Welkom bij Dental Clinics Hengelo – Boerhaavelaan

In onze professionele tandartsengroepspraktijk aan de Boerhaavelaan 1 staat aandacht voor uw gebit op de eerste plaats. Daarom besteden we veel zorg aan de kwaliteit van onze tandartspraktijk en ons team. Wij werken graag met u samen aan een gezond gebit en een stralende lach, waar u uw leven lang plezier van heeft.

Complete mondzorg voor het hele gezin

  • Dé tandartspraktijk voor volwassenen en kinderen
  • Vakkundige behandelingen in een prettige en ontspannen sfeer
  • Naast algemene tandheelkunde kunt u terecht voor o.a. mondhygiëne, orthodontie en kindertandverzorging
  • 5 dagen per week geopend, ook ‘s avonds
  • U betaalt nooit te veel dankzij onze door de overheid vastgestelde tarieven
Dental Clinics Voorthuizen

Kindertandverzorging

Kinderen vinden een bezoek aan de tandarts soms erg spannend. Teamlid Myriam Nijmeijer-Spit richt zich op kindertandverzorging. Samen met het team zorgt zij ervoor dat uw kind stapsgewijs aan de behandeling went, waardoor veel angst kan worden weggenomen. Ook richt Myriam zich op kinderen met een beperking en/of gedragsproblemen, zeer jonge kinderen met veel gaatjes en behandelt ze kinderen met specifieke tandheelkundige afwijkingen of syndromen.

Wanneer uw kind over zijn of haar angst heen is, wordt de behandeling weer door een reguliere tandarts overgenomen. U kunt telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Voor kindertandheelkunde heeft u een verwijzing van uw tandarts nodig.

Preventie en mondhygiëne

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij het voorkomen van problemen in de mond. Daarom vinden wij preventie zeer belangrijk. Een goede gebitsverzorging is noodzakelijk voor de indicatie, het resultaat en de duurzaamheid van alle tandheelkundige behandelingen. Enkele belangrijke aspecten zijn op de juiste manier poetsen, het verwijderen van vuil en tandplak tussen de tanden (door flossen, ragen of stokeren) en regelmatige controle van uw gebit door ons team.

Onze mondhygiënisten richten zich op preventie en mondverzorging. Uw tandarts kan u naar de mondhygiënist doorverwijzen voor uw mondverzorging en/of het voorkomen van tandbederf (cariës of gaatjes) en tandvleesaandoeningen.

Beugels

Ook voor het plaatsen van beugels kunt u bij ons terecht. Onze tandarts voor orthodontie is kundig in het uitvoeren van orthodontische behandelingen. Wanneer onze tandarts voor orthodontie beoordeelt dat een orthodontist nodig is omdat er een complexere gebitsafwijking gecorrigeerd moet worden, verwijzen wij u door naar een orthodontist in de buurt. We werken nauw samen met orthodontiepraktijk TopOrtho Hengelo.

Spoedgeval

Bij ernstig tandletsel of een ongeval:

  • Op werkdagen zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar op ons reguliere telefoonnummer: 074 – 243 1065. Mogelijk kunnen wij u dezelfde dag nog helpen.
  • Indien u buiten onze openingstijden moet worden geholpen, dan kunt u voor spoedeisende situaties zoals nabloedingen, een ongeval of acute onstekingen, contact opnemen met Tandarts Post Twente, telefoonnummer: 053 – 792 0040.

Bent u verhinderd? Zeg uw afspraak tijdig af!

Als u een afspraak heeft gemaakt, rekenen wij op uw komst. Lukt het niet om uw afspraak na te komen, dan vragen wij u dit 24 uur van tevoren telefonisch bij ons te melden. Indien de afspraak niet (tijdig) is geannuleerd, zijn wij genoodzaakt de kosten van de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.