Ga naar de hoofdinhoud
Man facings koptelefoon - Dental Clinics
uit 21.903 reviews

Met facings kunnen we spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en rafelige of scheve tanden verbergen.

Wat is een facing?

Een facing is een dun plaatje van composiet of porselein dat op jouw tand wordt geplakt. Het krijgt de vorm en kleur van jouw gebit, waardoor het er heel natuurlijk uitziet. Hoe een facing geplaatst wordt, is afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt. Er zijn twee soorten materialen mogelijk: porselein en composiet. Hieronder leggen wij de verschillen aan je uit:

Facing van porselein

Bij een porseleinen facing slijpen we een dun laagje van het glazuur af. Zo past de facing goed over jouw tand heen. Uiteraard zorgen we ervoor dat de grootte van de facing precies past bij jouw andere tanden.

Facing van composiet

Bij een facing van composiet wordt de tand vooraf behandeld met zuur om het oppervlakte wat ruwer te maken. Hierdoor zal de facing beter hechten. Vervolgens brengen we de composiet laagje voor laagje aan.

Facings bij een Dental Clinics tandarts

Onderstaande kaart toont alle Dental Clinics tandartspraktijken waar je terecht kunt voor facings. Vind een tandarts bij je in de buurt en vraag naar de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen over facings

Wil je meer informatie over facings? Of wil je weten wat de kosten van het plaatsen van facings zijn? Ga dan naar onze pagina met veelgestelde vragen over facings. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met één van onze Dental Clinics-praktijken.
Dental Clinics - Gezondheid & het gebit – Dental Clinics

Je bent van harte welkom!

Nieuwe patiënt?