Wortelkanaalbehandeling

Opzoek naar informatie over de wortelkanaalbehandeling? Hier leest u hoe de wortelkanaalbehandeling precies in zijn werk gaat,

Waarom een wortelkanaalbehandeling?

Onder het zichtbare gedeelte van een tand of kies bevindt zich één of meerdere wortels. De wortel zit in het kaakbot en zorgt ervoor dat tanden en kiezen stevig in de kaak vastzitten. In iedere wortel loopt een wortelkanaal met daarin bindweefsel, zenuwvezels en kleine bloedvaten, ook wel pulpa genoemd.

Wortelkanaalbehandeling, ontstoken weefsel in het wortelkanaal kan voor veel pijn zorgen en is bovendien slecht voor de gezondheid

Een ontsteking in het wortelkanaal. De kies moet worden gereinigd om te genezen.

De pulpa kan ontstoken raken door een infectie via een gaatje (cariës), een lekkende vulling of na een harde klap op uw tand. Omdat de pulpa onder andere bestaat uit zenuwvezels, kan een dergelijke ontsteking voor hevige tand- of kiespijn zorgen. Maar soms is het juist pijnloos. Het kan dus voorkomen dat u het niet merkt, of juist met hevige pijnklachten met spoed moet worden behandeld. Welke situatie het ook is, het is erg belangrijk dat de infectie wordt bestreden. Want als deze infectie lang blijft bestaan, kan het omliggende weefsel ontstoken raken en het kaakbot gedeeltelijk door ontstekingsweefsel worden vervangen. Hierdoor komen tanden en kiezen los te staan in de kaak, waardoor ze uiteindelijk verloren kunnen gaan.
Bij de wortelkanaalbehandeling wordt het wortelkanaal gereinigd. De bacteriën worden daarmee zoveel mogelijk weggehaald en vervolgens wordt het wortelkanaal met een vulling weer netjes afgesloten. Door de reiniging van de kanalen wordt de oorzaak van de ontsteking weggenomen en kan het lichaam deze ontsteking genezen.

Voor een afspraak zijn wij telefonisch bereikbaar.

Ziet u op tegen de behandeling?

Wij horen vaak dat men opziet tegen de wortelkanaalbehandeling. Dit is begrijpelijk maar niet nodig. Onze tandartsen en endodontologen zijn zeer ervaren in hun werk. De wortelkanaalbehandeling vindt plaats onder lokale verdoving, u voelt dan vrijwel niets.
En als u het prettig vindt, vertelt uw behandelaar stap voor stap wat er gaat gebeuren. Neem voordat we starten met de behandeling zorgvuldig onze website en de brieven door, zodat u goed voorbereid bent en weet wat u te wachten staat. U vindt hier antwoord op de meest gestelde vragen.

Vind een praktijk bij u in de buurt

Een wortelkanaalbehandeling wordt doorgaans uitgevoerd door de tandarts, complexe gevallen worden geholpen door een tandarts met aandachtsgebied endodontologie of de tandarts-endodontoloog.

Filter
Wortelkanaalbehandeling:

Kijk voor meer informatie over de wortelkanaalbehandeling ook op: