uit 25 reviews

Jouw tandarts in de Jordaan

Wij verwelkomen je graag in onze moderne praktijk, gelegen in het hart van de Jordaan. Wij bieden een unieke combinatie van persoonlijke aandacht en professionele tandheelkundige zorg. We zijn gespecialiseerd in algemene tandheelkunde en mondhygiëne, gericht op het leveren van topkwaliteit binnen een aangename praktijksetting. Maak vandaag nog een afspraak of schrijf je in als nieuwe patiënt. 

Waarom Dental Clinics Amsterdam Brouwersgracht?

  • We werken met de modernste apparatuur
  • Drie dagen per week vanaf 07.30 uur geopend, donderdag tot 20.00 uur geopend
  • Goed bereikbaar met het OV

Eerste tandartsbezoek bij Dental Clinics in Amsterdam

Tijdens het eerste bezoek voert de tandarts een uitgebreid onderzoek en klinische controle uit om de staat van je gebit vast te stellen. Meestal maken we direct twee kleine detailfoto’s en één grote overzichtsfoto van jouw gebit. Dit uitgebreide onderzoek is het uitgangspunt voor je persoonlijke behandelplan.  

Omdat preventie erg belangrijk is, nemen we dit ook mee in jouw behandelplan. Een goede dagelijkse mondverzorging en een gezond voedingspatroon zijn van essentieel belang om je gebit sterk en gezond te houden. Samen met jou stellen we een plan op om dit voor elkaar te krijgen. Het einddoel is natuurlijk om te zorgen dat je een sterk en gezond gebit heeft en houdt. 

Behandelingen in Amsterdam Centrum

Bij Dental Clinics Amsterdam Brouwersgracht bieden we een uitgebreid scala aan tandheelkundige behandelingen, afgestemd op jouw specifieke behoeften en wensen. Ons ervaren team zet zich in om jou de best mogelijke behandelingen te bieden met behulp van de nieuwste technieken en apparatuur.

Of je nu komt voor een periodieke controle, een specifieke behandeling of cosmetische tandheelkunde, wij zijn er om jou een gezonde, stralende glimlach te bezorgen. Ontdek onze diverse behandelingen. 

Voor specialistische zorgen verwijzen we je door naar onze locatie Amsterdam IJburglaan. Tussen de praktijken in Amsterdam Centrum en IJburg is regelmatig contact, de specialisten van Amsterdam IJburg zijn dus op de hoogte van de klachten en de voorgeschiedenis voordat je behandeling plaatsvindt. Door deze samenwerking hoeft je jouw klachten niet opnieuw uit te leggen aan de tandarts. 

Algemene tandheelkunde

De periodieke controle is een cruciaal onderdeel van algemene tandheelkunde en speelt een centrale rol in het behouden van je mondgezondheid. Regelmatige bezoeken aan jouw tandarts of mondhygiënist zijn essentieel voor het tijdig opsporen en behandelen van eventuele problemen. Afhankelijk van de conditie van je gebit, adviseren we halfjaarlijkse, jaarlijkse of tweejaarlijkse controles. Zo zorgen we samen voor het behoud van een gezond en sterk gebit. 

Onze behandelingen bij Dental Clinics Amsterdam Brouwersgracht

Met een persoonlijke aanpak en tandheelkundige zorg van hoge kwaliteit, zorgen wij voor een gezond gebit en goed gevoel bij onze patiënten.

Bij Dental Clinics Amsterdam Brouwersgracht kun je onder andere terecht voor:

Wij verzorgen periodiek mondonderzoek (PMO) en stemmen dit af op jouw persoonlijke mondgezondheid en behoeften.

Last van gevoelige tanden, bloedend of teruggetrokken tandvlees, een slechte adem of staan uw tanden wat los? Bezoek de mondhygiënist.

Een gezond gebit heeft alles te maken met gezond tandvlees. Samen zorgen we ervoor dat jouw tandvlees gezond blijft.

Wij verzorgen periodiek mondonderzoek (PMO) en stemmen dit af op jouw persoonlijke mondgezondheid en behoeften.

Last van gevoelige tanden, bloedend of teruggetrokken tandvlees, een slechte adem of staan uw tanden wat los? Bezoek de mondhygiënist.

Een gezond gebit heeft alles te maken met gezond tandvlees. Samen zorgen we ervoor dat jouw tandvlees gezond blijft.

Ons team

Esther van den Heuvel

Praktijkmanager

Camilia Ngoesmin

Mondhygiënist

Myrthe Hajema

Mondhygiënist

Nandy Verbeeten

Mondhygiënist

Nils van Calcar

Tandarts
BIG: 99052184202

Sheida Borhani

Tandartsassistent

Dental Clinics - home-background

Een gezonde mond dankzij onze preventieassistenten

In de mond zitten miljarden bacteriën. Dit is heel normaal, maar het is wel belangrijk je gebit hier goed tegen te beschermen. Wanneer je deze bacteriën niet goed verwijdert, kunnen ze tandvleesontstekingen of gaatjes veroorzaken.

Om dit te voorkomen besteden wij extra aandacht aan preventie. Afhankelijk van jouw situatie verwijst de tandarts je door onze (paro-)preventieassistenten. Zij hebben extra kennis over het gezond maken en houden van jouw mond en helpen je graag verder. Samen met jou zorgen zij voor het in stand houden van het tandvlees en geven zij je advies over voeding en mondverzorging.

Spoedgevallen

Tijdens onze praktijkuren zijn we voor spoedgevallen bereikbaar op ons reguliere telefoonnummer. Mogelijk kunnen we je dezelfde dag nog helpen. 

Wanneer je buiten onze openingstijden moet worden geholpen, kun je bellen naar de tandartsspoedpraktijk in het OLVG (locatie Oosterpark): 0900 – 8602. Dit telefoonnummer is alleen bedoeld voor dringende spoedgevallen, bijvoorbeeld nabloedingen of tandletsel door een ongeval. 

Jouw afspraak annuleren

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt, rekenen wij op je komst. Wil je je afspraak verzetten? Laat dit ons dan uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch weten. Wanneer de afspraak niet (tijdig) is geannuleerd, zijn wij genoodzaakt de kosten van de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Ga direct naar

Contactgegevens

Amsterdam Brouwersgracht
Brouwersgracht 234B
1013 HE Amsterdam
 
Geen wachtlijst

Openingstijden

  • Maandag 07:30 - 15:30
  • Dinsdag 07:30 - 16:30
  • Woensdag 08:00 - 16:30
  • Donderdag 07:30 - 20:00
  • Vrijdag 08:00 - 16:30

Telefonische bereikbaarheid:
elke werkdag van 08:00 – 17:30 uur

Wat onze patiënten vinden

Wij streven naar de beste tandheelkundige zorg
Dental Clinics
Amsterdam Brouwersgracht

Een bezoek aan de mondhygiëniste Mevr. M. Hajema is een zeer goede ervaring. Ze werkt zeer subtiel, je hebt het amper in de gaten. Zeer zorgvuldig. Ik raad deze praktijk volmondig aan.

Olivier Varossieau
Dental Clinics
Amsterdam Brouwersgracht

Fijne ervaring met zowel de praktijk in Watergraafsmeer en op de Brouwersgracht, die ruim 13 jaar geleden begon toen het nog TPA was. Maar deze week was ik vier dagen (!) bezig om hen te bereiken. Ik heb emails gestuurd en diverse malen gebeld, maar ik stond steeds langer dan 20min in de wacht, hoewel het bandje steeds zei: "U bent de eerstvolgende". De email werd nooit beantwoord. Nu, op dag 4 het wachten volgehouden > pas na ruim 30 minuten werd er opgenomen. De afspraak die ik op korte termijn nodig heb zou pas na bijna 3 weken kunnen. De telefoniste leek weinig meelevend. 1 centraal nummer en 1 centraal e-mailadres en dan niet/zeer moeilijk bereikbaar zijn en geen ruimte hebben in de agenda. Als klant zijn we nummertjes geworden en moeten we blij zijn áls er iemand op neemt. Dat geeft geen vertrouwen. Zo jammer om op deze manier afscheid te moeten nemen.

Tineke Timmerman
Dental Clinics
Amsterdam Brouwersgracht

Ik heb hier een uitstekende ervaring met Nils en het team. Snel, pragmatisch en attent.

Marco Virgolin
Dental Clinics
Amsterdam Brouwersgracht

2022 was voor mij het jaar om mijn gebit een grondige upgrade te geven. Na een lange zoektocht in Amsterdam ben ik bij TPA in De Jordaan uitgekomen. Allereerst de intake ervaarde ik als erg prettig, persoonlijk en professioneel bij tandarts Nils van Calcar. Uitgebreid meegenomen in het behandelplan en wat vervolgstappen zouden zijn in mijn situatie. Nog geen twee weken later een behandeling ondergaan van mondhygiëniste Hilal Kahraman Soydan (gezien de gezondheid van mijn tandvlees). Wederom zeer professioneel en prettig! En dan vandaag, 8 februari een esthetische behandeling voor één van mijn kronen. Ik leefde al jarenlang met een verkleurde kroon op mijn voortand en dit begon teveel impact te hebben op mijn dagelijkse situatie. Nils schetste eerder tijdens de intake wat ik kon verwachten qua oplossing/behandeling. Na het eerder gegeven advies ben ik vandaag deze behandeling ondergaan. Aan het eind van de sessie keek ik in de spiegel met een totaal hernieuwd beeld van mijn voortanden! In één woord, prachtig! Inschrijving bij TPA op 10 januari en vandaag 8 februari voel ik me bijna een nieuw persoon m.b.t. mijn gebitssituatie. Enorm tevreden met de professionaliteit, snelheid en kwaliteit van de behandelingen van gebit, tandvlees en zeker qua herstel van mijn kroon! Dank TPA Amsterdam, Nils, zijn assistente en Hilal!

René de Bruin
Dental Clinics
Amsterdam Brouwersgracht

Ik heb een ontzettend fijne intake gehad bij Nils. Hij neemt de tijd, legt rustig uit wat hij gaat doen en ook belangrijk: waarom die dat doet - wat een fijn gevoel geeft. Ik vond het ook prettig dat hij aan de hand van de foto's die hij had gemaakt, mij meenam in het behandelplan. Ik heb een lichte angst voor de tandarts dus zag erg tegen de afspraak op - maar ging met een heel fijn gevoel na afloop van mijn afspraak de deur uit!

Michelle van Doorn
Dental Clinics
Amsterdam Brouwersgracht

Enkele maanden geleden brak mijn kroon die ik bij TPA heb laten plaatsen. Aanvankelijk kostte het enige tijd voordat ik contact kreeg met de tandartsenpraktijk. Totdat ik hier een recensie achterliet en mijn ongenoegen uitte. De manager van de praktijk heeft toen binnen een week contact met mij gezocht. Zij heeft er echt werk van gemaakt en gezorgd dat de kroon kosteloos nog binnen twee maanden na mijn klacht vervangen werd als onderdeel van de garantie. Daar ben ik erg blij mee.

Robin Vogel
Dental Clinics
Amsterdam Brouwersgracht

De tandarts deed zijn werk goed. Alleen toen ik de volgende Mondhygienst afspraak die maanden later stond wilde verzetten en dit binnen 24 uur deed, kreeg ik een boete van 60 euro. Berekend op een tarief van 200 euro per uur...Hoe kunnen gewone mensen dit nog betalen... Jammer dat ik hierdoor mijn betrokkenheid moest opzeggen omdat ik dit echt niet eerlijk vond. Dit zijn acties van voor de crisis tijd....

Jolanda
Dental Clinics - Gezondheid & het gebit – Dental Clinics

Je bent van harte welkom!

Nieuwe patiënt?