Kinderen

Kinderen en de tandarts

Poets tips? Klik hier!

Van gezonde tanden en kiezen hebben kinderen hun hele leven plezier. Maar je moet er wel wat voor doen. Dit geldt al voor kinderen vanaf het moment dat de eerste tandjes doorbreken! Vanaf dit moment kunnen kinderen kosteloos kennismaken met de tandarts.Door kinderen al op jonge leeftijd mee te nemen naar de tandarts, kunnen problemen met het gebit worden voorkomen. Op die manier raken ze ook vertrouwd met het tandartsbezoek.

Vind een praktijk bij u in de buurt en bel voor een afspraak

Gratis mondzorg tot 18 jaar

Goed om te weten is dat de basisverzekering tandheelkundige controles en zorg tot je 18e vergoedt (met uitzondering van o.a. orthodontie). Kinderen tot 18 jaar kunnen dus gratis naar de tandarts! Zo staat niets in de weg om een gezonde basis te leggen voor het melkgebit én het blijvende gebit.

Jong geleerd is oud gedaan

Breng kinderen het belang van een goede mondhygiëne daarom al op jonge leeftijd bij. Dat houdt in ieder geval in om tweemaal per dag de tanden en kiezen te poetsen. Wat en hoe vaak je eet en drinkt is ook belangrijk. En regelmatig naar de tandarts voor controle. Zo wordt de mondgezondheid nauwlettend gevolgd en kunnen we problemen voorkomen door een tijdige aanpak. Want gaatjes, dat is echt nergens voor nodig!

Poetsadvies voor alle leeftijden.

Poetsadvies 0-24 maanden
De eerste tandjes komen door, u kunt starten met poetsen. Lees meer.

Poetsadvies: 2-4 jaar
Nu komen er steeds meer tanden en kiezen door en wordt de mondverzorging steeds belangrijker. Lees meer.

Poetsadvies 4-6 jaar
De eerste blijvende kiezen komen door. Deze kunnen diepe groefjes hebben: als deze niet goed worden schoongehouden, zijn ze gevoelig voor tandplak. Lees meer.

Poetsadvies vanaf 6 jaar
Als het goed is, is er nu een goede poetsroutine ontwikkeld. Aangeraden wordt om het gebit van uw kind eenmaal per dag na te poetsen tot het tien jaar is. Lees meer.