Complete mondzorg voor het hele gezin

Welkom bij Dental Clinics Nieuwegein, uw tandarts in het stadscentrum van Nieuwegein. In onze moderne en professionele tandartspraktijk vindt u complete mondzorg voor het hele gezin. Onze behandelaren hebben verschillende aandachtsgebieden en specialismen. Wij werken nauw samen en bieden u alle mondzorg onder één dak.

Meld u en uw gezinsleden eenvoudig aan als patiënt via ons online inschrijfformulier of bel direct voor een afspraak: 030 – 605 70 00.

Een optimale mondgezondheid

  • Dé tandartspraktijk voor volwassenen en kinderen
  • Naast algemene mondzorg ook o.a. kaakchirurgie, implantaten (in één dag) of kindertandheelkunde
  • Persoonlijke aandacht en een behandelplan op maat
  • Ook zaterdagen geopend
  • Wij hanteren eerlijke tarieven die zijn vastgesteld door de overheid
tandarts Utrecht Oost - kind - poetshoek Dental Clinics Utrecht Maliebaan

De beste zorg voor het melkgebit

Goede zorg voor het melkgebit is belangrijk voor het ontwikkelen van een gezond blijvend gebit. Daarom kunnen kinderen terecht bij Fariba Nowzari en Safaa Soultana. Zij richten zich op kindertandheelkunde en besteden veel aandacht aan onder andere het verzorgen en onderhouden van het melkgebit. Dankzij een tijdige aanpak kunnen we de kans op problemen in de mond verkleinen.

Kroon in één dag met Cerec

Voor keramische gebitsrestauraties werken wij met de ultramoderne Cerec CAD/CAM-techniek. We scannen de tand of kies die moet worden vervangen. Deze zetten we om in een ontwerp voor de 3D printer, die uit ijzersterk keramiek een perfect passende kroon, brug of inlay print. En dit allemaal in één behandeling!

Onzichtbare beugel voor volwassenen

Steeds meer volwassenen kiezen voor een beugel. In de meeste gevallen gaat de voorkeur bij deze groep uit naar een onzichtbare beugel, zoals de beugel van Invisalign. De behandeling met Invisalign bestaat uit het dragen van een reeks bijna onzichtbare, verwijderbare aligners. Deze aligners worden exact afgestemd op uw tanden en tandvlees, waardoor deze perfect passen en het beste hun werk kunnen doen.

Welke beugel het meest geschikt voor u is, is afhankelijk van het gewenste eindresultaat en de huidige stand van uw kaken en gebit. Een beugel kan ook de oplossing zijn tegen slaapapneu.

Voor de meer complexere orthodontische behandelingen verwijzen wij u door naar een orthodontist. Deze is gespecialiseerd in het corrigeren van (grotere) gebitsafwijkingen. Wij werken bijvoorbeeld nauw samen met TopOrtho Nieuwegein.

Praktijkimpressie

Ernstig tandletsel of ongevallen

Bij ernstig tandletsel of een ongeval:

  • Tijdens onze praktijkuren zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar op ons reguliere telefoonnummer: 030 – 605 70 00. Mogelijk kunnen wij u dezelfde dag nog helpen.
  • Indien u buiten onze openingstijden moet worden geholpen, kunt u bellen naar de Mondzorg Poli: 030 – 303 97 50. Dit telefoonnummer is alleen bedoeld voor dringende spoedgevallen, zoals nabloedingen en ongevallen. De Mondzorg Poli is gevestigd aan de Daltonlaan 400 in Utrecht. Kijk voor meer informatie op de website.

Indien verhinderd, zeg uw afspraak tijdig af!

Als u een afspraak heeft gemaakt, rekenen wij op uw komst. Lukt het niet om uw afspraak na te komen, dan vragen wij u dit 24 uur van tevoren telefonisch bij ons te melden. Indien de afspraak niet (tijdig) is geannuleerd, zijn wij genoodzaakt de kosten van de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.