Expeditie Tandarctica

Samen op reis. Eindbestemming: een gezonde mond!

Vanaf het moment dat het eerste tandje bij uw kind doorkomt, is het belangrijk elke dag goed te poetsen. Het kan echter lastig zijn (jonge) kinderen te motiveren een goede mondhygiëne aan te houden. Ze vinden tandenpoetsen maar saai en zien er vaak ook niet direct het nut van in. Daarnaast wordt een bezoek aan de tandarts soms als spannend ervaren. Gelukkig hebben wij hiervoor een oplossing!

Zo leert uw kind spelenderwijs over een gezonde mond

Bij Dental Clinics mogen alle kinderen en hun ouders namelijk mee op Expeditie Tandarctica! Tijdens deze expeditie leren kinderen spelenderwijs alles over de onderwerpen die te maken hebben met een gezonde mond. Zo wordt thuis zorgen voor een gezonde mond een stuk leuker én gemakkelijker! Hieronder leest u wat de expeditie precies inhoudt.

Op expeditie gaan is voor u geheel kosteloos, want mondzorg voor kinderen wordt tot 18 jaar vergoed door de basisverzekering (met uitzondering van o.a. orthodontie).

Is tandenpoetsen bij u thuis een strijd of een feestje? Klik hier voor de tandenpoetstip top 5.

Gaan jullie mee op Expeditie?

De start van jullie reis

Van uw behandelaar krijgt uw kind een rugzak met alles wat hij of zij nodig heeft voor de reis. De expeditie begint met jullie eigen landkaart. Samen plakken jullie stickers door alle tips van de behandelaar goed op te volgen. Zo reizen jullie steeds een stapje verder. Aan het einde van de route wacht er een mooie schat. We houden uiteraard geheim wat deze schat is, maar Pien en Puck de Pinguïns zullen u en uw kind helpen deze te vinden!’

In een aantal van onze praktijken is Expeditie Tandarctica gekoppeld aan de Gewoon Gaaf methode. Dit is een preventiemethode van het Ivoren Kruis, die helpt bij het opgroeien met een gezonde mond. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat deze methode tot 40% minder gaatjes bij kinderen kan leiden.

De wereld van Tandarctica: alles over het voorkomen van gaatjes

Gaan jullie mee op Expeditie?

Deze kaart toont alle Dental Clinics praktijken waar u en uw kind de expeditie kunnen starten. Vind een praktijk bij u in de buurt en vraag naar de mogelijkheden.

Filter
Mondzorg voor kinderen:

Dit ‘klik en ontdek’ gedeelte is speciaal voor de expeditie reizigers

Help jij Pien en Puck Pinguïn?

Zoek de 8 verschillen