak heeft gemaakt, rekenen wij op uw komst. Lukt het u niet om uw afspraak na te komen, dan vragen wij u dit minimaal 24 uur van tevoren telefonisch bij ons te melden. Indien de afspraak niet (tijdig) is geannuleerd, zijn wij genoodzaakt de kosten van de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.