Verdoving bij de tandarts

We doen ons uiterste best om uw tandartsbezoek zo prettig mogelijk en pijnloos te laten verlopen. Als de tandarts iets moet doen wat niet prettig voelt en/of pijnlijk kan zijn, zal in de meeste gevallen een plaatselijke verdoving worden voorgesteld. Een verdoving wordt in veel gevallen toegediend bij een wortelkanaalbehandeling, het trekken van tanden en kiezen en het vullen van gaatjes.

We verdoven alleen met uw toestemming. Bij patiënten jonger dan 16 jaar is toestemming van een ouder of verzorger nodig.

Wel of geen verdoving bij de tandarts?

De één heeft liever wel een verdoving, de ander liever niet. Deze keuze is heel persoonlijk. Het is vooral belangrijk om te weten dat een verdoving niet verplicht is en u zelf kunt kiezen of u een verdoving wilt of niet.
Wanneer u enorm opziet tegen een bepaalde behandeling of wanneer u angst heeft. Dan zijn er nog twee andere opties:

  1. Een behandeling met lachgas. Hierdoor gaan ‘scherpe randjes’ er vanaf.
  2. Behandeling onder volledige narcose.

Verdoving bij Dental Clinics

Onderstaande kaart toont alle Dental Clinics tandartspraktijken waar u terecht kunt voor verdoving. Vind een tandartspraktijk bij u in de buurt en vraag naar de mogelijkheden.

Filter
Verdoving:

Veelgestelde vragen over de verschillende soorten verdovingen

Wilt u meer informatie over het toedienen van verdoving? Of wilt u weten wat de kosten van het verdoven zijn? Ga dan naar onze pagina met veelgestelde vragen over verdoving. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met één van onze Dental Clinics-tandartspraktijken.