Facings

Met facings kunnen we spleetjes tussen uw tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en rafelige of scheve tanden verbergen.

Wat is een facing?

Een facing is een dun plaatje van composiet of porselein dat op uw tand wordt geplakt. Het krijgt de vorm en kleur van uw gebit, waardoor het er heel natuurlijk uit ziet. Hoe een facing geplaatst wordt, is afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt:

  • Bij een porseleinen facing slijpen we een dun laagje van het glazuur af. Zo past de facing goed over uw tand heen. Uiteraard zorgen we ervoor dat de grootte van de facing precies past bij uw andere tanden.
  • Bij een facing van composiet wordt de tand vooraf behandeld met zuur om het oppervlakte wat ruwer te maken. Hierdoor zal de facing beter hechten. Vervolgens brengen we de composiet laagje voor laagje aan.

Wilt u meer informatie of advies over facings? Of direct een afspraak maken?

Deze kaart toont alle Dental Clinics praktijken waar u terecht kunt voor facings. Vind een praktijk bij u in de buurt en vraag naar de mogelijkheden.

Filter
Facings:


Veelgestelde vragen:

Wat kost een facing?

De kosten van een facing hangen af van het materiaal dat wordt gebruikt. Een facing van porselein is duurder dan die van composiet. Dat heeft niet alleen met het materiaal te maken, een porseleinen facing wordt in een tandtechnisch laboratorium gemaakt en een facing van composiet niet. Bovendien zijn voor een porseleinen facing meerdere bezoeken aan de tandarts nodig. Een composieten facing wordt meestal in één keer geplaatst.

 

Hoe lang gaat een facing mee?

Over het algemeen blijven facings vele jaren zitten. Door omstandigheden of door (mond)gewoonten zoals nagelbijten, tandenknarsen of het krachtig op elkaar klemmen van tanden en kiezen kan het zijn dat de facing los komt of breekt. Neem dan contact met ons op. Doe dat ook als u na het plaatsen van een facing klachten houdt die na een paar dagen niet over gaan.

 

Wordt een facing vergoed door de zorgverzekering

De kosten voor een facing zitten niet in het basispakket van de zorgverzekeraars. Vergoeding van (een deel van) de kosten komt uit de aanvullende tandartsverzekering.

 

Wat zijn alternatieven voor een facing

Uw tandarts zal met u bespreken of een facing een goede oplossing in uw situatie is. Soms is een andere behandeling beter. Zoals vullingen, kronen, een beugel of bleken.