Ga naar de hoofdinhoud
Dental Clinics - Patienten – Dental Clinics
uit 21.903 reviews

Als je patiënt bij ons wordt, kom je voorafgaand aan de behandeling voor een eerste bezoek in onze praktijk. We doen er alles aan om jouw bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen. Ben je bang voor de tandarts, geef dit dan van tevoren aan, zodat we daar rekening mee kunnen houden.

eerste bezoek afspraak tandarts Dental Clinics

Intake bij de tandarts

De intake duurt ongeveer 20 minuten. Deze afspraak is zo uitgebreid omdat we het belangrijk vinden om samen een goede start te maken met het behouden of verbeteren van jouw mondgezondheid. De tandarts voert een algemene controle uit en inventariseert hoe gezond jouw gebit en tandvlees zijn.

Indien nodig maken we een gebitsoverzichtsfoto en twee kleine röntgenfoto’s. Dit om de status van jouw gebit nauwkeurig te kunnen vaststellen en volgen. Samen met jou maken we een persoonlijk behandelplan voor de lange termijn waarin ook jouw wensen ten aanzien van jouw gebit worden opgeschreven. Er vinden tijdens deze eerste afspraak geen behandelingen plaats.

 

tandarts kinderen Dental Clinics poetsadvies

Vanaf eerste tandje naar de tandarts

We adviseren om kinderen vanaf de doorbraak van het eerste tandje mee te brengen naar de praktijk. Hoe eerder een kind went aan de tandarts, hoe kleiner de kans is dat er later angst ontstaat en hoe eerder we problemen in de mond, zoals gaatjes, kunnen ontdekken.

De tandarts bekijkt het melkgebit op een speelse wijze en geeft voorlichting over tandenpoetsen en eet- en drinkgewoonten. Dat doen we met behulp van Expeditie Tandarctica. Goed om te weten is dat de basisverzekering tandheelkundige zorg voor kinderen tot 18 jaar vergoedt. Zo staat niets in de weg om een gezonde basis te leggen voor het melkgebit én het blijvende gebit.

Samen zorgen wij voor jouw lach

We werken volgens een teamconcept. Dit betekent dat we in onze groepspraktijken meerdere behandelaren hebben, zoals tandartsen, mondhygiënisten en (paro-)preventieassistenten. Samen zorgen wij voor jouw lach. Het kan dus zijn dat je voor een vervolgbehandeling naar een collega binnen de praktijk wordt verwezen, omdat hij of zij daar meer op is gericht. Maar de tandarts die jouw controleafspraken doet (periodiek mondonderzoek), is jouw vaste aanspreekpunt.

Praktische zaken rondom eerste tandartsbezoek

Als je voor het eerst naar onze tandartspraktijk komt, vragen we ook je aandacht voor het volgende:

  • Als zorgverlener zijn we verplicht om het burgerservicenummer (BSN) van iedere patiënt in onze administratie op te nemen en jouw identiteit te controleren. Daarom vragen we je om een geldig legitimatiebewijs en jouw verzekeringspas mee te brengen.
  • Het is handig als je jouw gegevens en röntgenfoto’s bij jouw vorige tandarts opvraagt en deze bij je eerste afspraak meeneemt. Vind je dit lastig? Geef dit dan tijdig aan bij de officemanager van de betreffende praktijk. Dan zullen wij de gegevens voor je opvragen. Hiervoor hebben we schriftelijke toestemming van jou nodig.
  • Vooraf ontvang je een gezondheidsvragenlijst, met het verzoek om deze alvast in te vullen, zodat we die met je kunnen bespreken.

Tandartstarieven

We werken volgens de landelijk vastgestelde tarieven. Infomedics verzorgt voor ons de declaratieafhandeling van jouw tandartsfactuur, waar mogelijk rechtstreeks via jouw zorgverzekeraar. Je ontvangt dan alleen een (rest)nota voor het bedrag dat de zorgverzekeraar eventueel niet vergoedt. Op de nota’s worden de uitgevoerde verrichtingen aan de hand van zogenaamde ‘UPT- codes’ weergegeven. Voor jouw eerste tandartsafspraak zijn de volgende codes van toepassing:

  • C001 Intake (53,50 euro)
  • C010 Aanvullende medische anamnese (26,75 euro)
  • X10 Kleine röntgenfoto (19,71 euro)
  • X21 Kaakoverzichtsfoto (84,48 euro)

Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Op de praktijkpagina op deze website vind je alle contactinformatie. Wil je liever eerst een kennismakingsafspraak, dan kan dat natuurlijk ook! We helpen je graag verder. Meer weten? Lees hier alles over het tandartsbezoek.