Complete tandheelkundige zorg voor het hele gezin

Welkom bij Dental Clinics Almelo, uw tandarts in het zuiden van Almelo. Onze moderne en professionele tandartsengroepspraktijk is gelegen in de wijk Windmolenbroek. Hier bent u van harte welkom voor complete mondzorg voor het hele gezin. U kunt niet alleen voor algemene mondzorg bij ons terecht, maar ook voor mondhygiëne en het voorkomen van tandvleesproblemen. We werken nauw samen om uw mond schoon en gezond te houden. En dat tegen de tarieven die door de overheid zijn vastgesteld. U betaalt dus nooit meer dan nodig is. Iedere dinsdag zijn wij tot 20:00 uur geopend.

Het voorkomen van tandvleesproblemen

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij het voorkomen van problemen in de mond. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ besteden wij de nodige aandacht en tijd aan preventie. Hierbij staat een goede bewustwording van het belang van mondverzorging en voeding bij patiënten voorop. Enkele belangrijke aspecten zijn op de juiste manier tandenpoetsen, het verwijderen van vuil en tandplak tussen de tanden (bijvoorbeeld door rageren of stokeren) en regelmatige controle door de tandarts.

Naar de mondhygiënist voor een stralende lach

Uw tandarts controleert uw mondgezondheid en adviseert u indien nodig een behandeling bij onze mondhygiënisten of (paro) preventie-assistenten. Zij hebben dé kennis over het gezond krijgen en houden van uw tandvlees. De preventie-assistent geeft voorlichting om uw mondhygiëne op peil te houden en voert behandelingen uit, zoals het verwijderen van tandsteen. Wanneer u problemen met uw tandvlees heeft, bijvoorbeeld tandvleesontstekingen, krijgt u begeleiding van onze mondhygiënisten Lorien Ceven en Sorèn Kabo. Zij kunnen helpen bij het voorkomen van tandvleesaandoeningen en zorgen voor het gezond houden van uw tandvlees. Hierdoor kunt u weer genieten van een gezonde mond en een stralende lach.

Praktische informatie

Bij ernstig tandletsel of een ongeval:

  • Op werkdagen zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar op ons reguliere telefoonnummer: 0546 – 85 17 56, mogelijk kunnen wij u dezelfde dag nog helpen. Bij pijnklachten verzoeken wij u om, indien mogelijk, ’s ochtends voor 10:00 uur te bellen.
  • Indien u geholpen moet worden buiten onze openingstijden dan kunt u contact opnemen met de spoedgevallendienst Tandarts Post Twente053 – 792 00 40. Deze dienst is alleen bedoeld voor dringende spoedgevallen, zoals nabloedingen en ongevallen. Via het antwoordapparaat ontvangt u verdere informatie.

Onze praktijk is zelfstandig toegankelijk, ook voor mensen in een rolstoel of minder validen. Patiënten die niet zelf in de tandartsstoel kunnen plaatsnemen worden geholpen. Als de transfer van rolstoel naar tandartsstoel niet mogelijk is, kan de patiënt eventueel in de rolstoel behandeld worden of verwijzen we door naar een praktijk met de juiste voorzieningen.

Tijdig afzeggen afspraaktandarts Almelo – wachtruimte tandarts Dental Clinics Almelo

Als u een afspraak heeft gemaakt, rekenen wij op uw komst. Lukt het niet om uw afspraak na te komen, dan vragen wij u dit minimaal 24 uur van tevoren telefonisch bij ons te melden. Indien de afspraak niet (tijdig) is geannuleerd, zijn wij genoodzaakt de kosten van de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.