Sinds 1 januari 2019 is het principe van ‘Samen beslissen’ opgenomen in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). Naast de informatieplicht van de tandarts is het overleg tussen tandarts en patiënt van steeds groter belang geworden. Ook bij Dental Clinics gaan we graag met u in gesprek om samen te bepalen welke behandeling het…
Volgens onderzoek van Pharos komt vijftien procent van de kinderen tussen de vier en zeventien jaar oud niet bij de tandarts. Bij peuters is dit zelfs 60 procent. In 2020 is dit cijfer verder verslechterd naar bijna een op de vijf kinderen (18%). Vermoedelijk komt dit door de corona-lockdown en waren ouders ook na de…
Goede mondverzorging is bij het ouder worden niet altijd vanzelfsprekend. Geldt dit ook voor uw vader of moeder? De mond wordt bij het ouder worden steeds kwetsbaarder, terwijl dagelijkse verzorging steeds minder vanzelfsprekend wordt. Bijvoorbeeld doordat uw vader of moeder lichamelijk of mentaal achteruit gaat. Het tandenpoetsen wordt moeilijker of wordt vergeten. Dit gebrek aan…
Wist u dat er veel kinderboeken zijn over tandenpoetsen en naar de tandarts gaan? Met deze verhaaltjes voor het slapen gaan, wordt leren om gaatjes te voorkomen een stuk leuker. Vooral als uw kind niet zo van tandenpoetsen houdt. Hebben jullie een tip voor op de lijst? Laat het ons weten via Facebook of Instagram….
In Nederland verdient de mondverzorging bij kwetsbare ouderen extra aandacht. Reden voor de stichting de Mond Niet Vergeten! om een voorlichtingscampagne te starten. Deze campagne richt zich direct op ouderen en hun mantelzorgers. De campagne bestaat onder andere uit radiocommercials en social media advertenties. Ook kunt u op demondnietvergeten.nl een test doen om te ontdekken…
Staat u op het punt om op vakantie te gaan? Met deze vakantietips gaat u goed voorbereid op weg en weet u precies wat u moet doen als u tijdens uw vakantie een tandarts nodig heeft. De antwoorden op een aantal praktische vragen hebben we voor u op een rijtje gezet. Tand eruit? Dit is…
Het coronavirus houdt ons inmiddels al ruim anderhalf jaar in de greep. Sinds de komst van het virus in Nederland worden tandartspraktijken minder vaak bezocht dan normaal. Maar wist u dat het coronavirus niet alleen invloed heeft gehad op ons tandartsbezoek, maar ook op ons dagelijks ritme qua eten, drinken, tandenpoetsen en snoepen? Onder andere…
Gaatjes voorkomen bij je kinderen is minder moeilijk dan het lijkt. Zolang je je als ouder aan een paar basisregels houdt. Die zijn nog lang niet bij iedereen bekend, zo blijkt uit een enquête van de KNMT, de beroepsvereniging van tandartsen. Dat je na het doorbreken van het eerste tandje al met poetsen moet beginnen,…
Voorafgaand aan uw afspraak ontvangt u van ons per e-mail een link naar een online gezondheidsvragenlijst. Wij verzoeken u deze vragenlijst in te vullen, zodat wij kunnen beoordelen of uw afspraak door kan gaan. Zo zorgen we ervoor dat alleen gezonde en geen kwetsbare mensen naar de praktijk komen.
Van gezonde tanden en kiezen hebben kinderen hun hele leven plezier. Maar een gezond gebit krijgt niemand vanzelf. Wist u dat uw kind al vanaf de doorbraak van het eerste tandje bij ons terecht kan? Wij helpen u graag bij het gezond houden van het gebit van uw kind. Wij ondersteunen u hierbij met de…
Het kan u overkomen, een losse of afgebroken tand bij u of uw kind. Heel vervelend en al helemaal wanneer dit gebeurt op vakantie. Gaat het om een melktand of om een blijvende tand? Lees hier wat u het beste wel en niet kunt doen bij tandletsel. Bekijk de tips
Tijdens de Wereld Antibioticaweek (12 tot 18 november) stond de wereld stil bij een groot probleem: verkeerd gebruik van antibiotica. Ook wij besteden hier aandacht aan. Infecties die we nu nog kunnen genezen met antibiotica, kunnen over een paar jaar dodelijk zijn. Tenzij we nu in actie komen! Volg onze campagne op Facebook en lees alles…
In Nederland is het heel normaal om naar de tandarts te gaan, maar voor de 24 Tsjernobylkinderen uit Wit-Rusland die laatst bij Dental Clinics Zwolle kwamen, was het een primeur. Ze verbleven de afgelopen 7 weken in Zwolle, waar diverse activiteiten voor ze op het programma stonden. Het team van Dental Clinics Zwolle stond klaar…
Hoe weet ik of mijn tandvlees gezond is? Wat is parodontitis? Hoe wordt parodontitis behandeld? Lees het hele interview met tandarts Bram den Dunnen van Dental Clinics Zwolle en krijg antwoord op deze vragen. Gezond tandvlees is de basis voor een sterk én gezond gebit. Tandarts Bram den Dunnen van Dental Clinics Zwolle vertelt hoe…
De zon is erg schadelijk wanneer je je onvoldoende beschermt. Maar de zon is ook goed voor ons. Zonlicht stimuleert namelijk de aanmaak van vitamine D in het lichaam. En vitamine D hebben we hard nodig om onder andere onze mond gezond te houden. Maar waarom eigenlijk? Belangrijke vitamine Vitamine D heeft veel verschillende functies in…
In de zomer zijn een paar ijsklontjes in je drinken ideaal voor als je net wat extra verkoeling zoekt. Grote kans dat je na het leegdrinken van je glas nog even op een ijsklontje kauwt. Moet kunnen, toch? Toch is het verstandig om dit niet te doen. Want hoewel je er misschien niet bij stilstaat,…
Door goed te poetsen verwijdert u tandplak en wordt de kans op gaatjes kleiner. Maar wist u dat alleen tandenpoetsen vaak niet genoeg is om een gezond gebit te behouden? U kunt uw gebit nog zo nauwkeurig poetsen, maar zelfs dan is het onmogelijk om de ruimtes tussen uw tanden en kiezen goed schoon te…
Tandenpoetsen is al zo’n 7.000 jaar een dagelijks ritueel. Het begon allemaal met het poetsen met een takje van een boom of plant met geneeskracht. Daarna poetste men het gebit met de vingers en een beetje zout. Later ontstond het eerste tandpoeder, dat later werd vervangen door tandpasta. Het eerste tandpoeder Na takjes en zout…
De meeste kinderen beginnen rond hun zesde jaar met wisselen. Dit gebeurt volgens een vast patroon, waarbij de laatste tanden rond de 12 jaar wisselen. Hoewel het melkgebit dus een aardige tijd meegaat, is het lang niet zo compleet als het blijvende gebit. Wij zetten de verschillen voor u op een rijtje: Melkgebit: 20 tanden…
Wetenschappers van King’s College London hebben ontdekt dat het medicijn Tideglusib, dat oorspronkelijk is bedoeld voor Alzheimerpatiënten, een prettige bijwerking heeft. Het kan namelijk de tandgroei bevorderen en gaatjes repareren. Dit komt doordat het medicijn de stamcellen in aangetaste tanden en kiezen stimuleert om nieuw tandbeen aan te maken. De onderzoekers doordrenkten een biologisch afbreekbaar…
Wij staan voor kwaliteit en werken samen om onze patiënten de beste zorg te bieden. Dit doen wij onder andere door kennis en kunde met elkaar te delen. We geloven dat we door samenwerking met elkaar, binnen het team en met anderen, daadwerkelijk meer complete en hoogwaardige tandheelkunde kunnen bieden. Want om beter te worden…
Is uw tandvlees rood van kleur, bloedt het bij aanraking (bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen), is het gezwollen en sluit het niet meer mooi aan rondom de tanden en kiezen? Dan heeft u waarschijnlijk last van ontstoken tandvlees. Ontstoken tandvlees is een bacteriële infectie, waarbij tijdige behandeling nodig is. Bij gingivitis verwijst uw tandarts u door…
Wist je dat er tijdens het tandenpoetsen etensresten en tandplak tussen de tanden en kiezen blijven zitten? Stokeren en rageren zijn manieren om dit te verwijderen. Tandartsen en mondhygiënisten kunnen goed flossen, maar slechts weinig mensen flossen thuis goed genoeg om tandbederf en tandvleesproblemen te kunnen voorkomen. Hierdoor is het effect van rageren en stokeren beter….
Lachen is gezond! Maar waarom eigenlijk? We schreven al eerder over een onderzoek waaruit bleek dat een echte, gemeende lach je levensduur kan verlengen. Maar lachen heeft nog veel meer positieve effecten op het lichaam. Gelukshormonen Wanneer je lacht wordt de aanmaak van verschillende gelukshormonen in het lichaam verhoogd. Deze hormonen zorgen voor een gevoel…
Rond het zesde levensjaar is het zover: de tanden gaan wisselen. Een heel belangrijke fase in de ontwikkeling van het blijvend gebit. Maar waar blijven de tandwortels van de melktanden eigenlijk? Onder de melktanden ontstaan de tanden van het blijvend gebit. Deze tanden groeien langzaam omhoog en drukken vervolgens tegen de tandwortels van de melktanden…