Tandartstarieven en facturatie

De tandartstarieven worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hieronder vindt u een overzicht van de tarieven van de meest voorkomende tandheelkundige behandelingen. Voor de volledige lijst van alle kosten verwijzen wij u door naar de website van de Nederlandse Zorgautoriteit. 

Tandartstarieven en prijzen

Tip: gebruik de sneltoets Ctrl + f om de zoekfunctie te activeren in de documenten van de NZa. Zo vindt u snel wat u zoekt.

Tandartstarieven 2023

(Aanvullend) diagnostisch onderzoek
 • C001 – Intake: €50,54
 • C002 – Periodieke controle door de tandarts: €25,27
 • C012 – Uitgebreid onderzoek t.b.v. opstellen, vastleggen en verstrekken van behandelplan: €119,69
Röntgenfoto’s
 • X10 – Maken en beoordelen kleine röntgenfoto: €18,62
 • X21 – Maken en beoordelen kaakoverzichtsfoto: €79,79
Preventie/mondhygiëne
 • M01 – Preventieve voorlichting en/of instructie, per vijf minuten: €14,91
 • M03 – Gebitsreiniging, per vijf minuten: €14,91
Overige veelvoorkomende behandeltarieven
 • T022 – Grondig reinigen wortel, standaard: €26,60
 • A10 – Oppervlakte verdoving: €16,62
 • H11 – Trekken tand of kies: €49,87
 • H35 – Moeizaam trekken tand of kies, met mucoperiostale opklap: €79,79
 • V91 – Eénvlaksvulling composiet: €53,20
 • V92 – Tweevlaksvulling composiet: €69,82
 • V93 – Drievlaksvulling composiet: €83,12
 • V94 – Meervlaksvulling composiet: €106,39

Tarieven tandtechniek

Hieronder vindt u onze inkoopprijzen voor de tandtechniekkosten. Deze tarieven worden conform de richtlijnen van de NZa zonder toeslag aan u doorberekend. De lijst hieronder bevat de meest voorkomende behandelingen in onze tandartspraktijk. Wij werken voor de verschillende behandelingen samen met laboratoria en tandtechnici in wie wij vertrouwen hebben en waar we een goede samenwerking mee hebben. In uw begroting vindt u de techniekkosten voor uw individuele situatie terug. Indien een van de tandartspraktijken samenwerkt met een laboratorium dat beduidend (meer dan 10%) hogere tarieven hanteert dan vindt u deze afwijkende tarieven op de pagina van deze tandartspraktijk op de website terug.

Begroting op maat

Wanneer een behandeling meer kost dan 250,- euro, dan ontvangt u voordat we starten met de behandeling een begroting op maat. Zo heeft u vooraf inzicht in de te verwachten kosten. Een begroting is twee maanden geldig en altijd onder voorbehoud. Afhankelijk van de behandeling en het techniekwerk kunnen de kosten hoger of lager uitvallen dan oorspronkelijk begroot. Indien de behandeling naar verwachting hoger uitkomt dan 5.000,- dan kan er alleen met de behandeling worden gestart nadat u de begroting voor akkoord heeft ondertekend.

Aanvullende tandartsverzekering afsluiten?

Om te weten of een tandartsbehandeling wordt vergoed kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Dit verschilt namelijk per polis en behandeling. Kijk daarom voordat u een nieuwe zorgverzekering afsluit naar uw persoonlijke situatie. Zo kunt u bepalen of de zorgverzekering past bij uw eigen wensen en behoefte. Meer weten over de aanvullende tandartsverzekering? Klik hier

Digitale facturatie door Infomedics

Onze behandelaren en teams zetten zich dagelijks met veel plezier in om u van de best mogelijke tandheelkundige zorg te voorzien. Om ervoor te zorgen dat wij hier zo veel mogelijk tijd aan kunnen besteden, hebben we  de facturatie uitbesteed aan Infomedics. Zij versturen en innen namens ons de rekeningen. Indien uw e-mailadres en 06-nummer bij ons bekend zijn, ontvangt u de factuur per e-mail. Deze kunt u eenvoudig betalen via iDEAL.

Meer informatie

Kijk voor een uitgebreide uitleg over alle onderdelen op de tandartsrekening en de tandartstarieven op Mondzorgkosten.nl van de KNMT.