Tanden bleken

Maak een afspraak voor tanden bleken

Staat u nog niet ingeschreven bij een Dental Clinics praktijk en wilt u een afspraak maken om uw tanden te laten bleken? Neem dan contact op met de praktijk bij u in de buurt. Zoek een praktijk via de onderstaande zoekbalk of kijk op de landkaart verderop op deze pagina bij welke praktijken u terechtkunt.

Stralend witte tanden en kiezen

Een stralend en wit gebit is populair en de vraag om bleekbehandelingen stijgt. Steeds meer mensen kiezen er voor om hun tanden en kiezen een paar tinten witter te maken.

Naarmate u ouder wordt, worden tanden en kiezen donkerder van kleur. Dit komt o.a. door kleurstoffen in voedingsmiddelen en dunner wordend glazuur. Bleken is een optie om de tanden enkele tinten lichter te maken.

Overweegt u een bleekbehandeling? Tanden bleken kan in veel gevallen, maar zeker niet altijd. Laat uw tandarts u informeren en bespreek uw wensen.

Tanden bleken bij Dental Clinics

Deze kaart toont alle Dental Clinics praktijken waar u terecht kunt voor een bleekbehandeling. Vind een praktijk bij u in de buurt en vraag naar de mogelijkheden.

Tanden bleken in één behandeling

In onze tandartspraktijken maken wij gebruik we Opalescence, een verantwoorde bleekmethode om uw tanden tot negen kleurtinten lichter te maken. Sommige Dental Clinics praktijken gebruiken Cavex Bite & White voor de bleekbehandeling.

Tanden bleken kan vanaf 18 jaar. Ook jarenlange verkleuring door voedings- en geneesmiddelen is in één behandeling te verhelpen. Overleg met uw tandarts of uw gebit zich leent voor een Opalescence behandeling.

Thuis bleken of bleken door de tandarts

Afhankelijk van uw situatie bieden we u twee mogelijkheden voor het bleken van tanden:

 • Zelf tanden bleken onder begeleiding van de tandarts of mondhygiënist
  Opalescence-bleekgel voor thuisbehandeling is een professioneel bleekproduct dat alleen verkrijgbaar is bij tandheelkundige professionals. U krijgt een wittere, stralendere glimlach met behulp van bleeklepels die door uw tandarts speciaal op maat worden gemaakt. Opalescence-bleekgel voor thuisbehandeling is daarmee ideaal voor mensen die een bleekbehandeling willen die optimaal op hen is toegesneden. Na de eerste behandeling in de tandartspraktijk kunnen de bleeklepels van Opalescence gemakkelijk thuis worden gedragen.
 • Tanden laten bleken door tandarts of mondhygiënist
  De tandarts of mondhygiënist brengt een 6% waterstofperoxide tandenbleekgel aan, die voor stralend witte tanden zorgt. U ziet de resultaten al na één behandeling. Deze professionele behandeling vindt uitsluitend plaats in de tandartspraktijk, dus praat met uw tandarts om een afspraak in te plannen!

Niet alle praktijken bieden beide opties. Vraag bij uw eigen praktijk na welke behandeling(en) zij bieden.

Veilig tanden bleken

Zolang u in overleg en onder toezicht van de tandarts of mondhygiënist uw tanden bleekt, is het niet schadelijk voor uw gebit. De bleekmiddelen die in de praktijk gebruikt worden, helpen de gezondheid van het glazuur te behouden.

Kosten van tanden bleken

Hoeveel het tanden bleken kost, hangt af van de gekozen behandeling. Voor het tanden bleken op de praktijk door een tandarts of mondhygiënist gelden de onderstaande tarieven.

 • E97 – Uitwendig bleken per kaak: €77,15*
 • E90 – Inwendig bleken (alleen bij verkleuring tand door trauma of wortelkanaalbehandeling), eerste zitting : €49,38*
 • E95 – Inwendig bleken (alleen bij verkleuring tand door trauma of wortelkanaalbehandeling), elke volgende zitting: €18,52*

*Dit is exclusief techniek- en materiaalkosten en de eventuele kosten voor consult, gebitsreiniging, gebitsafdrukken en foto’s. Neem contact op met uw praktijk voor (een indicatie van) de totale kosten voor de door u gekozen behandeling. 

Wanneer u kiest voor een thuisbehandeling onder begeleiding van de tandarts of mondhygiënist, hangen de kosten van het tanden bleken af van de variant die u kiest. Neem contact op met uw praktijk voor meer informatie hierover.


Alles wat u wilt weten over tanden bleken:

De één heeft van nature wittere tanden dan de ander. De kleur van tanden en kiezen wordt bepaald door de dikte en de kleur van het tandbeen, hier overheen ligt het glazuur, wat vrijwel transparant is. Naarmate het tandbeen dikker is zal de tand geler zijn, dit is in grote mate genetisch bepaald. Aangezien hoektanden dikker zijn dan snijtanden zijn hoektanden ook altijd geler.

Onder andere door kleurstoffen in voedingsmiddelen, worden tanden en kiezen in de loop der tijd steeds donkerder van kleur.
Ook de leeftijd speelt mee. U zult merken dat uw tanden donkerder worden naarmate u ouder wordt.

Dit komt omdat de vorming van tandbeen altijd door gaat terwijl de glazuur laag juist dunner wordt door slijtage.

Het uiteindelijke resultaat wordt voor een groot deel bepaald door de basiskleur van uw tand. Afhankelijk van uw eet- en drinkgewoonten kunnen uw tanden na één tot drie jaar weer iets verkleuren. Ook roken en mondhygiëne hebben invloed op de kleur van uw tanden. U kunt de behandeling gerust om de paar jaar herhalen om de kleur van uw tanden weer wat op te frissen. Eventueel kunt u de speciale nazorgproducten van Opalescence gebruiken om oppervlakkige verkleuringen mee te verwijderen. Verder is het belangrijk om uw tanden minstens twee keer per dag te poetsen, regelmatig te stokeren of te ragen en de mondhygiënist te bezoeken voor preventieve controle.

Afhankelijk van uw eet- en drinkgewoonten kunnen uw tanden na één tot drie jaar weer iets verkleuren. U kunt de behandeling gerust om de paar jaar herhalen.

We raden u aan de eerste 12 uur – bij voorkeur de eerste 24 uur – na de behandeling de volgende dranken en voedingsmiddelen niet te gebruiken:

 • Rode wijn
 • Donkergekleurde frisdranken
 • Koffie en thee
 • Rode sauzen, mosterd, ketchup en ketjap
 • Zure fruitsoorten en sappen
 • Rookwaren
 • Producten die vlekken achterlaten op een wit overhemd

Witte en heldere producten die u de eerste 24 uur prima kunt gebruiken zijn:

 • Water, melk, bananen, appels (geschild), witbrood, havermout, yoghurt, witte kaas, cottage cheese, witte rijst, gepofte aardappels, pasta en witte saus, kipfilet en kalkoen (zonder vel) en witte vis.

Tijdens een bleekbehandeling kleuren vullingen, facings (een schildje van porselein of composiet), kronen en bruggen niet mee. Een bleekbehandeling voor die tanden of kiezen heeft dus geen zin. Ze kunnen zelfs meer opvallen na het bleken. Overleg daarom met je tandarts of mondhygiënist vóórdat je je tanden gaat bleken. Bespreek je wensen en vraag of jouw gewenste resultaat haalbaar is.

 

Ook als de verkleuringen worden veroorzaakt door aanslag op de tanden (bijvoorbeeld door roken, koffie of thee), heeft bleken geen effect. In dat geval kan de mondhygiënist door middel van gebitsreiniging de aanslag verwijderen.

Neem contact op met de praktijk voor een afspraak bij de mondhygiënist of tandarts.

Hoeveel het tanden bleken kost, hangt af van de gekozen behandeling. Voor het tanden bleken op de praktijk door een tandarts of mondhygiënist gelden de onderstaande tarieven*.

 • E90 – Inwendig bleken, eerste zitting: €49,38
 • E95 – Inwendig bleken, elke volgende zitting: €18,52
 • E97 – Uitwendig bleken per kaak: €77,15

*Exclusief techniek- en materiaalkosten. Informeer hiernaar bij uw praktijk. 

Wanneer u kiest voor een thuisbehandeling onder begeleiding van de tandarts of mondhygiënist, hangen de kosten van het tanden bleken af van de variant die u kiest. Neem contact op met uw praktijk voor meer informatie hierover.