Ga naar de hoofdinhoud
uit 21.903 reviews

De meest gezochte behandelingen:

Tanden bleken

Een stralend en wit gebit is populair en de vraag om bleekbehandelingen stijgt. Steeds meer mensen kiezen ervoor hun tanden en kiezen te bleken.

Tanden en kiezen worden in de loop der jaren steeds donkerder van kleur. Dit komt onder andere door kleurstoffen in voedingsmiddelen en dunner wordend glazuur. Het bleken van tanden is een optie om tanden en kiezen een paar tinten lichter te maken.

Thuis bleken of bleken door de tandarts?

Afhankelijk van jouw situatie bieden we twee mogelijkheden voor het bleken van tanden: zelf thuis tanden bleken of tanden laten bleken door tandarts/mondhygiënist.

Kunstgebit / Gebitsprothese

Een gebitsprothese, ook wel tandprothese genoemd, is een kunstmatige vervanging voor ontbrekende tanden en/of kiezen. Een gebitsprothese wordt vaak geplaatst bij mensen die al hun tanden hebben verloren of een groot aantal tanden missen. Een gebitsprothese kan zowel een gedeeltelijke als een volledige prothese zijn. De protheses worden op maat gemaakt door een tandarts of tandprotheticus en zijn bedoeld om het uiterlijk en de functionaliteit van het gebit te herstellen. Vaak zie je niet eens dat iemand een gebitsprothese draagt, omdat de kwaliteit en het uiterlijk van protheses tegenwoordig veel beter zijn dan vroeger. 

Mondhygiënist

Na de kennismaking voert de mondhygiënist een uitvoerig onderzoek uit naar jouw mondgezondheid. Zo wordt onder andere jouw PPS-score bepaald. PPS staat voor Periodiek Parodontaal Screenen. Op basis van deze uitkomsten ontvang je een persoonlijk behandelplan. De mondhygiënist geeft advies over welke behandelingen nodig zijn om jouw mondgezondheid op peil te houden of te verbeteren. En hoe en wanneer deze behandelingen kunnen worden uitgevoerd.

Wortelkanaalbehandeling

Bij de wortelkanaalbehandeling wordt het wortelkanaal gereinigd. De bacteriën worden daarmee zo veel als mogelijk weggehaald. Vervolgens wordt het wortelkanaal met een vulling weer netjes afgesloten. Door de reiniging van de kanalen wordt de oorzaak van de ontsteking weggenomen en kan het lichaam deze ontsteking genezen.

Wij horen vaak dat men opziet tegen een wortelkanaalbehandeling. Dit is begrijpelijk, maar niet nodig. Onze tandartsen en endodontologen zijn zeer ervaren in hun werk. De wortelkanaalbehandeling vindt plaats onder lokale verdoving. Dit betekent dat je vrijwel niets voelt.

Implantaten

Een implantaat wordt geplaatst om één, meerdere of zelfs alle tanden en kiezen te vervangen. Hierdoor kun je weer lachen, eten en praten zoals je gewend was. Een implantaat is een titanium kunstwortel die in de kaak wordt geschroefd. Hierop wordt een op maat gemaakte kroon, brug of gebitsprothese zoals een kunstgebit geplaatst. Het implantaat zit stevig vast en functioneert hetzelfde als jouw andere tanden en kiezen.

In principe kan bij iedereen met een volgroeide kaak een implantaat worden geplaatst. De gezondheid moet dit wel toelaten. Soms is een botherstellende (voor)operatie noodzakelijk. In bepaalde gevallen zal de zorgverzekeraar de behandeling gedeeltelijk vergoeden. Jouw tandarts-implantoloog adviseert je graag over de beste aanpak voor jouw situatie.

Een onbezorgde, stralende lach voor iedereen.

Met een persoonlijke aanpak en tandheelkundige zorg van hoge kwaliteit zorgen wij voor een gezond gebit en goed gevoel bij onze patiënten.

  • Complete mondzorg onder één dak
  • Samen houden wij je tandvlees, tanden en kiezen in optimale conditie
  • Vakbewame mondprofessionals en moderne apparatuur
  • Juiste zorg én aandacht
  • Van periodieke controles tot esthetische tandheelkunde
Dental Clinics - Gezondheid & het gebit – Dental Clinics

Je bent van harte welkom!

Nieuwe patiënt?