Opleiding tot tandarts-directeur

tandarts-directeur Krommenie - tandarts Dental Clinics Krommenie

Deelnemend tandarts-directeur Erik Qvarnstrom in zijn praktijk in Krommenie.

Een eigen praktijk is het ideaal voor veel tandartsen. Logisch want je kunt zelf de richting bepalen van de zorg, maar ook ambitieus want je hebt wel de dagelijkse aansturing van een groep behandelaren die ook gaan voor de beste kwaliteit. Daarom vraagt deze rol meer dan alleen een goede tandarts zijn en zijn kwaliteiten als leiderschap, coachen en communicatie onmisbaar. Maar jij bent in eerste instantie tandarts, en geen ondernemer.

Wij zijn altijd op zoek naar tandartsen die graag als tandarts-directeur op een van onze praktijken willen werken. Maar we ondersteunen dan ook met een opleidingsprogramma waarmee je de bagage krijgt om je team goed aan te sturen. Wil je meer weten over de functie van tandarts-directeur en hoe wij de praktijken hebben georganiseerd, klik dan hier.

Uniek opleidingstraject

We hechten veel waarde aan ontwikkeling en dat doen we onder andere door met elkaar kennis en kunde te delen. De tandarts-directeuren opleiding is daar een concreet voorbeeld van. Alles wat we weten hebben we samengevoegd in een intensieve en unieke opleiding van één jaar waardoor jij wordt klaargestoomd als tandarts-directeur. In de opleiding leer je naast (persoonlijk) leiderschap, coachen en communicatie alles over onderwerpen die je nodig hebt om richting te kunnen geven aan een praktijk zoals:

    • kwaliteit van tandheelkunde
    • wet- en regelgeving
    • operationele processen
    • financiële processen
    • personeelszaken
Opleiding tandarts-directeuren - tandartsen Dental Clinics

Momenteel heeft de eerste lichting enthousiaste Dental Clinics tandartsen zich vastgebeten in de nieuwe opleiding van negen dagen gedurende één jaar.

Aan de slag

De theorie is natuurlijk leuk, maar het gaat om de praktijk. Daarom ga je direct samen met een 1-op-1 coach aan de slag aan een verbetertraject voor de praktijk. Je hoeft het wiel zeker niet opnieuw uit te vinden en je kan altijd terecht bij ervaren collega’s die je helpen waar nodig.

De eerste lichting in ons opleidingsprogramma is inmiddels gestart! Hier lees je hun verhaal:

tandarts-directeur Dental Clinics - tandarts RidderkerkAankomend tandarts-directeur Mike van der Noordaa: Het heeft voor mij tot nu toe heel veel enthousiasme gebracht. We komen veel meer te weten over alles wat er speelt buiten de behandelkamer. We kunnen op deze manier veel ervaringen delen en staan ook open voor kritiek en advies van anderen.

tandarts-directeur Dental Clinics - tandarts NieuwegeinTandarts-directeur Alain Patho: Super interessant. Ook om meer inzicht in jezelf te krijgen in zo’n leidende rol, en hoe je kunt omgaan met andere typen mensen, of dat nou collega’s of patiënten zijn. Lees hier het hele interview met Alain

tandarts-directeur Dental Clinics - tandarts HardegarijpAankomend Tandarts-directeur Martijn Dop: We hebben het gevoel iets heel bijzonders mee te maken! Uit alle windstreken komen 10 volstrekt verschillende mensen, allen tandarts, één dag per maand samen. We leren onszelf en de anderen kennen door de gedreven cursusleidster aangevuld door een professionele trainer/coach.

tandarts-directeur Dental Clinics - tandarts Maastricht CentrumTandarts-directeur Lenka Dalyuk: Je leert jezelf beter kennen en daardoor groei je als persoon en leidinggevende.

Vragen over de doorgroeimogelijkheden bij Dental Clinics?

Zie jij jezelf al werken als tandarts-directeur? Bekijk hieronder de vacature(s) of neem contact op met Monika Bos via 06 53 58 69 51 of werken@dentalclinics.nl.

Laatste tandarts-directeur vacatures


Bekijk alle tandarts-directeur vacatures →