Mondhygiënist

Heeft u last van gevoelige tanden, bloedend of teruggetrokken tandvlees, een slechte adem of staan uw tanden wat los? Maak dan een afspraak bij een van de ervaren en deskundige mondhygiënisten van Dental Clinics. De mondhygiënist is gespecialiseerd in het gezond krijgen en houden van uw mond.

Vind een mondhygiënist bij u in de buurt

Staat u nog niet ingeschreven bij een Dental Clinics-praktijk en wilt u een afspraak maken bij de mondhygiënist? Neem dan contact op met de praktijk van uw keuze. We helpen u graag verder.

Wanneer naar de mondhygiënist?

  • Als u (regelmatig) last heeft van gaatjes.
  • Als er tandsteen of aanslag op uw gebit ontstaat.
  • Als u last heeft van een vieze smaak of slechte adem.
  • Als u verkleurde tanden heeft.
  • Als uw tanden of kiezen gevoelig zijn bij koud, warmte, zoet en zuur.
  • Als uw mondverzorging om wat voor reden dan ook een probleem is.
  • Als het tandvlees bloedt bij het poetsen.
  • Als tanden of kiezen los gaan staan.
  • Als uw tandvlees rood en gezwollen is en niet meer strak om de tanden of kiezen sluit.
  • Als uw tandvlees zich terugtrekt.

Voorkomen van tandplak, tandsteen, gingivitis, parodontitis en gaatjes

In de mond zitten miljarden bacteriën. Dit is heel normaal, maar uw tanden en kiezen moeten hier wel goed tegen worden beschermd. De bacteriën kunnen namelijk leiden tot tandplak. Tandplak is een plakkerig lichtgeel laagje op en tussen de tanden en kiezen. Het weghalen van tandplak op de plekken waar u met de tandenborstel niet kunt komen (bijvoorbeeld de tandhalzen van tanden en kiezen onder het tandvlees) is belangrijk om een schoon gebit en een gezonde mond te houden. Wanneer tandplak niet regelmatig wordt verwijderd kan dit namelijk leiden tot tandsteen en kunnen de bacteriën tandvleesontstekingen (zoals gingivitis en parodontitis) en gaatjes (cariës) veroorzaken. Zo kan ontstoken tandvlees, zonder dat u het merkt, onherstelbare schade aan uw gebit veroorzaken.

Nog meer redenen om naar de mondhygiënist te gaan

Een goede mondhygiëne kan tandvleesontstekingen en gaatjes voorkomen. Het is daarom verstandig om al op jonge leeftijd én regelmatig een mondhygiënist te bezoeken. Ook als u gaatjes of een slechte adem heeft, kunnen onze ervaren mondhygiënisten een oplossing bieden. Deze aandoeningen betekenen lang niet altijd dat u geen goed gebit heeft. Behandeling door de mondhygiënist kan erger voorkomen.

De specialist in preventieve mondzorg

Alle mondhygiënisten bij Dental Clinics hebben de HBO-opleiding Mondzorgkunde met succes afgerond. Zij zijn de specialist op het gebied van preventieve mondzorg.

Een afspraak bij de mondhygiënist van Dental Clinics

Na de kennismaking voert de mondhygiënist een uitvoerig onderzoek uit naar uw mondgezondheid. Zo wordt onder andere uw PPS-score bepaald. PPS staat voor Periodiek Parodontaal Screenen. Op basis van deze uitkomsten ontvangt u een persoonlijk behandelplan. De mondhygiënist geeft u advies over welke behandelingen nodig zijn om uw mondgezondheid op peil te houden of te verbeteren. En hoe en wanneer deze behandelingen kunnen worden uitgevoerd.

Wilt u een afspraak bij een van onze mondhygiënisten maken? Neem dan contact op met de praktijk van uw keuze.

Guided Biofilm Therapy behandeling bij de mondhygiënist

Ziet u op tegen de behandeling bij de mondhygiënist omdat u last heeft van gevoeligheid tijdens het tandsteen weghalen? In een aantal van onze praktijken kunt u  terecht voor Guided Biofilm Therapy. Dat maakt uw preventiebehandeling net even anders. Onze mondhygiënisten werken namelijk met de Airflow Prohylaxis Master. Door middel van luchtdruk, gedesinfecteerd water en poeder halen we op een pijnloze manier onder meer tandplak en tandsteen weg én kunnen we lastigere plekken beter bereiken en reinigen.

Veelgestelde vragen over de mondhygiënist

Op deze pagina hebben wij de veelgestelde vragen en antwoorden over een bezoek aan de mondhygiënist voor u op een rij gezet. Wij doen ons uiterste best u van alle informatie over de mondhygiënist te voorzien. Mocht uw vraag er niet tussen staan, bel of mail dan naar uw tandartspraktijk.