Volledige narcose

Behandeling onder narcose bij angst

Angst voor de tandarts is niet ongewoon en komt bij kinderen en volwassenen voor. Het is niets om u voor te schamen. Angst voor pijn is de meest gehoorde reden waarom mensen niet naar de tandarts gaan. Maar ook door eerdere negatieve ervaringen, verhalen van anderen of schaamte voor het gebit wordt het bezoek aan de tandarts uitgesteld. Waar uw angst ook vandaan komt, wij nemen deze zeer serieus.

Wanneer u tandartsangst heeft of een behandeling door kokhalsreflex onmogelijk is, kan een behandeling onder volledige narcose u helpen. U krijgt voorafgaand aan de behandeling een slaapmiddel toegediend, waardoor u tijdens de behandeling even ‘weg’ bent. U merkt dus niets van de behandeling. Wanneer u weer bijkomt, is de behandeling al achter de rug.

Bij Dental Clinics Beuningen en Dental Clinics Stramproy worden al jaren – met goede resultaten – behandelingen onder volledige narcose uitgevoerd. Maak direct een afspraak bij één van de praktijken door het contactformulier onderaan deze pagina in te vullen.

We hanteren een persoonlijke benadering. We stellen u gerust en bepalen samen met u het behandeltraject. Zo weet u precies wat u voor, tijdens en na de behandeling kunt verwachten.

Voorafgaand aan de behandeling

  • Eerst gaan we met u in gesprek. De behandeling vindt pas later plaats.
  • Tijdens het gesprek nemen we ruim de tijd om uw gebitsproblemen in kaart te brengen en te begrijpen waar uw angst voor de tandarts vandaan komt.
  • We geven u meer uitleg over de daadwerkelijke behandeling. Hierbij houden we uiteraard rekening met uw angsten.
  • U ontvangt een kostenbegroting. Een aantal zorgverzekeraars is overgegaan tot het vergoeden van een behandeling onder narcose. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om na te vragen of de behandeling bij u wordt vergoed.
  • Indien u akkoord gaat met de behandeling onder narcose, plannen wij een afspraak met u in. We streven ernaar de behandeling binnen twee maanden te laten plaatsvinden.
tandarts Beuningen - tandarts Dental Clinics Beuningen

Tijdens en na de behandeling

Narcose passen we enkel toe bij gezonde personen, zodat de behandeling helemaal veilig is. Bij Dental Clinics Beuningen vindt de behandeling plaats in de praktijk. Tandartsen Maarten van Dijk en Johan Oost staan met een team van ervaren anesthesiologen, anesthesiemedewerkers graag voor u klaar.

Bij Dental Clinics Stramproy wordt de behandeling uitgevoerd door tandarts-implantoloog Wouter Tobben in het Sint Jans Gasthuis in Weert.

Voorafgaand aan de behandeling krijgt u een slaapmiddel toegediend waardoor u even ‘weg’ bent. U merkt dus niets van de behandeling. Door de eerste behandeling onder narcose te laten plaatsvinden kunnen acute problemen snel verholpen worden. De eerste behandeling na de narcose wordt hierdoor als veel minder dreigend ervaren. Zo kunnen we de drempel om aan de tandartsfobie te werken verlagen.

Na de behandeling bent u snel weer wakker. In de meeste gevallen kunt u, onder begeleiding, na een half uur alweer naar huis.

Maak een afspraak voor een behandeling onder narcose

Vaak is het maken van een afspraak al spannend. Daarom proberen we de drempel wat te verlagen door het mogelijk te maken online een afspraak in te plannen. U kunt hiervoor onderstaand formulier invullen. Eén van onze receptionistes zal dan contact met u opnemen om u van de nodige informatie te voorzien en een eerste afspraak bij de narcosetandarts in te plannen. Voordat deze afspraak plaatsvindt, ontvangt u een aantal formulieren om uw gezondheid in kaart te brengen en uw angst een score te geven.

  • Bekijk onze privacy verklaring voor meer informatie.

Filter
Verdoving: