Volledige Narcose

Behandeling onder narcose bij angst

Wanneer u extreme tandartsangst heeft of een behandeling door kokhalsreflex onmogelijk is, kan een volledige narcose uitkomst bieden. U krijgt hierbij een slaapmiddel en bent dan even ‘weg’. Hierdoor merkt u niks van de behandeling. Wanneer u weer bijkomt, is de tandartsbehandeling alweer achter de rug.

Bij Dental Clinics Beuningen is het mogelijk behandelingen onder volledige anesthesie (narcose) te laten plaatsvinden.

Volledige narcose bij Dental Clinics Beuningen

Neem gerust contact op als u vragen heeft over de werkwijze of vul het formulier onderaan op deze pagina in. Wij maken graag tijd vrij om uw vragen te beantwoorden!

Wanneer u extreme tandartsangst heeft of door kokhalsreflex een behandeling onmogelijk maakt, dan kan de narcose helpen om uw gebit weer op orde te brengen.

Vaak is door het vermijden van het tandartsbezoek de gebitssituatie dermate verslechterd dat er veel moet gebeuren om het gebit weer gezond te krijgen. Door een eerste sessie onder narcose te laten plaatsvinden, kunnen acute problemen snel worden verholpen. Hierdoor wordt de eerste behandeling na de narcose als veel minder bedreigend ervaren. De spannendste behandelingen zijn immers al gedaan. Zo kunnen we de drempel om aan de tandartsfobie te werken verlagen.

U merkt niks van de tandartsbehandeling

Narcose passen we enkel toe bij gezonde personen, zodat de behandeling helemaal veilig is. Er staat een team klaar van ervaren anesthesiologen, anesthesiemedewerkers en uiteraard onze tandartsen. Na de behandeling bent u snel weer wakker. Vaak kunt u, onder begeleiding, na een half uur alweer naar huis.

Kosten tandarts narcose

Bij de intake nemen we ruim de tijd om uw gebitsproblemen in kaart te brengen en te begrijpen waar uw angst vandaan komt. Daarna ontvangt u van ons een kostenbegroting. Deze begroting kunt u aan uw verzekeraar voorleggen om duidelijk te krijgen wat u zelf moet betalen. Tevens ontvangt u een kostenplaatje van de narcose en geven we aan hoeveel tijd de narcose in beslag zal nemen. De kosten zijn afhankelijk van de duur van de narcose.

Het team van Dental Clinics Beuningen behandelt al jaren op deze manier, met goede resultaten. Daarom zijn een aantal zorgverzekeraars overgegaan tot vergoeden van deze narcose. Dit is vrij uniek in Nederland. Neemt u contact op met uw zorgverzekeraar om te controleren of bij u de narcose wordt vergoed.

Pas als u de begroting heeft ondertekend, zal er een afspraak worden ingepland. We streven ernaar de narcose binnen twee maanden te laten plaatsvinden.

Maak een afspraak bij Dental Clinics Beuningen

Vaak is het maken van een afspraak al een ‘zware bevalling’. Meestal duurt het weken voordat het daadwerkelijk aankomt op het oppakken van de telefoon. Daarom proberen we de drempel wat te verlagen door via deze site een contactaanvraag mogelijk te maken. Een van onze receptionistes zal dan met u contact opnemen, om u van de nodige informatie te voorzien en een intakeafspraak bij de narcosetandarts in te plannen. Voordat deze afspraak plaatsvindt, ontvangt u een aantal formulieren om uw gezondheid in kaart te brengen en uw angst een score te geven.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.