Kronen, inlays en bruggen

Kronen, inlays en bruggen zijn de ideale oplossing als u te maken heeft met verzwakte of ontbrekende tanden of kiezen of als een groot gedeelte van uw kies vervangen moet worden. Welke oplossing het meest geschikt is in uw situatie zal uw tandarts samen met u bespreken.

Kronen
Een kroon is een metalen of porseleinen kapje dat over een tand of kies geplaatst wordt. Dat kan ter versterking zijn, maar ook om het mooier te maken. Naast volledige kronen bestaan er ook gedeeltelijk kronen waarbij alleen het kauwvlak wordt overkapt. Voordat het kapje er overheen kan, wordt de tand of kies op de juiste maat geslepen.

Inlays
Een inlay is een ingelegde vulling die niet rechtstreeks in de mond wordt vervaardigd, maar in het laboratorium op het model van de betreffende kies. Dat is een zelfde werkwijze als het maken van een kroon. Een inlay is een oplossing die het midden houdt tussen een vulling en een kroon. Er zijn inlays van goud, maar tegenwoordig maakt een deel van onze praktijken de inlays van porselein, met behulp van het Cerec-systeem.

Bruggen
Wanneer meerdere tanden of kiezen ontbreken, kunnen we die vervangen door een brug. Een brug wordt gebouwd op een aantal kronen die als pijler dienen met daartussen een dummy (nepkies of -tand) die de verloren gegane tand of kies vervangt. Dit ziet er niet alleen heel natuurlijk uit, het zorgt er ook voor dat u beter kunt kauwen

Klaar in 1 dag met Cerec

Kronen, bruggen en inlays kunnen op verschillende manieren gemaakt worden. Een deel van onze praktijken heeft de beschikking over de modernste Cerec cad-cam apparatuur. Hiermee kunnen kronen, inlays en bruggen snel en met precisie uit hoogwaardig porselein worden gemaakt en geplaatst. Perfect passend en alles in één behandeling.

Hoe werkt Cerec?
De tandarts maakt met een kleine mondcamera een digitale opname, die wordt weergegeven op een computerscherm. De opname wordt door de computer vertaald in een driedimensionaal beeld. Als er bijvoorbeeld een inlay moet worden gemaakt, wordt ter plekke de restauratie ontworpen en met diamanten boortjes uit een porseleinen blokje gefreesd. Na het passen en bijwerken wordt de inlay geplaatst en verhard met licht. Vervolgens wordt de inlay gepolijst en glad afgewerkt.

Voordelen van Cerec?

  • Perfect passende inlays, kronen en bruggen
  • Complete vervaardiging en plaatsing in één behandeling
  • De tandarts hoeft alleen maar weg te boren wat nodig is en niets meer. Eigen, natuurlijk tandmateriaal blijft zoveel mogelijk behouden
  • Kleurgebruik dat aansluit bij de omliggende kiezen en tanden
  • Keramisch materiaal is sterk en heeft een lange levensduur
  • Zelden napijn of andere tegenvallers
  • Geen afdrukken of noodkronen nodig
  • Minder kosten voor de patiënt

Op zoek naar uw tandarts? Vind een praktijk bij u in de buurt:

Filter
Kroon- en brugwerk: