Facings

Met facings kunnen we spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en rafelige of scheve tanden verbergen.

Wat is een facing?

Een facing is een dun plaatje van composiet of porselein dat op uw tand wordt geplakt. Het krijgt de vorm en kleur van uw gebit, waardoor het er heel natuurlijk uitziet. Hoe een facing geplaatst wordt, is afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt. Er zijn twee soorten materialen mogelijk: porselein en composiet. Hieronder leggen wij de verschillen aan uw uit.

Facing van porselein

Bij een porseleinen facing slijpen we een dun laagje van het glazuur af. Zo past de facing goed over uw tand heen. Uiteraard zorgen we ervoor dat de grootte van de facing precies past bij uw andere tanden.

Facing van composiet

Bij een facing van composiet wordt de tand vooraf behandeld met zuur om het oppervlakte wat ruwer te maken. Hierdoor zal de facing beter hechten. Vervolgens brengen we de composiet laagje voor laagje aan.

Facings bij Dental Clinics

Onderstaande kaart toont alle Dental Clinics tandartspraktijken waar u terecht kunt voor facings. Vind een tandarts bij u in de buurt en vraag naar de mogelijkheden.

Filter
Facings:

Veelgestelde vragen over facings

Wilt u meer informatie over facings? Of wilt u weten wat de kosten van het plaatsen van facings zijn? Ga dan naar onze pagina met veelgestelde vragen over facings. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met één van onze Dental Clinics-praktijken.