Anti-snurkbeugel MRA

Snurken ontstaat door een vernauwing van de luchtweg in de keelholte. In het stuk van de keelholte tussen neusingang en de stembanden spelen de huig samen met ruimte achter de tong een belangrijke rol. Bij het inademen ontstaat onderdruk en worden de wanden naar elkaar toe getrokken. Alles gaat trillen, waardoor u snurkt.

Snurken kan meestal geen kwaad. Als u erg snurkt, kan dat wel problemen geven:

  • U schrikt zelf vaak wakker door uw gesnurk
  • Overdag bent u moe en slaperig
  • U kunt zich niet goed concentreren op uw werk of in het verkeer
  • Uw partner slaapt misschien slecht of jullie gaan apart slapen

Heeft u erg last van snurken? Dan bieden wij hier een doeltreffende oplossing voor: de Mandibulaire Repositie Applicatie (MRA). Deze op maat gemaakte beugel zorg ervoor dat u weer van een gezonde nachtrust kunt genieten.

Wat is een MRA-beugel?

De MRA-beugel is een op maat gemaakte beugel die de tanden van uw bovenkaak en onderkaak omvat en uw onderkaak een beetje naar voren drukt. Door deze ‘s nachts over de tanden te plaatsen, ontstaat meer ruimte achter de tong. Daarmee krijgt u een ademhaling zonder trillen.

De gehele behandeling wordt uitgevoerd conform de richtlijnen van de NVTS, door een NVTS geaccrediteerde tandarts. Voor patiënten met meer dan vijf en minder dan 30 ademstokkingen per uur en gezondheidsklachten is de MRA-beugel sinds 2010 in het basispakket van de ziektekostenverzekering gekomen. Op indicatie van de KNO-arts, longarts of neuroloog kan een MRA-beugel worden aangevraagd. Uitsluitend individuele MRA’s die door een tandtechnisch laboratorium op gebitsmodellen zijn vervaardigd komen hiervoor in aanmerking.

MRA-beugel bij Dental Clinics

Voor het aanmeten en plaatsen van een MRA-beugel kunt u bij de volgende Dental Clinics-tandartspraktijken terecht. Wilt u een afspraak maken of liever eerst meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met één van de tandartspraktijken.

Veelgestelde vragen over de MRA-beugel

Wilt u meer weten over een MRA-beugel? Wilt u bijvoorbeeld de kosten van een MRA-beugel weten? Bekijk dan onze pagina met veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met een van onze tandartspraktijken.

Bronnen