Complete mondzorg voor het hele gezin

Welkom bij Dental Clinics Almere Westeinde, uw tandarts in Almere Buiten. U vindt onze praktijk naast het winkelcentrum Doemere. In onze moderne en professionele praktijk bent u van harte welkom voor complete mondzorg voor het hele gezin. U kunt niet alleen voor algemene tandheelkundige zorg bij ons terecht, maar ook voor onder andere een wortelkanaalbehandeling, mondhygiëne en het behandelen van parodontitis. Wij werken nauw samen om uw mond schoon en gezond te houden. Ook buiten kantooruren staan wij voor u klaar; wij zijn ’s avonds en op zaterdag geopend. En dat tegen de tarieven die door de overheid zijn vastgesteld. U betaalt dus nooit meer dan nodig is.

mondhygiënist Almere Buiten - mondhygiënist Dental Clinics Almere WesteindeEen optimale mondgezondheid

In de mond zitten veel bacteriën die onder andere gaatjes en tandvleesontstekingen kunnen veroorzaken. Daarom besteden wij veel aandacht aan preventie en mondhygiëne. Uw tandarts controleert de gezondheid van uw tandvlees en adviseert u indien nodig een behandeling bij de (paro)preventie-assistenten of mondhygiënisten. In het geval van parodontitis wordt u doorverwezen naar tandarts-parodontoloog Azin Azari. Zij heeft extra kennis van het behandelen van problemen aan het tandvlees en de steunweefsel van het gebit.

Wortelkanaalbehandeling

tandarts Almere Buiten - tandarts Dental Clinics Almere WesteindeIn de wortels van uw tanden en kiezen loopt het wortelkanaal. Dit kanaal is gevuld met pulpa, die bestaat uit bindweefsel, zenuwvezels en kleine bloedvaten. De pulpa kan ontstoken raken door bijvoorbeeld tandbederf, een lekkende vulling of een val. In dit geval voert tandarts Nathalie den Hollander een wortelkanaalbehandeling uit. Zij maakt het wortelkanaal schoon en sluit het af met een vulling. Hierbij maakt zij altijd gebruik van een microscoop.

Praktische informatie

Bij ernstig tandletsel of een ongeval:

  • Tijdens onze praktijkuren zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar op ons reguliere telefoonnummer:
    036 – 210 01 75. Mogelijk kunnen wij u dezelfde dag nog helpen.
  • Indien u buiten onze openingstijden moet worden geholpen, kunt u bellen naar de spoedgevallendienst: 0900 – 1515. Dit telefoonnummer is alleen bedoeld voor dringende spoedgevallen, zoals nabloedingen en ongevallen.

Onze praktijk is zelfstandig toegankelijk, ook voor mensen in een rolstoel of minder validen. Patiënten die niet zelf in de tandartsstoel kunnen plaatsnemen worden geholpen. Als de transfer van rolstoel naar tandartsstoel niet mogelijk is, kan de patiënt eventueel in de rolstoel worden behandeld of verwijzen we door naar een praktijk met de juiste voorzieningen.

tandarts Almere Buiten - receptie Dental Clinics Almere WesteindeTijdig afzeggen afspraak

Als u een afspraak heeft gemaakt, rekenen wij op uw komst. Lukt het u niet om uw afspraak na te komen, dan vragen wij u dit minimaal 24 uur van tevoren telefonisch bij ons te melden. Indien de afspraak niet (tijdig) is geannuleerd, zijn wij genoodzaakt de kosten van de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.