Complete mondzorg voor het hele gezin

Welkom bij Dental Clinics Zeist, een moderne tandartsengroepspraktijk aan het Jan Ligthartplein. Ons team bestaat uit jonge, enthousiaste behandelaren die werken volgens de modernste technieken. Zij staan dagelijks klaar om u en uw gezin van de beste mondzorg te voorzien. Hierbij staat persoonlijke aandacht centraal. We hanteren de tarieven die door de overheid zijn vastgesteld. U betaalt dus nooit meer dan nodig is.

Uw persoonlijk behandelplan

Wij  werken volgens het periodiek mondonderzoek, gebaseerd op de nieuwste praktijkrichtlijnen. Tijdens de periodieke controle kijkt uw tandarts in 10 stappen naar uw totale mondgezondheid. Het risico op mondziekten, zoals tandbederf(cariës) en tandvleesaandoeningen(parodontitis) wordt scherp in de gaten gehouden. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Want iedere mond en ieder gebit is anders en dit vraagt om een op maat gemaakte aanpak.

Mondhygiëne

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij het voorkomen van problemen in de mond. Want een schoon gebit wordt niet ‘ziek’. Daarom besteden wij de nodige aandacht en tijd aan preventie en mondhygiëne. Bij onze mondhygiënist Melissa ter Hoeve en preventie-assistenten Liesbeth Reede en Tina Mostert kunt u terecht voor onder andere gebitsreiniging en advies over voeding en mondhygiëne. Zo kunnen gaatjes en tandvleesaandoeningen worden voorkomen en kunt u genieten van een schoon en gezond gebit.

tandarts Zeist - kinderen Dental Clinics ZeistKinderen

Ook bij kinderen is een goede mondgezondheid erg belangrijk. Het melkgebit beïnvloedt namelijk de ontwikkeling van het gezicht en de kaken. Onze tandarts-directeur Elise Jungerman heeft veel ervaring met het behandelen van kinderen. Is uw kind bang voor de tandarts? Ook dan kan uw kind bij haar terecht. Indien uw kind extreem angstig is, verwijzen wij u door naar een kindertandarts.

Praktische informatie

U kunt gratis bij ons voor de deur parkeren.

Bij ernstig tandletsel of een ongeval:

  • In het geval van spoed kunt u tijdens onze openingstijden naar de praktijk bellen: 030 – 691 81 39.
  • In de avonduren en in het weekend kunt u bellen naar de Tandartsspoedpraktijk: 0900 – 8602. In geval van nood, zoals een ongeval, een nabloeding of een andere acute klacht, kunt u dan terecht bij de dienstdoende tandarts. De spoedgevallendienst is ’s avonds, ’s nachts en in de weekenden telefonisch bereikbaar, evenals op algemeen erkende feestdagen.

Onze praktijk is zelfstandig toegankelijk, ook voor mensen in een rolstoel of minder validen. Ook patiënten die niet zelf in de tandartsstoel kunnen plaatsnemen worden geholpen. Als de transfer van de rolstoel naar de tandartsstoel niet mogelijk is, kunnen we de patiënt in de rolstoel behandelen of doorverwijzen naar een praktijk met de juiste voorzieningen.

mondhygiënist Zeist - mondhygiënist Dental Clinics ZeistTijdig afzeggen afspraak

Als u een afspraak heeft gemaakt, rekenen wij op uw komst. Lukt het niet om uw afspraak na te komen, dan vragen wij u dit minimaal 24 uur van tevoren telefonisch bij ons te melden. Indien de afspraak niet (tijdig) is geannuleerd, zijn wij genoodzaakt de kosten van de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.