De ervaring van: Tandarts Britt van den Berg

“Ik ben direct na mijn afstuderen begonnen bij Dental Clinics Huizen. Het is mijn eerste baan als tandarts. Ik had tijdens mijn studententijd al kennisgemaakt met Dental Clinics en hun verhaal voor startende tandartsen sprak me bijzonder aan. Je krijgt namelijk alle ruimte om te groeien en door te leren. En doordat alles goed geregeld is, heb je minder administratief werk en kun je je beter focussen op de patiëntenbehandeling.”

Een betere start had ik me niet kunnen wensen

Moderne tandartsengroepspraktijkSoepel van collegebank naar praktijk

“Eigenlijk is het hele traject van de collegebanken naar de praktijk uiterst soepel verlopen. Mede dankzij Dental Clinics heb ik dit traject als een leuke uitdaging ervaren, zonder stress of blokkades. In Huizen stond een goed team klaar met veel werkervaring. Ze hebben mij met open armen ontvangen. Ik kon al mijn vragen bij ze kwijt, vooral ook over administratieve zaken waar ik tegen aan liep.
Wat ook geholpen heeft, is dat ik in het laatste jaar van mijn studie mee heb gedaan aan het Dental Management Game. Daar leer je hoe je een tandartsenpraktijk moet opzetten, waarbij je rekening moet houden met verzekeringen, pensioenen, vestigingseisen, management enz. Dit alles in de vorm van een game. Samen met vier andere studiegenoten waren wij het winnende team van Amsterdam.

Rustig opbouwen zorgt voor vertrouwen

“Op dit moment doe ik veel controles (PMO’s) en intakes om mijn eigen patiëntrelatie op te bouwen. Hieruit volgen veel interessante en uitgebreide behandelingen. Ik vind het zelf een fijne manier van starten, want zo leer ik eerst tijdens een simpele controle de patiënt kennen waardoor ik merk dat ik bij (uitgebreide) behandelingen van de patiënt zijn volledige vertrouwen krijg.
Als starter is de werkdruk me reuze meegevallen. Je moet zeker wennen aan de zelfstandigheid, maar op zich is dat best snel gegaan.”

Eigenlijk is het hele traject van de collegebanken naar de praktijk uiterst soepel verlopen. Mede dankzij Dental Clinics heb ik dit traject als een leuke uitdaging ervaren, zonder stress of blokkades.

Tips en tricks van de tandartsassistentes

“Ik heb hier van begin af aan een uitstekende begeleiding gekregen. Iedereen staat open om elkaar te helpen. Zo merk ik dat ik ontzettend veel heb aan de tandartsassistentes die hier al langere tijd werken. Ze delen hun werkervaring met mij en geven me vaak goede tips en tricks. Ook de samenwerking met collega-tandartsen is uiterst plezierig. Ik kan non-stop bij ze terecht voor vragen en feedback, bijvoorbeeld als er een ingewikkelde casus voorbij komt. Ook stap ik makkelijk op ze af om even te overleggen. En eens in zoveel tijd gaan we rond de tafel zitten voor een evaluatie en vragen. Door dit alles kan ik mij goed ontwikkelen als tandarts. Ik ben hier net een paar maanden werkzaam en met wat ik allemaal in deze korte tijd geleerd heb, daar kan ik al een boek over volschrijven. Je leert zoveel van iedere patiënt en iedere patiënt is weer anders. Dat maakt dit vak ook zo interessant en mooi. Ik merk ook dat ik het leuk vind om in teamverband te werken; je haalt gewoon het beste in elkaar naar boven.

startende tandartsenMijn allereerste werkdag

Natuurlijk vond ik mijn allereerste werkdag waarbij ik moest werken met een eigen agenda super spannend. Ben ik wel op tijd klaar voor de volgende patiënt? Wat als ik uitloop? Weet ik bij het volgende consult alle antwoorden op zijn of haar vragen? Achteraf bleek het heel erg mee te vallen en kwam ik er achter dat je jezelf makkelijk kan redden met de kennis en kunde die je geleerd hebt op de universiteit.

Ik voel me gelukkig als een patiënt tevreden de deur uitloopt

Mijn favoriete moment van de dag is als een patiënt tevreden de deur uitloopt en ik zie dat hij of zij me dankbaar is. Zo was ik laatst bij een bul-uitreiking waarbij een van mijn voormalige docenten een bijzondere toespraak hield over geluk. Dat geluk voor iedereen weer anders is en dat onderbouwde zij met een studie van Sonja Lyubomirsly. Zo vindt de ene patiënt zijn geluk doordat zijn kleinzoon hem weer een zoen wil geven omdat hij niet meer uit zijn mond ruikt. Een andere patiënt durft weer naar zijn werk te gaan omdat zijn gebit is hersteld. Of die oudere patiënt, die weer gezellig in de kantine van het verzorgingstehuis kan mee eten, omdat zijn prothese eindelijk weer goed zit. Hij kan daardoor weer vlees kan eten in plaats van vla. Mijn streven is om iedere patiënt zo te helpen dat hij of zij weer geluk ervaart. Als dat bij iedereen zou lukken, dan zou de hele dag mijn favoriete moment zijn.

Nog lang niet uitgeleerd

Mijn droom was vroeger om traumachirurg te worden, dus ik heb altijd een grote voorliefde gehad voor chirurgie. Ik wil mij dan ook heel graag gaan specialiseren in implantologie en/of endodontologie. In het laatste jaar van mijn studie ben ik met een team van Dental Clinics naar Vietnam gereisd om in Ho Chi Minh City weeskinderen (tandheelkundig) te behandelen. Dit vond ik zo’n dankbare ervaring dat als er zich weer een mogelijkheid voordoet om vrijwilligerswerk te doen en ik krijg de kans om te gaan, ik in no time met mijn koffer en een hand vol tandenborstels op Schiphol sta. Maar het belangrijkste voor nu is dat ik mij eerst een paar jaar verder wil ontwikkelen in de algemene tandheelkunde. Waarbij een goede tandarts zijn en blijven mijn belangrijkste doel is!

Werken in een professioneel team met ervaren collega's

Vrijblijvend meelopen of meer weten?

Wij maken graag kennis met jou om de mogelijkheden te bespreken. Bekijk onze openstaande vacatures of neem geheel vrijblijvend contact op met onze recruiters, zij vertellen je graag meer. De contactgegevens vind je in het rechter menu op deze pagina.