Complete mondzorg voor het hele gezin

Bij Dental Clinics Veenendaal de Vallei bent u van harte welkom voor complete mondzorg voor het hele gezin. U vindt onze moderne tandartsengroepspraktijk aan de Kerkewijk 67. Wij hanteren de tarieven die door de overheid zijn vastgesteld. U betaalt dus niet meer dan nodig is.

Wij staan dagelijks voor u klaar en werken nauw samen om uw mond schoon en gezond te houden. Samen zorgen we ervoor dat u gelukkig bent met uw gebit. Naast algemene tandheelkunde kunt u ook bij ons terecht voor mondhygiëne, een beugelbehandeling en kindertandheelkunde.

Mondhygiëne

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij het voorkomen van problemen in de mond. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ besteden wij de nodige aandacht en tijd aan preventie en mondhygiëne. Hierbij staat een goede bewustwording van het belang van mondverzorging bij patiënten voor ons voorop.

Wanneer u problemen met uw tandvlees heeft, krijgt u begeleiding van ons mondhygiëneteam. Dit team bestaat uit de tandarts, een mondhygiënist en een paro preventie-assistent. Samen zorgen zij voor het in stand houden van het tandvlees en geven zij advies over voeding en mondverzorging, zodat u weer kunt genieten van een gezonde mond.

orthodontist Veenendaal De Vallei - orthodontist Dental Clinics Veenendaal De ValleiOrthodontie voor kind en volwassene

Ook voor orthodontiebehandelingen kunt u bij ons terecht. Orthodontist Frits Rangel helpt u samen met zijn team aan een gezond en regelmatig gebit. Op basis van het eerste consult en onderzoek en een eventuele verwijzing van uw tandarts, overlegt orthodontist Rangel samen met u wat de beste behandelmethode is en wordt er een persoonlijk behandelplan met daarbij een kostenoverzicht opgesteld. Heeft u geen verwijzing van uw tandarts? Ook dan bent u van harte welkom voor een eerste consult.

Kindertandheelkunde

Door uw kind al op jonge leeftijd (het liefst vanaf de leeftijd van 1 jaar) mee te nemen naar de tandarts, kan uw kind al vroeg aan de tandarts wennen. Wij besteden veel tijd aan kindertandheelkunde en het melkgebit. Omdat onze prioriteit bij preventie ligt, vinden we het belangrijk dat kinderen zo vroeg mogelijk leren hoe ze hun gebit moeten verzorgen. Hierbij leren we kinderen hoe vaak en hoe hard er moet worden gepoetst.

Soms vinden kinderen een bezoek aan de tandarts erg spannend. Ons team staat klaar om eventuele angstgevoelens bij uw kind weg te nemen. Dit doen wij door goed uw kind stapsgewijs aan de behandeling te laten wennen.

tandarts Veenendaal De Vallei - tandarts Dental Clinics Veenendaal De ValleiPraktische informatie

Bij ernstig tandletsel of een ongeval:

  • Maandag t/m vrijdag zijn wij binnen onze openingstijden voor spoedgevallen bereikbaar op ons reguliere telefoonnummer: 0318 – 554 795. Mogelijk kunnen wij u dezelfde dag nog helpen.
  • Indien u geholpen moet worden buiten onze openingstijden dan kunt u contact opnemen met de spoedgevallendienst van de Poli Mondheelkunde Diakonessenhuis te Utrecht: 030 – 303 97 50. Deze dienst is alleen bedoeld voor dringende spoedgevallen, zoals nabloedingen en ongevallen.

Onze praktijk is zelfstandig toegankelijk, ook voor mensen in een rolstoel of minder validen. Patiënten die niet zelf in de tandartsstoel kunnen plaatsnemen worden geholpen. Als de transfer van rolstoel naar tandartsstoel niet mogelijk is, kan de patiënt eventueel in de rolstoel worden behandeld of verwijzen we door naar een praktijk met de juiste voorzieningen.

tandarts Veenendaal De Vallei - tandarts Dental Clinics Veenendaal De ValleiTijdig afspraak afzeggen

Als u een afspraak heeft gemaakt, rekenen wij op uw komst. Lukt het u niet om uw afspraak na te komen, dan vragen wij u dit minimaal 24 uur van tevoren telefonisch bij ons te melden. Indien de afspraak niet (tijdig) is geannuleerd, zijn wij genoodzaakt de kosten van de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.