Angsttandarts

Ziet u er tegenop om naar de tandarts te gaan? Of bent u zelfs bang voor de tandarts? Dan bent u niet alleen. Maar liefst 40% van de Nederlandse volwassenen geeft aan bang te zijn voor de tandarts. Angst voor pijn is de meest gehoorde reden. Maar angst kan ook komen door eerdere ervaringen, verhalen van anderen of schaamte voor het gebit. Waar uw angst ook vandaan komt, wij nemen deze zeer serieus.

Zonder angst naar de tandarts

Het is belangrijk te weten dat de tandheelkundige techniek zich steeds verder ontwikkelt. Hierdoor weten we ook steeds beter hoe we pijn kunnen vermijden.

In veel gevallen zijn patiënten ook bang voor de tandarts, omdat ze niet weten wat ze van de behandeling kunnen verwachten. Dit zal bij ons niet gebeuren. Wij stellen u op uw gemak en vertellen rustig en helder wat we gaan doen. Als u wilt, kunnen wij extra tijd voor u inplannen.

Bovendien werken wij vlot en laten wij u niet onnodig wachten. Ook voeren we niet meer behandelingen uit dan nodig is. Wilt u iets tegen de pijn? Sommige tandartspraktijken bieden een behandeling onder plaatselijke verdoving of lachgas aan. Informeer bij uw tandartspraktijk naar de mogelijkheden.

Angsttandarts

Een aantal van onze tandartsen heeft als aandachtsgebied angst tandheelkunde. Zij richten zich op de behandeling van extreem angstige patiënten. De tandarts neemt extra tijd voor de patiënt en werkt samen met de patiënt aan de angst, indien nodig met behulp van lachgas of narcose. “We nemen de tijd door te vragen naar de angst en het ontstaan ervan. Zo weet de patiënt dat zijn probleem serieus wordt genomen en heb je een groot deel van de angst al weggenomen”, aldus tandarts-directeur Johan Oost die het ‘angstreductietraject’ introduceerde bij Dental Clinics Beuningen. Lees het interview met hem hier.

Dental Clinics: ervaring met angstige patiënten

Bij Dental Clinics hebben wij ervaring met angstige patiënten. U bent bij ons dus in goede handen wanneer u bang bent om naar de tandarts te gaan. De tandarts houdt rekening met uw situatie. Schaam u niet en geef het aan bij de receptie of tandarts wanneer u angstig bent. Vind een tandartspraktijk bij u in de buurt:

Filter
Mondzorg voor angstige patiënten:

Veelgestelde vragen over de angsttandarts

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen over de angsttandarts? Bekijk dan onze pagina met veelgestelde vragen. Wilt u meteen een afspraak maken? Dat kan ook. Ga dan naar onze pagina met alle tandartspraktijken.