Kosten en begroting implantaten

De kosten van een implantologiebehandeling

Benieuwd wat een implantologiebehandeling doorgaans kost? Hieronder vindt u meer informatie, maar let op: de prijzen voor een implantologiebehandelingen kunnen erg van elkaar verschillen. De complexiteit van de behandeling bepaalt hoeveel er in rekening wordt gebracht en dit verschilt per persoon. Geen mond en gebit is immers identiek en dit vraagt om een persoonlijke aanpak. U ontvangt daarom voorafgaand altijd een begroting op maat door uw behandelaar.

Wij vinden het belangrijk dat u vooraf goed geïnformeerd bent, daarom vindt u hieronder de codes welke in rekening gebracht worden tijdens de implantologiebehandeling. Mocht u hierover vragen hebben dan staan wij u uiteraard graag te woord.

Complexiteit van de behandeling bepaalt de kosten

De meest voorkomende tarieven voor de implantologiebehandeling in 2020 staan hieronder. Deze tandheelkundige tarieven worden ieder jaar vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en zijn geldend voor alle tandartsen in Nederland. Vanzelfsprekend hanteren wij deze kosten in onze praktijken. In het geval van een implantologiebehandeling ontvangt u vooraf een begroting op maat. Let er wel op dat de kosten van de implantologiebehandeling sterk afhankelijk zijn van:

  • het aantal te plaatsen implantaten
  • de kwaliteit van het kaakbot (botopbouw)
  • de complexiteit van de behandeling
  • de te plaatsen voorziening
  • het optreden van complicaties
  • onvoorziene omstandigheden
  • in hoeveel behandelingen de implantologiebehandeling kan worden uitgevoerd

Codes en kosten implantologiebehandeling 2020*

Tarieven implantologie 2020

*Deze tarieven zijn exclusief materiaalkosten en botopbouwverrichtingen
**Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

Klik hier voor meer informatie over de opbouw van de factuur en uitleg over de codes.

Vergoeding door uw zorgverzekering

In sommige gevallen wordt de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit hangt af van de polis en de zorgverzekeraar. De behandeling zit niet altijd in de basisverzekering. Wij raden aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar, zodat u weet of u recht heeft op vergoeding. Klik hier voor meer informatie over verzekeringen.