Kosten en begroting wortelkanaalbehandeling

Benieuwd wat een wortelkanaalbehandeling doorgaans kost? Hieronder vindt u meer informatie, maar let op: er is geen standaard prijs voor een wortelkanaalbehandeling. De complexiteit van de behandeling bepaalt hoeveel er in rekening wordt gebracht en dit is verschillend per persoon. Geen mond en gebit is immers identiek en dit vraagt om een persoonlijke aanpak. U ontvangt voorafgaand daarom altijd een begroting op maat door uw behandelaar.
Wij vinden het belangrijk dat u vooraf goed geïnformeerd bent, daarom vindt u hieronder de codes welke in rekening gebracht worden tijdens de wortelkanaalbehandeling en wortelpuntbehandeling. Mocht u hierover vragen hebben dan staan wij u uiteraard graag te woord.

Complexiteit van de behandeling bepaalt de kosten

De meest voorkomende tarieven voor de wortelkanaalbehandeling en/of apexresectie staan hieronder. Deze tandheelkundige tarieven worden ieder jaar vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en zijn geldend voor alle tandartsen in Nederland. Vanzelfsprekend hanteren wij deze kosten in onze praktijk. In geval van de wortelkanaalbehandeling of wortelpuntbehandeling ontvangt u vooraf een begroting op maat. Let er wel op dat de kosten van de wortelkanaalbehandeling sterk afhankelijk zijn van:

  • het aantal wortelkanalen per tand/kies
  • de complexiteit van de behandeling
  • het optreden van complicaties
  • onvoorziene omstandigheden
  • in hoeveel behandelingen de wortelkanaalbehandeling kan worden uitgevoerd
  • of er sprake is van spoed (buiten de reguliere openingstijden)

Codes en kosten wortelkanaalbehandeling 2020*


*Deze tarieven zijn exclusief materiaalkosten.
**Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

Klik hier voor meer informatie over de opbouw van de factuur en uitleg over de codes.

Vergoedingen en zorgverzekering

In sommige gevallen wordt de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit hangt af van de polis en de zorgverzekeraar. De behandeling zit niet in de basisverzekering. Wij raden aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar, zodat u weet of u recht heeft op vergoeding. Klik hier voor meer informatie over verzekeringen.