Praktijkovername

Van tandartsen voor tandartsen

Dental Clinics is in 2007 gestart als een initiatief van tandartsen voor tandartsen. En inmiddels werken meer dan 100 praktijken samen aan complete mondzorg en integrale kwaliteit. Elke Dental Clinics praktijk wordt geleid door een tandarts die als tandarts-directeur verantwoordelijk is voor de betreffende praktijk.  Maar het praktijkteam kan terugvallen en vertrouwen op een ondersteunend Dental Clinics team. Met al onze tandarts-directeuren organiseren wij regelmatig bijeenkomsten waarop we kennis en ervaringen uitwisselen. Gezamenlijk bepalen we de richting van onze tandheelkundige zorg.

Overnamemogelijkheden

Dental Clinics biedt tandartsen verschillende overnamemogelijkheden. We kunnen uw praktijk aankopen en als zelfstandige groepspraktijk voortzetten of uw praktijk integreren in één van de Dental Clinics groepspraktijken.

Bij een zelfstandige groepspraktijk (vanaf 4 behandelkamers) geeft u als tandarts-directeur leiding aan uw eigen praktijk. Mocht u kort na overname willen stoppen met werken, dan bespreken wij graag de mogelijkheden met u om de tandheelkundige zorg aan uw patiënten zorgvuldig over te dragen en te continueren.

Indien uw praktijk minder dan 4 behandelkamers heeft, willen wij toch graag met u in gesprek om te zien of het mogelijk is om uw praktijk uit te bouwen of samen te voegen met een andere tandartspraktijk bij u in de buurt. In het geval dat uw praktijk wordt samengevoegd is het mogelijk dat u na de overname als tandarts blijft werken.

De belangrijkste doelstelling van Dental Clinics is, bij zowel de overname van een zelfstandige groepspraktijk als bij een patiëntenbestand, het voortzetten van de lange termijn tandheelkundige zorg aan uw patiënten. Daarbij wordt het team alsmede de praktijkuitrusting, als onderdeel van de praktijk, mee overgenomen.

Kom in contact:

Bij Dental Clinics hebben we uitgebreide ervaring met de overname van praktijken. Denkt u erover om uw praktijk te verkopen of te laten samengaan met een grotere praktijkorganisatie? We vertellen u graag persoonlijk meer over onze ervaringen op het gebied van overname en het ontwikkelen van groepspraktijken. Neem daarom vrijblijvend contact via het contactformulier.

TopMondzorg is de service organisatie voor Dental Clinics.