Uw tandarts in de Jordaan 

Gelegen in het hart van de Jordaan, verwelkomt Dental Clinics Amsterdam Brouwersgracht u in een moderne en vriendelijke omgeving. Onze centraal gelegen praktijk biedt een unieke combinatie van persoonlijke aandacht en professionele tandheelkundige zorg. We zijn gespecialiseerd in algemene tandheelkunde en mondhygiëne, gericht op het leveren van topkwaliteit binnen een aangename praktijksetting. Maak vandaag nog een afspraak of schrijf u in als nieuwe patiënt. 

Waarom Dental Clinics Amsterdam Brouwersgracht? 

  • We werken met de modernste apparatuur 
  • Voor o.a. preventie en mondhygiëne 
  • 5 dagen per week geopend 
  • Goed bereikbaar met het OV 

Inschrijven als patiënt 

Bent u op zoek naar een nieuwe tandarts in Amsterdam? Dental Clinics Amsterdam Brouwersgracht nodigt u uit om patiënt te worden bij onze praktijk. Inschrijven is erg eenvoudig en kan gewoon online via ons inschrijfformulier. We verwelkomen zowel individuele patiënten als families. Na uw inschrijving ontvangt u een bevestiging, waarna u ons kunt bellen om een afspraak in te plannen. We zijn telefonisch bereikbaar via 020 – 398 3131. 

Eerste tandartsbezoek bij Dental Clinics in Amsterdam 

Tijdens het eerste bezoek voert de tandarts een uitgebreid onderzoek en klinische controle uit om de staat van uw gebit vast te stellen. Meestal maken we direct twee kleine detailfoto’s en één grote overzichtsfoto van uw gebit. Dit uitgebreide onderzoek is het uitgangspunt voor uw persoonlijke behandelplan.  

Omdat preventie erg belangrijk is, nemen we dit ook mee in uw behandelplan. Een goede dagelijkse mondverzorging en een gezond voedingspatroon zijn van essentieel belang om uw gebit sterk en gezond te houden. Samen met u stellen we een plan op om dit voor elkaar te krijgen. Het einddoel is natuurlijk om te zorgen dat u een sterk en gezond gebit heeft en houdt. 

Bij ernstig tandletsel of een ongeval: 

  • Tijdens onze praktijkuren zijn we voor spoedgevallen bereikbaar op ons reguliere telefoonnummer: 020 – 398 3131. Mogelijk kunnen we u dezelfde dag nog helpen. 
  • Indien u buiten onze openingstijden moet worden geholpen, kunt u bellen naar de tandartsspoedpraktijk in het OLVG (locatie Oosterpark): 0900 – 8602. Dit telefoonnummer is alleen bedoeld voor dringende spoedgevallen, bijvoorbeeld nabloedingen of tandletsel door een ongeval. 

Behandelingen in Amsterdam Centrum 

Bij Dental Clinics Amsterdam Brouwersgracht bieden we een uitgebreid scala aan tandheelkundige behandelingen, afgestemd op uw specifieke behoeften en wensen. Van algemene tandheelkunde tot gespecialiseerde zorg, ons ervaren team zet zich in om u de beste behandelingen te bieden met behulp van de nieuwste technieken en apparatuur. Of u nu komt voor een routinecontrole, een specifieke behandeling of cosmetische tandheelkunde, wij zijn er om u een gezonde, stralende glimlach te bezorgen. Ontdek onze diverse behandelingen. 

Voor specialistische zorgen verwijzen we u door naar onze locatie Amsterdam IJburglaan. Tussen de praktijken in Amsterdam Centrum en IJburg is regelmatig contact, de specialisten van Amsterdam IJburg zijn dus op de hoogte van de klachten en de voorgeschiedenis voordat uw behandeling plaatsvindt. Door deze samenwerking hoeft u uw klachten niet opnieuw uit te leggen aan de tandarts. 

Algemene tandheelkunde 

De periodieke controle is een cruciaal onderdeel van algemene tandheelkunde en speelt een centrale rol in het behouden van uw mondgezondheid. Regelmatige bezoeken aan uw tandarts of mondhygiënist zijn essentieel voor het tijdig opsporen en behandelen van eventuele problemen. Afhankelijk van de conditie van uw gebit, adviseren we halfjaarlijkse, jaarlijkse of tweejaarlijkse controles. Zo zorgen we samen voor het behoud van een gezond en sterk gebit. 

Mondhygiëne 

Onze deskundige mondhygiënisten staan klaar om u te ondersteunen bij een breed scala aan mondgezondheidsproblemen. Zij zijn niet alleen uw eerste aanspreekpunt voor het behandelen van tandvleesproblemen, maar ook voor het voorkomen van gaatjes. Door nauw met u samen te werken, zorgen onze mondhygiënisten ervoor dat uw mond gezond blijft. Samen streven we naar een optimale mondhygiëne, een essentiële stap naar een stralende en gezonde glimlach. 

Tarieven en vergoeding 

Bij Dental Clinics Amsterdam Brouwersgracht, hanteren we de landelijk vastgestelde tarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), wat betekent dat u nooit te veel betaalt voor uw tandheelkundige zorg. De vergoeding voor onze diensten is afhankelijk van uw individuele zorgverzekering. We adviseren u om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te informeren naar de specifieke dekkingen en vergoedingen.  

Dit helpt u om een duidelijk beeld te krijgen van eventuele eigen bijdragen en voorkomt verrassingen achteraf. Uw mondgezondheid is belangrijk voor ons, daarom streven we ernaar om deze toegankelijk en betaalbaar te houden. 

Bent u verhinderd? Zeg uw afspraak tijdig af! 

Als u een afspraak heeft gemaakt, rekenen we op uw komst. Natuurlijk kan het zijn dat u een afspraak met uw behandelaar moet annuleren. Meld dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren. Indien u dit niet tijdig doorgeeft, zijn we genoodzaakt een deel van de kosten van de gereserveerde tijd en de afgesproken behandeling in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

Contact met de tandartspraktijk in de Jordaan 

De praktijk is telefonisch bereikbaar op de volgende tijden: elke werkdag van 08:15 tot 16:00 uur. U kunt de praktijk bereiken via 020 – 398 3131, u kunt ook mailen naar amsterdam@dentalclinics.nl. Daarbuiten kunt u in spoedgevallen contact opnemen met de tandartsspoedpraktijk in het OLVG via 0900 – 8602.