Implantaten

Een implantaat wordt geplaatst om één, meerdere of zelfs alle tanden en kiezen te vervangen. Hierdoor kunt u weer lachen, eten en praten, zoals u gewend was. Een implantaat is een titanium kunstwortel die in de kaak wordt geschroefd. Hierop wordt vervolgens een op maat gemaakte kroon, brug of gebitsprothese zoals een kunstgebit geplaatst. Het implantaat zit stevig vast en functioneert hetzelfde als uw andere tanden en kiezen.

In principe kan bij iedereen met een volgroeide kaak een implantaat worden geplaatst, mits de gezondheid dit toelaat. Soms is een botherstellende (voor)operatie noodzakelijk. In bepaalde gevallen zal de zorgverzekeraar de behandeling gedeeltelijk vergoeden. Uw tandarts-implantoloog adviseert u graag over de beste aanpak voor uw situatie.

De voordelen van implantaten

  • Esthetisch hoogwaardige oplossingen
  • Een veilige, betrouwbare behandelmethode
  • Hoge belastbaarheid en duurzaamheid
  • Geen beschadiging aan omliggende tanden
  • Het kaakbot blijft in stand en slinkt nauwelijks

Afbeelding: een implantaat met een kroon
in vergelijking met een lucifer (schaal 1:1).

Implantaatbehandeling bij Dental Clinics

U kunt bij de volgende praktijken terecht voor implantologie:

Onze implantologen werken uitsluitend met hoogwaardige, duurzame en onderzochte implantaatsystemen. Neem contact op met de praktijk voor meer informatie over de mogelijkheden en het maken van een afspraak.

Waarom een implantaat?

Een implantaat geeft u weer een stralende lach. Maar het biedt nog veel andere voordelen. Uw kaakbot heeft tanden nodig om in vorm te blijven. Wanneer u een of meerdere tanden of kiezen mist, slinkt het kaakbot en kan de vorm van uw gezicht veranderen. Daarbij kunnen uw tanden en kiezen door de ontstaande ruimte verschuiven. Dankzij een implantaat blijven de vorm van uw kaakbot en de stand van uw tanden en kiezen behouden en kunt u weer goed kauwen en genieten van eten.

Implantaat van hoge kwaliteit

Doordat tandheelkundige implantaten steeds populairder worden, brengen diverse fabrikanten goedkopere, niet onderzochte implantaatsystemen op de markt. De meeste patiënten zijn zich er niet van bewust dat er belangrijke verschillen in implantaatsystemen zijn, bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteit, technologie en onderzoek. Onze implantologen werken uitsluitend met hoogwaardige, duurzame en onderzochte implantaatsystemen.