Ga naar de hoofdinhoud
uit 275 reviews

Complete mondzorg voor het hele gezin

Welkom bij Dental Clinics Utrecht Maliebaan, jouw tandarts in Utrecht Oost. Je vindt onze tandartspraktijk in de buurt Buiten Wittevrouwen. In onze moderne en professionele tandartspraktijk ben je van harte welkom voor complete mondzorg voor het hele gezin. Wist je dat je bij ons nooit meer betaald dan de door de overheid vastgestelde tarieven?

Waarom Dental Clinics Utrecht – Maliebaan?

 • Dé tandartspraktijk voor volwassenen en kinderen
 • Persoonlijke aandacht en heldere communicatie is de basis van elke behandeling
 • Je kunt bij ons ook terecht voor o.a. parodontologie en een doorzichtige beugel
 • Ruime openingstijden en om de week op zaterdag geopend
 • Je wordt professioneel en snel geholpen

Onze tandartspraktijk

Onze behandelingen bij Dental Clinics Utrecht Maliebaan

Met een persoonlijke aanpak en tandheelkundige zorg van hoge kwaliteit, zorgen wij voor een gezond gebit en goed gevoel bij onze patiënten.

Bij Dental Clinics Utrecht Maliebaan kun je onder andere terecht voor:

Wij verzorgen periodiek mondonderzoek (PMO) en stemmen dit af op jouw persoonlijke mondgezondheid en behoeften.

Last van gevoelige tanden, bloedend of teruggetrokken tandvlees, een slechte adem of staan je tanden wat los? Bezoek de mondhygiënist.

Een gezond gebit heeft alles te maken met gezond tandvlees. Samen zorgen we ervoor dat jouw tandvlees gezond blijft.

Wij verzorgen periodiek mondonderzoek (PMO) en stemmen dit af op jouw persoonlijke mondgezondheid en behoeften.

Last van gevoelige tanden, bloedend of teruggetrokken tandvlees, een slechte adem of staan je tanden wat los? Bezoek de mondhygiënist.

Een gezond gebit heeft alles te maken met gezond tandvlees. Samen zorgen we ervoor dat jouw tandvlees gezond blijft.

Ons team

Erik Peek

Tandarts-directeur / Tandarts voor Orthodontie
BIG: 79916016902

Mandy van Tessel

Praktijkmanager

Amber Delmee

Tandarts
BIG: 59919702802

Anne

Sterilisatieassistent

Annette Cornelisse-Ros

Tandarts
BIG: 19023566302

Busra Cekceoglu

Paro preventie-assistent

mondhygiënist Utrecht Oost - mondhygiënist Dental Clinics Utrecht Maliebaan

Parodontologie

Als ontstoken tandvlees onbehandeld blijft, zal de ontsteking in de tandvleesrand verergeren en zich uitbreiden naar het kaakbot. In het geval van een tandvleesaandoening in een gevorderde stadium, kan je tandarts of mondhygiënist je doorverwijzen naar de parodontoloog. Dit is een tandarts die zich in een driejarige fulltime vervolgopleiding heeft gespecialiseerd in tandvleesaandoeningen. Onze parodontoloog Olga Tryfonos helpt je graag verder.

Expeditie Tandarctica - tandenpoetsen alle leeftijden

Gewoon Gaaf

Als ouder kun je samen met je kind veel doen om gaatjes en andere problemen in de mond te voorkomen. Om je hierbij te ondersteunen, maken wij gebruik van Gewoon Gaaf. Dit is een preventiemethode van het Ivoren Kruis die helpt bij het opgroeien met een gezonde mond. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Gewoon Gaaf tot 40% minder gaatjes bij kinderen kan leiden.

De onzichtbare beugel

Dental Clinics Utrecht Maliebaan biedt twee soorten onzichtbare beugels aan: de Invisalign en de Airsmile. Met deze beugels wordt de stand van je tanden gecorrigeerd, zonder dat iemand ziet dat je een beugel draagt. De beugels zijn uitneembaar en worden over je tanden en kiezen geplaatst. U heeft dus geen last van draadjes en slotjes die jouw mond kunnen irriteren. Wanneer onze tandartsen voor orthodontie beoordelen dat een orthodontist nodig is omdat er een complexere gebitsafwijking gecorrigeerd moet worden, verwijzen wij je naar een orthodontist in de buurt. We werken nauw samen met orthodontiepraktijken TopOrtho Nieuwegein en TopOrtho Driebergen.

Hulp bij spoedgevallen

Bij ernstig tandletsel of een ongeval:

 • Tijdens onze praktijkuren zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar op ons reguliere telefoonnummer: 030 – 231 00 03. Mogelijk kunnen wij je dezelfde dag nog helpen.
 • Indien je buiten onze openingstijden moet worden geholpen, kun je bellen naar de spoedgevallendienst: 0900 – 8602 of een afspraak maken via de website. Dit telefoonnummer is alleen bedoeld voor dringende spoedgevallen, zoals nabloedingen en ongevallen.

Jouw afspraak annuleren

Als je een afspraak hebt gemaakt, rekenen wij op je komst. Lukt het niet om je afspraak na te komen, dan vragen wij je dit 24 uur van tevoren telefonisch bij ons te melden. Indien de afspraak niet (tijdig) is geannuleerd, zijn wij genoodzaakt de kosten van de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Ga direct naar

Contactgegevens

Utrecht Maliebaan
Maliebaan 44
3581 CS Utrecht
 
Geen wachtlijst

Openingstijden

 • Maandag 08:00 - 17:00
 • Dinsdag 08:00 - 17:00
 • Woensdag 08:00 - 17:00
 • Donderdag 08:00 - 17:00
 • Vrijdag 08:00 - 17:00

Let op: wij zijn minder goed bereikbaar voor mindervaliden. Bent u mindervalide? Neem dan voorafgaand aan uw afspraak contact met ons op.

Wat onze patiënten vinden

Wij streven naar de beste tandheelkundige zorg
Dental Clinics
Utrecht Maliebaan

Goede professionele praktijk, vriendelijke en kundige professionals.

Martine Boer
Dental Clinics
Utrecht Maliebaan

Prima geholpen !!

Willem Netto
Dental Clinics
Utrecht Maliebaan

Twee jaar geleden schreef ik dat ik tevreden was over Dental Clinics, en ik ben het nog steeds. Ik heb vertrouwen in hen. Vriendelijke mensen. Ben er al klant zo lang ze aan de Maliebaan zitten.

Rob van Rijn
Dental Clinics
Utrecht Maliebaan

Fantastische tandarts. Ze is betrokken, deskundig en doet geen onnodige behandeling

Bea Jongsma
Dental Clinics
Utrecht Maliebaan

Vriendelijk, professioneel, modern, betrouwbaar, al jaren lang een tevreden klant :)

Jos Herder
Dental Clinics
Utrecht Maliebaan

Fantastisch snel en vakkundig geholpen toen er een stukje van mijn voortand was afgebroken. Mijn voortand ziet er weer " als nieuw" uit.

Ria Peters
Dental Clinics
Utrecht Maliebaan

Heel tevreden ben ik. Net als iedereen ga ik niet graag naar de tandarts en nu had ik echt rap hulp en geruststelling nodig. Ik ben fijn opgevangen, er is tijd gemaakt, er is meegedacht, nogmaals op korte termijn tijd gemaakt om weer mee te kijken gevolgd door een verwijzing naar een specialist. Een paar dagen later nog een telefoontje van de tandarts hoe het inmiddels ging. Heel erg fijn!

Manette Meulenkamp
Dental Clinics
Utrecht Maliebaan

Heel fijn behandeld door de mondhygiëniste. Ze was heel professioneel, werkte snel en ik heb voor het eerst geen pijn gehad bij deze behandeling. Mijn mond voelde schoon en goed aan. Heel goed behandeld!

Margret van Meurs
Dental Clinics
Utrecht Maliebaan

Ik ben al jaren cliënt bij DC. Mijn vast tandarts Elizabeth is kundig, vriendelijk. Altijd legt ze goed uit wat ze gaat doen en stemt heel goed met mij. Zij houdt ook heel goed rekening met de kosten en geeft ze goed advies over hoe ik het kan aanpakken zodat ik binnen het budget kan blijven. Ik heb goede ervaringen met verschillende mondhygiënisch, en andere tandartsen. Ook zij geven goed advies, en verwijzen door naar de juiste specialisten waarvan ze zeker zijn dat ze vakkundig en betrouwbaar zijn. De afspraken die de assistenten plannen worden met me goed afgestemd en met mail en berichten bevestigd. Mijn vrouw en kinderen zijn ook cliënten van DC en zijn ook tevreden over de zorg. In al die jaren dat ik bij hun loop heb alleen positief ervaringen behalve een keer dat iemand van het management mij negatief heeft bejegend omdat ik vragen had gesteld over de rekening die ik van hun heb ontvangen. Hierover heb ik helaas geen terug reactie van haar ontvangen. Andere minpunt is het parkeren op hun terrein, soms mag het wel en soms miet. Dit is afhankelijk van of het je wel of niet gegund wordt, terwijl er altijd plek vrij is. Zal handig zijn als dat kan want het is een ramp om in de buurt te parkeren.

chaouki elhodayebi
Dental Clinics
Utrecht Maliebaan

Het hele team van DCU is vriendelijk en bekwaam. Tijdens mijn vorige afspraak met Samantha (paropreventie-assistente) heeft ze mij heel goede tips gegeven en zij en ik hebben een duidelijk verbetering gezien.

Sara Hackett
Dental Clinics - Gezondheid & het gebit – Dental Clinics

Je bent van harte welkom!

Nieuwe patiënt?