Tanden polijsten

Tanden polijsten is een belangrijk onderdeel van mondhygiëne en draagt bij aan een stralend gebit. Bij Dental Clinics begrijpen we het belang van een gezonde en mooie glimlach. Daarom bieden we uitgebreide zorg voor je tanden, waaronder het polijsten van je gebit. Vind een Dental Clinics praktijk bij jou in de buurt.

Wat is tanden polijsten?

Tanden polijsten is een tandheelkundige behandeling waarbij we oppervlakkige vlekken, bacteriën en tandplak op je tanden verwijderen. Dit doen we met behulp van speciale tandheelkundige instrumenten en polijstpasta.

Voordelen van tanden polijsten bij

Het polijsten van tanden helpt bij het verminderen van de aanhechting van en tandsteen, wat bijdraagt aan een betere mondgezondheid. Het resultaat is een mooiere glimlach, evenals een gladder tandoppervlak dat makkelijker schoon te houden is. De voordelen van je gebit polijsten zijn onder andere:

 1. Verbeterde mondhygiëne
  Door oppervlakkige aanslag te verwijderen en het tandoppervlak glad te maken, gaan we de ophoping van tandplak en tandsteen tegen.
 2. Tanden polijsten? Witter gebit!
  Het polijsten van tanden verwijdert vlekken die bijvoorbeeld veroorzaakt zijn door koffie, thee of roken. Tanden polijsten maakt je gebit witter.
 3. Preventie van tandvleesziekten
  Een glad tandoppervlak maakt het moeilijker voor bacteriën om zich te hechten, waardoor het risico op tandvleesontstekingen of tandbederf afneemt.

 

Je gebit polijsten bij Dental Clinics

Bij Dental Clinics gebruiken we geavanceerde technieken en materialen voor het polijsten van je tanden. Onze ervaren tandartsen en mondhygiënisten zorgen ervoor dat de procedure veilig, effectief en comfortabel is. Tijdens een reguliere controle kunnen we beoordelen of tanden polijsten voor jou geschikt is en dit integreren in je persoonlijke mondverzorgingsplan.

 1. We beginnen met een grondige inspectie van je mond. Hierbij identificeren we eventuele problemen, zoals tandbederf of tandvleesontstekingen. Heb je vullingen, kronen, inlays of bruggen in je gebit? Dan houden we hier ook extra rekening mee.
 2. We brengen een speciale polijstpasta op je tanden aan. Deze pasta helpt bij het effectief polijsten van de tanden.
 3. Met behulp van een polijstmachine, polijsten we de pasta over je tanden. Dit proces verwijdert aanslag, verkleuringen en maakt kleine oneffenheden op het tandoppervlak glad.
 4. Na het polijsten voeren we een laatste controle uit om de resultaten te beoordelen.
 5. Je mag daarna je mond spoelen met water. Vervolgens ontvang je persoonlijk advies voor de juiste verzorging van je tanden na de behandeling.

Veelgestelde vragen en meer informatie

Heb je nog vragen over tanden polijsten of andere tandheelkundige procedures? Bezoek onze FAQ-pagina voor meer informatie over tanden polijsten. Bij Dental Clinics streven we naar de beste zorg voor je glimlach. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Bent je nog geen patiënt bij ons? Schrijf je dan eenvoudig online in.