Complete mondzorg voor het hele gezin

Welkom bij Dental Clinics Utrecht Maliebaan, uw tandarts in Utrecht Oost. U vindt onze tandartspraktijk in de buurt Buiten Wittevrouwen. In onze moderne en professionele tandartspraktijk bent u van harte welkom voor complete mondzorg voor het hele gezin.
Wist u dat u bij ons nooit meer betaald dan de door de overheid vastgestelde tarieven?

Waarom Dental Clinics Utrecht – Maliebaan?

  • Dé tandartspraktijk voor volwassenen en kinderen
  • Persoonlijke aandacht en heldere communicatie is de basis van elke behandeling
  • U kunt bij ons ook terecht voor o.a. parodontologie en een doorzichtige beugel
  • Ruime openingstijden en om de week op zaterdag geopend
  • U wordt professioneel en snel geholpen

Nieuwe patiënt? U bent van harte welkom!
Vul het online inschrijfformulier in voor u en uw gezin.
Of bel direct voor een afspraak: 030 – 231 00 03

Praktijkimpressie

mondhygiënist Utrecht Oost - mondhygiënist Dental Clinics Utrecht Maliebaan

Parodontologie

Als ontstoken tandvlees onbehandeld blijft, zal de ontsteking in de tandvleesrand verergeren en zich uitbreiden naar het kaakbot. In het geval van een tandvleesaandoening in een gevorderde stadium, kan uw tandarts of mondhygiënist u doorverwijzen naar de parodontoloog. Dit is een tandarts die zich in een driejarige fulltime vervolgopleiding heeft gespecialiseerd in tandvleesaandoeningen. Onze parodontoloog Olga Tryfonos helpt u graag verder.

Expeditie Tandarctica - tandenpoetsen alle leeftijden

Gewoon Gaaf

Als ouder kunt u samen met uw kind veel doen om gaatjes en andere problemen in de mond te voorkomen. Om u hierbij te ondersteunen, maken wij gebruik van Gewoon Gaaf. Dit is een preventiemethode van het Ivoren Kruis die helpt bij het opgroeien met een gezonde mond. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Gewoon Gaaf tot 70% minder gaatjes bij kinderen kan leiden.

De onzichtbare beugel

Dental Clinics Utrecht Maliebaan biedt twee soorten onzichtbare beugels aan: de Invisalign en de Airsmile. Met deze beugels wordt de stand van uw tanden gecorrigeerd, zonder dat iemand ziet dat u een beugel draagt. De beugels zijn uitneembaar en worden over uw tanden en kiezen geplaatst. U heeft dus geen last van draadjes en slotjes die uw mond kunnen irriteren. Wanneer onze tandartsen voor orthodontie beoordelen dat een orthodontist nodig is omdat er een complexere gebitsafwijking gecorrigeerd moet worden, verwijzen wij u naar een orthodontist in de buurt. We werken nauw samen met orthodontiepraktijken TopOrtho Nieuwegein en TopOrtho Driebergen.

Wat te doen bij een spoedgeval

Bij ernstig tandletsel of een ongeval:

  • Tijdens onze praktijkuren zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar op ons reguliere telefoonnummer: 030 – 231 00 03. Mogelijk kunnen wij u dezelfde dag nog helpen.
  • Indien u buiten onze openingstijden moet worden geholpen, kunt u bellen naar de spoedgevallendienst: 0900 – 8602 of een afspraak maken via de website. Dit telefoonnummer is alleen bedoeld voor dringende spoedgevallen, zoals nabloedingen en ongevallen.

Indien u bent verhinderd, laat het ons tijdig weten!

Als u een afspraak heeft gemaakt, rekenen wij op uw komst. Lukt het niet om uw afspraak na te komen, dan vragen wij u dit 24 uur van tevoren telefonisch bij ons te melden. Indien de afspraak niet (tijdig) is geannuleerd, zijn wij genoodzaakt de kosten van de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.