Ga naar de hoofdinhoud
uit 21.798 reviews

Samenwerken

In 2007 zagen enkele tandartsen dat de wereld van de mondzorg snel veranderde en de regelgeving toenam. Zij waren ervan overtuigd dat door samen te werken de kwaliteit van mondzorg naar een hoger niveau getild kon worden en besloten hun krachten te bundelen.

De eerste Dental Clinics tandartspraktijken werden in 2007 geopend. In de loop der jaren konden meer en meer tandartsen zich vinden in het DNA en de visie van Dental Clinics en sloten zich aan bij onze praktijkorganisatie. Inmiddels zijn er, verspreid door heel Nederland, al meer dan 120 Dental Clinics tandartspraktijken!

Zorg voor je lach

Wij willen iedereen een onbezorgde, stralende lach geven. Met een persoonlijke aanpak en tandheelkundige zorg van hoge kwaliteit streven wij bij al onze patiënten naar een gezond én mooi gebit. Waar zij, met een goede mondverzorging, een leven lang plezier van hebben.

Het leven is zoveel mooier als je er lachend doorheen gaat, vrijuit en onbezorgd. Een lach maakt alles mooier.

Dental Clinics - Verschillen melkgebit en blijvende gebit

Eigenaar Dental Clinics

Met de komst van Dental Clinics ontstond TopMondzorg, het Shared Service Center (SSC) in Hilversum. De collega’s op het SSC ondersteunen de tandartspraktijken op verschillende gebieden. Dit strekt van administratie, registratie en declaratie, marketing & communicatie, HR en IT tot aan regelgeving en kwaliteit & veiligheid. Zo kunnen de collega’s in de praktijken zich optimaal focussen op het bieden van de beste kwalitatieve zorg aan de patiënt.

Naast Dental Clinics vallen de mondzorgdiensten TopOrtho (orthodontie), Proclin (specialistische mondzorg), MKA Groep (kaakchirurgie), MondzorgPlus, Omnios, Gerident en Pro-da (ambulante mondzorg) onder TopMondzorg.

TopMondzorg is onderdeel van de European Dental Group (EDG). EDG is ook actief in diverse andere Europese landen. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van TopMondzorg: www.topmondzorg.nl.

Kiezen voor topkwaliteit

Samenwerken met Dental Clinics betekent kiezen voor topkwaliteit. Hoe zorgen we ervoor dat de kwaliteit hoog blijft? Opleiding, visitatie, auditeren en spiegelinformatie spelen hierin een belangrijke rol.

  • Opleiding: ons vakgebied is volop in ontwikkeling en als tandheelkundige professional ben je nooit uitgeleerd. Wij vinden het belangrijk dat al onze collega’s blijven groeien in hun vakgebied. Daarom bieden we de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen. In sommigen gevallen worden de opleidingen verplicht gesteld als onderdeel voor het goed uitvoeren van de functie. Het kan ook zijn dat het volgen van een specifieke opleiding op initiatief van de behandelaar of medewerker is. Naast verschillende ‘offline-trainingen’ zijn er trainingen te vinden op ons eigen online opleidingsplatform de TopMondzorg Academy.
  • Visitatie: intercollegiale visitatie is een onderdeel van het kwaliteitsbeleid van Dental Clinics. Visitatie is een mooi instrument om te reflecteren op eigen professionele handelen én om van elkaar te leren tijdens een dynamisch gesprek. Met elkaar praten over behandelingen versterkt het kwaliteitsdenken en kan helpen aanzetten tot ontwikkeling en verbetering binnen de praktijk.
  • Auditeren: tijdens onze jaarlijkse audit ‘Veilige Praktijk’ wordt op laagdrempelige wijze geïnventariseerd of de praktijk veilig en efficiënt werkt en voldoet aan de in de mondzorg gestelde eisen rondom patiënt- en medewerkersveiligheid. Vervolgens kan de praktijk met de eventuele verbeteradviezen aan de slag. Het resultaat? Een praktijk waar het ‘goed geregeld is’ voor collega én patiënt/cliënt.
  • Spiegelinformatie: om de kwaliteit van onze zorg hoog te houden is feedback geven en ontvangen essentieel. Uiteraard ontvangen we de feedback graag van onze patiënten in de vorm van reviews en patiëntenenquêtes. Maar ook het geven en ontvangen van meer tandheelkundig inhoudelijke feedback is van belang; de regelmatige feedback op basis van spiegelinformatie (op basis van DC-brede standaarden en doelstellingen) is een belangrijk instrument om het reflecteren op je tandheelkundig handelen vorm te geven.

De samenwerkingsmogelijkheden

Deel jij onze toewijding aan zorgkwaliteit en innovatie en wil je hier samen met ons aan bijdragen? Dan bieden wij verschillende overname- en samenwerkingsmogelijkheden:

  • Jouw praktijk grotendeels of volledig overnemen
  • Alleen een patiëntenportefeuille overnemen

We gaan graag met je in gesprek om de juiste vorm te vinden die het beste aansluit bij jouw wensen en de kenmerken van de praktijk. Welke vorm je ook kiest, wij vinden het belangrijk dat de tandheelkundige zorg aan jouw patiënten wordt voortgezet. Daarbij zoeken we samen naar de rol die het beste bij jouw toekomstvisie en ambities binnen onze praktijkorganisatie past, bijvoorbeeld als klinisch manager bij één van onze praktijken.

 

tandarts Dordrecht Kuipershaven - tandartspraktijk Dental Clinics Dordrecht Kuipershaven

Jouw praktijk overnemen

Wanneer wij jouw praktijk gedeeltelijk of volledig overnemen, blijft de praktijk op het huidige adres, maar wordt deze voortgezet als een Dental Clinics tandartspraktijk.

Het patiëntenbestand en de teamleden maken daarmee ook meteen deel uit van de nieuwe praktijk. Hierbij is het mogelijk als klinisch manager leiding aan de praktijk te (blijven) geven.

Patiëntportefeuille overnemen

Wanneer wij jouw patiëntenportefeuille overnemen, wordt de praktijk geïntegreerd in één van onze al bestaande Dental Clinics tandartspraktijken. Bij deze optie is het natuurlijk ook mogelijk dat je na de overname als tandarts werkzaam blijft.

Je begint je eigen Dental Clinics tandartspraktijk

Naast bovenstaande overnamemogelijkheden, is het mogelijk onder de vlag van Dental Clinis je eigen tandartspraktijk te starten! We verkennen samen de mogelijkheden en bepalen de strategie op het gebied van patiëntenwerving en het bij elkaar brengen van een professioneel team.

Kom in contact

Bij Dental Clinics hebben we uitgebreide ervaring met samenwerkingen en overnames van praktijken. Denk je erover je praktijk te verkopen of te laten samengaan met een grotere praktijkorganisatie? Bij Dental Clinics ben je in goede handen.

We vertellen je graag persoonlijk meer over onze ervaringen op het gebied van overnames, samenwerkingen en het ontwikkelen van groepspraktijken. Neem direct contact op met Joris Schuit via 06 293 66 753 of joris.schuit@topmondzorg.nl of vul onderstaand contactformulier in.

Naam(Vereist)
Bekijk onze privacy verklaring voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.