Ga naar de hoofdinhoud
uit 21.798 reviews

Angst voor de tandarts is niet ongewoon en komt bij kinderen en volwassenen voor. Het is niets om je voor te schamen. Angst voor pijn is de meest gehoorde reden waarom mensen niet naar de tandarts gaan. Maar ook door eerdere negatieve ervaringen, verhalen van anderen of schaamte voor het gebit wordt het bezoek aan de tandarts uitgesteld. Waar jouw angst ook vandaan komt, wij nemen deze zeer serieus.

Behandeling onder narcose

Wanneer je tandartsangst hebt of een behandeling door kokhalsreflex onmogelijk is, kan een behandeling onder volledige narcose helpen. Ook kan een behandeling onder volledige narcose uitgevoerd worden bij een totaalextractie (een behandeling waarbij alle tanden en kiezen getrokken moeten worden). Je krijgt voorafgaand aan de behandeling een slaapmiddel toegediend, waardoor je tijdens de behandeling even ‘weg’ bent. Je merkt dus niets van de behandeling. Wanneer je weer bijkomt, is de behandeling al achter de rug.

angsttandarts Beuningen - tandarts Dental Clinics Beuningen

Behandeling onder narcose bij Dental Clinics Beuningen

Bij Dental Clinics Beuningen worden al jaren – met goede resultaten – behandelingen onder volledige narcose uitgevoerd.

De tandartsen van Dental Clinics Beuningen hanteren een persoonlijke benadering. Ze stellen je gerust en bepalen samen met jou het behandeltraject. Zo weet je precies wat je voor, tijdens en na de behandeling kunt verwachten.

Maak een afspraak voor een behandeling onder narcose

Voor veel patiënten die tandartsangst hebben, is het maken van een afspraak al spannend. Daarom proberen we de drempel wat te verlagen door het mogelijk te maken online een afspraak in te plannen. Je kunt hiervoor onderstaand formulier invullen. Eén van onze receptionistes zal dan contact met je opnemen om je van de nodige informatie te voorzien en een eerste afspraak bij de narcosetandarts in te plannen. Voordat deze afspraak plaatsvindt, ontvang je een aantal formulieren om je gezondheid in kaart te brengen en je angst een score te geven.

Naam:(Vereist)
Bekijk onze privacy verklaring voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen over behandelingen onder volledige narcose

Een behandeling onder volledige narcose wordt meestal uitgevoerd bij mensen met extreme tandartsangst of een sterke kokhalsreflex.

Voordat er besloten wordt je onder narcose te behandelen, volgen een aantal stappen. Deze lichten wij hieronder voor je uit.

 1. Voorafgaand aan de behandeling
  Eerst gaan we met jou in gesprek. De behandeling vindt pas later plaats. Tijdens het gesprek nemen we ruim de tijd om jouw gebitsproblemen in kaart te brengen. Ook ontvang je een kostenbegroting. Een aantal zorgverzekeraars is overgegaan tot het vergoeden van een behandeling onder narcose. Neem contact op met jouw zorgverzekeraar om na te vragen of de behandeling bij jou wordt vergoed.
  Wanneer je akkoord gaat met de behandeling onder narcose, plannen wij een afspraak met je in. We streven ernaar de behandeling binnen twee maanden te laten plaatsvinden.
 2. Tijdens de behandeling
  Narcose passen we alleen toe bij gezonde personen, zodat de behandeling helemaal veilig is. Bij Dental Clinics Beuningen vindt de behandeling plaats in de praktijk. Tandartsen Maarten van Dijk en Johan Oost staan met een team van ervaren anesthesiologen, anesthesiemedewerkers graag voor jou klaar.
  Voorafgaand aan de behandeling krijg je een slaapmiddel toegediend waardoor je even ‘weg’ bent. Je merkt dus niets van de behandeling.
 3. Na de behandeling
  Na de behandeling ben je snel weer wakker. In de meeste gevallen kun je, onder begeleiding, na een half uur alweer naar huis.

Heb je nog meer vragen over een behandeling onder volledige narcose? Lees dan alle veelgestelde vragen over behandelingen onder volledige narcose of neem contact op met Dental Clinics Beuningen.

Dental Clinics - Gezondheid & het gebit – Dental Clinics

Je bent van harte welkom!

Nieuwe patiënt?