Welkom bij Dental Clinics Hengelo – Boerhaavelaan

In onze professionele tandartsengroepspraktijk aan de Boerhaavelaan 1 staat aandacht voor uw gebit op de eerste plaats. Daarom besteden we veel zorg aan de kwaliteit van onze praktijk en ons team. Wij werken graag met u samen aan een gezond gebit en een stralende lach, waar u uw leven lang plezier van heeft. En dat tegen de tarieven die door de overheid zijn vastgesteld. Vakkundige behandelingen staan bij ons voorop, maar een prettige en ontspannen sfeer vinden wij minstens zo belangrijk. Naast algemene tandheelkunde kunt u bij ons terecht voor preventie, mondhygiëne en het behandelen van kinderen.

Voor een behandeling bij de mondhygiënist, het bleken van uw tanden of kindertandheelkunde heeft u een verwijzing van uw tandarts nodig. Indien u geen verwijzing heeft, houdt de tandarts een consult met u om een goede inschatting van uw mondgezondheid te maken. Aan de hand van dit consult kijken we of u voor de betreffende behandeling in aanmerking komt.

tandarts Hengelo - tandarts Dental Clinics Hengelo BoerhaavelaanPreventie

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij het voorkomen van problemen in de mond. Daarom vinden wij preventie zeer belangrijk. Een goede gebitsverzorging is noodzakelijk voor de indicatie, het resultaat en de duurzaamheid van alle tandheelkundige behandelingen. Enkele belangrijke aspecten zijn op de juiste manier poetsen, het verwijderen van vuil en tandplak tussen de tanden (door flossen, ragen of stokeren) en regelmatige controle van uw gebit door ons team.

Mondhygiëne

Voor uw mondhygiëne en advies over mondhygiënemaatregelen kunt u terecht bij onze mondhygiënisten. Zij richten zich op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen en te bestrijden. Uw tandarts kan u naar de mondhygiënist doorverwijzen voor uw mondverzorging en/of het voorkomen van tandbederf (cariës of gaatjes) en tandvleesaandoeningen.

Kindertandverzorging

Kinderen vinden een bezoek aan de tandarts soms erg spannend. Het winnen van vertrouwen speelt hierbij een belangrijke rol. Dit vraagt om extra expertise en aandacht. Teamlid Myriam Nijmeijer-Spit richt zich op kindertandverzorging. Samen met het team zorgt zij ervoor dat uw kind stapsgewijs aan de behandeling went, waardoor veel angst kan worden weggenomen. Ook richt Myriam zich op kinderen met een beperking en/of gedragsproblemen, zeer jonge kinderen met veel gaatjes en behandelt ze kinderen met specifieke tandheelkundige afwijkingen of syndromen.

Wanneer uw kind over zijn of haar angst heen is, wordt de behandeling weer door een reguliere tandarts overgenomen. U kunt telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Voor kindertandheelkunde heeft u een verwijzing van uw tandarts nodig.

Gewoon Gaaf

Als ouder kunt u samen met uw kind veel doen om gaatjes en andere problemen in de mond te voorkomen. Om u hierbij te ondersteunen werken wij met de Gewoon Gaaf methode. Dit is een preventiemethode van het Ivoren Kruis die helpt bij het opgroeien met een gezonde mond. We vertellen u er in onze praktijk graag meer over.

Praktische informatie

Bij ernstig tandletsel of een ongeval:

  • Op werkdagen zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar op ons reguliere telefoonnummer: 074 – 243 1065. Mogelijk kunnen wij u dezelfde dag nog helpen.
  • Indien u buiten onze openingstijden moet worden geholpen, kunt u contact opnemen met de spoedgevallendienst: 0900 – 1515. Deze dienst is alleen bedoeld voor dringende spoedgevallen, zoals nabloedingen en ongevallen. Via het antwoordapparaat ontvangt u verder informatie.

Onze praktijk is zelfstandig toegankelijk, ook voor mensen in een rolstoel of minder validen. Patiënten die niet zelf in de tandartsstoel kunnen plaatsnemen worden geholpen. Als de transfer van rolstoel naar tandartsstoel niet mogelijk is, kan de patiënt eventueel in de rolstoel worden behandeld of verwijzen we door naar een praktijk met de juiste voorzieningen.

Tijdig afspraak afzeggen

Als u een afspraak heeft gemaakt, rekenen wij op uw komst. Lukt het u niet om uw afspraak na te komen, dan vragen wij u dit minimaal 24 uur van tevoren telefonisch bij ons te melden. Indien de afspraak niet (tijdig) is geannuleerd, zijn wij genoodzaakt de kosten van de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Deel uw ervaring