Veelgestelde vragen over volledige narcose

Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen een tandartsbehandeling over volledige narcose voor u op een rij gezet. Wij doen ons uiterste best u van alle informatie over dit onderwerp te voorzien. Mocht uw vraag er niet tussen staan, bel of mail dan naar Dental Clinics Beuningen of Dental Clinics Stramproy.

Voordat er besloten wordt u onder narcose te behandelen, volgen een aantal stappen. Deze lichten wij hieronder voor u uit.

Voorafgaand aan de behandeling
Eerst gaan we met u in gesprek. De behandeling vindt pas later plaats. Tijdens het gesprek nemen we ruim de tijd om uw gebitsproblemen in kaart te brengen en te begrijpen waar uw angst voor de tandarts vandaan komt. We geven u meer uitleg over de daadwerkelijke behandeling waarbij we rekening houden met uw angsten.

U ontvangt een kostenbegroting. Een aantal zorgverzekeraars is overgegaan tot het vergoeden van een behandeling onder narcose. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om na te vragen of de behandeling bij u wordt vergoed.

Indien u akkoord gaat met de behandeling onder narcose, plannen wij een afspraak met u in. We streven ernaar de behandeling binnen twee maanden te laten plaatsvinden.

Tijdens de behandeling
Narcose passen we enkel toe bij gezonde personen, zodat de behandeling helemaal veilig is. Bij Dental Clinics Beuningen vindt de behandeling plaats in de praktijk. Tandartsen Maarten van Dijk en Johan Oost staan met een team van ervaren anesthesiologen, anesthesiemedewerkers graag voor u klaar.

Bij Dental Clinics Stramproy wordt de behandeling uitgevoerd door tandarts-implantoloog Wouter Tobben in het Sint Jans Gasthuis in Weert.

Voorafgaand aan de behandeling krijgt u een slaapmiddel toegediend waardoor u even ‘weg’ bent. U merkt dus niets van de behandeling. Door de eerste behandeling onder narcose te laten plaatsvinden kunnen acute problemen snel verholpen worden. De eerste behandeling na de narcose wordt hierdoor als veel minder dreigend ervaren. Zo kunnen we de drempel om aan de tandartsfobie te werken verlagen.

Na de behandeling bent u snel weer wakker. In de meeste gevallen kunt u, onder begeleiding, na een half uur alweer naar huis.