Ga naar de hoofdinhoud
Expeditie Tandarctica
uit 21.903 reviews

Samen op reis. Eindbestemming: een gezonde mond!

Vanaf het moment dat het eerste tandje bij jouw kind doorkomt, is het belangrijk elke dag goed te poetsen. Het kan echter lastig zijn (jonge) kinderen te motiveren een goede mondhygiëne aan te houden. Ze vinden tandenpoetsen maar saai en zien er vaak ook niet direct het nut van in. Daarnaast wordt een bezoek aan de tandarts soms als spannend ervaren. Gelukkig hebben wij hiervoor een oplossing!

Zo leert jouw kind spelenderwijs over een gezonde mond

Bij Dental Clinics mogen alle kinderen en hun ouders namelijk mee op Expeditie Tandarctica! Op expeditie gaan is voor jou geheel kosteloos, want mondzorg voor kinderen wordt tot 18 jaar vergoed door de basisverzekering. Tijdens deze expeditie leren kinderen spelenderwijs alles over de onderwerpen die te maken hebben met een gezonde mond. Zo wordt thuis zorgen voor een gezonde mond een stuk leuker én gemakkelijker! Hieronder lees je wat de expeditie precies inhoudt.

De wereld van Tandarctica: alles over voorkomen van gaatjes

Ga je mee op Expeditie Tandarctica?

Van jouw behandelaar krijgt jouw kind een rugzak met alle benodigdheden voor de reis. De expeditie begint met jullie eigen landkaart. Samen plakken jullie stickers door alle tips van de behandelaar goed op te volgen. Zo reizen jullie steeds een stapje verder. Aan het einde van de route wacht er een mooie schat. Pien en Puck de Pinguïns zullen jullie helpen deze te vinden!

In onze praktijken is Expeditie Tandarctica gekoppeld aan de Gewoon Gaaf methode. Dit is een preventiemethode van het Ivoren Kruis, die helpt bij het opgroeien met een gezonde mond. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat deze methode tot 40% minder gaatjes bij kinderen kan leiden.

De wereld van Tandarctica: alles over het voorkomen van gaatjes

De wereld van Tandarctica - Dental Clinics

Gaan jullie mee op Expeditie?

Deze kaart toont alle Dental Clinics praktijken waar jij en je kind de expeditie kunnen starten. Vind een praktijk bij jou in de buurt en vraag naar de mogelijkheden.

Dit ‘klik en ontdek’ gedeelte is speciaal voor de expeditie reizigers