Complete tandheelkundige zorg voor het hele gezin

Welkom bij tandartsengroepspraktijk Dental Clinics, uw tandarts in het centrum van Maastricht. Onze moderne tandartspraktijk vindt u aan het Koningin Emmaplein. U bent van harte welkom voor al uw tandheelkundige zorg. Met ons ervaren team, professionele behandelkamers en –methodes en een servicegerichte organisatie staan we dagelijks voor u klaar.

Meld u en uw gezinsleden eenvoudig aan als patiënt via ons online inschrijfformulier of bel direct voor een afspraak: 043 – 325 15 45.

Mondzorg van de hoogst mogelijke kwaliteit

  • Persoonlijke aandacht en heldere communicatie
  • Naast periodieke controle ook o.a. protheses, tanden bleken of anti-snurkbeugel
  • U wordt professioneel en snel geholpen, bij acute problemen dezelfde dag
  • Zeer ruime openingstijden, ook dinsdagavond en zaterdag geopend
  • Eerlijke prijzen. Wij hanteren door de overheid vastgestelde tarieven

Onzichtbare beugel

Bij Dental Clincis Maastricht kunt u terecht voor het aanmeten van een onzichtbare beugel. Ideaal voor iedereen die liever een beugel uit het zicht heeft! Wij werken met de producten van Invisalign en Air®aligner. Raadpleeg voor meer informatie deze pagina of neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Voor de meer complexere gebitsafwijkingen verwijst de tandarts u door naar een orthodontist. Een orthodontist is gespecialiseerd in het corrigeren van (grotere) gebitsafwijkingen, zoals scheve tanden, een overbeet of onderbeet. Bent u op zoek naar een goede orthodontist? Dan verwijzen we u graag naar TopOrtho Maastricht.

Kaakchirurgische behandelingen

Voor kleine kaakchirurgische behandelingen, zoals het plaatsen van tandimplantaten, het behandelen van kaakgewrichtsklachten en het chirurgisch verwijderen van tanden en/of kiezen, werken wij samen met het Maastricht University Medical Center+ (MUMC+). Op maandag en woensdag is om de week professor Kessler, hoofd MKA van het MUMC+, en om de andere week kaakchirurg Nynke Lie van het MUMC+ aanwezig om deze behandelingen uit te voeren.

Neem voor meer informatie of voor het maken van een afspraak contact met ons op via 043 – 325 15 45

Praktijkimpressie

MRA: dé oplossing tegen snurken

Indien u last heeft van snurken, biedt de MRA (Mandibulaire Repositie Applicatie) anti-snurkbeugel een oplossing. Dit is een op maat gemaakte beugel, die u over de tanden van uw boven- en onderkaak plaatst. De MRA drukt de onderkaak iets naar voren, waardoor er meer ruimte achter de tong ontstaat en u niet meer snurkt. Zo kunnen u en uw partner weer van een gezonde nachtrust genieten. Tandarts Lenka Houtermans-Dalyuk is hiervoor geaccrediteerd en helpt u graag verder.

tandarts Maastricht Scharn - kinderen Dental Clinics Maastricht Scharn

Uw kind en de tandarts

Speciale aandacht voor het kindergebit vinden we belangrijk. Neem tijdens uw controle afspraak uw kind vanaf 2 jaar mee. Hierdoor kan hij of zij alvast wennen aan een tandartsbezoek. Tijdens het bezoek aan de tandarts wordt op speelse wijze aandacht besteed aan het poetsen en signaleren van tandplak en gaatjes.
Goed om te weten is dat de basisverzekering tandheelkundige controles en zorg tot je 18e vergoedt (met uitzondering van o.a. orthodontie). Kinderen tot 18 jaar kunnen dus gratis naar de tandarts!

Wat te doen bij een spoedgeval?

Bij ernstig tandletsel of een ongeval:

  • Bij ernstig tandletsel of een ongeval kunt u tijdens onze openingstijden direct naar onze praktijk bellen: 043 – 325 15 45.
  • Ook indien u buiten onze openingstijden moet worden geholpen kunt u naar de praktijk bellen: 043 – 325 15 45. Mogelijk is de tandarts nog beschikbaar; anders krijgt u het telefoonnummer van de spoeddienst te horen waar u naartoe kunt bellen voor een afspraak.
  • Het telefoonnummer van de nooddienst is: 0900 – 424 34 34. Deze dienst is alleen bedoeld voor dringende spoedgevallen, zoals nabloedingen en ongevallen.

Zeg uw afspraak tijdig af

Als u een afspraak heeft gemaakt, rekenen wij op uw komst. Lukt het niet om uw afspraak na te komen, dan vragen wij u dit 24 uur van tevoren telefonisch bij ons te melden. Indien de afspraak niet (tijdig) is geannuleerd, zijn wij genoodzaakt de kosten van de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.