Ga naar de hoofdinhoud
uit 21.184 reviews

Lachgas bestaat uit de stof distikstofmonoxide (N2O) en is gemengd met pure zuurstof. Lachgas kan je helpen behandelingen bij de tandarts in alle rust te ondergaan. Het is een vorm van sedatie waarbij je volledig bij bewustzijn blijft. Je kunt alles nog zien en horen, maar de ‘scherpe randjes’ zijn eraf. Lachgas wordt door bijna iedereen als prettig ervaren.

Lachgassedatie bij de tandarts

Lachgassedatie is vooral bedoeld voor het kalmerende effect. Daarnaast neemt het een deel van de pijn weg. Bij sommige tandheelkundige behandelingen is een extra plaatselijke verdoving noodzakelijk. Het lachgas zorgt ervoor dat je het toedienen van de plaatselijke verdoving (de ‘prik’) voelt.

Behandeling onder lachgas bij Dental Clinics

Een behandeling met lachgas is een aanvullende service. Je kunt voor een lachgasbehandeling bij een aantal Dental Clinics tandartspraktijken terecht. Vraag jouw tandarts naar de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen over lachgas bij de tandarts

Je krijgt het lachgas toegediend via een neuskapje, waardoor je gewoon in en uit kunt ademen. Via het neusmasker wordt eerst zuivere zuurstof gegeven. Daarna wordt er stap voor stap steeds meer lachgas toegediend. Na enkele minuten krijg je hierdoor een ontspannen en aangenaam gevoel. Je maakt de behandeling wel bewust mee, maar je bent veel meer ontspannen dan wanneer je ‘normaal’ op de tandartsstoel ligt.

Je wordt tijdens de behandeling goed in de gaten gehouden. Dit doen we onder andere door middel van een klemmetje op je vinger, waarmee we je hartslag en de zuurstofverzadiging controleren.

De lachgasbehandeling is speciaal bedoeld voor kinderen, angstige patiënten en patiënten met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Een lachgasbehandeling kan ook geschikt zijn voor patiënten met astma of een verhoogde kokhals-/braakneiging.

Nee, je kunt niet direct behandeld worden met lachgas. Eerst wordt tijdens een intakegesprek samen met jou bepaald of je in aanmerking komt voor een lachgasbehandeling. Je ontvangt dan ook een kostenoverzicht.

Een verdoving met lachgas kan vergoed worden uit de basisverzekering na een machtiging. De tandarts vraagt de machtiging voor je aan. Wanneer de machtiging binnen is (dit duurt circa 3 weken), nemen wij contact met je op om een afspraak in te plannen.

Heb je nog meer vragen over het toedienen van lachgas? Lees dan alle veelgestelde vragen over behandelingen onder lachgas of neem contact op met jouw tandarts.

Dental Clinics - Gezondheid & het gebit – Dental Clinics

Je bent van harte welkom!

Nieuwe patiënt?