Complete mondzorg voor het hele gezin

Welkom bij Dental Clinics Nieuwegein, uw tandarts in het stadscentrum van Nieuwegein. In onze moderne en professionele praktijk vindt u complete mondzorg voor het hele gezin. Onze behandelaren hebben verschillende aandachtsgebieden en specialismen. Hierdoor kunt u niet alleen voor algemene mondzorg bij ons terecht, maar ook voor onder andere mondhygiëne, parodontologie, een wortelkanaalbehandeling, kaakchirurgie, een implantaat, een prothese en een kroon. Wij werken nauw samen om uw mond schoon en gezond te houden. Ook buiten kantooruren bent u van harte welkom; wij zijn ook op zaterdag geopend. En dat tegen de tarieven die door de overheid zijn vastgesteld. U betaalt dus nooit meer dan nodig is.

tandarts Nieuwegein - tandarts Dental Clinics NieuwegeinEen optimale mondgezondheid

In de mond zitten veel bacteriën die onder andere gaatjes en tandvleesontstekingen kunnen veroorzaken. Daarom besteden wij de nodige aandacht aan preventie en mondhygiëne. Uw tandarts controleert de gezondheid van uw tandvlees en adviseert u indien nodig een behandeling bij de preventie-assistent, mondhygiënist of tandarts-parodontoloog. Zo zorgen we samen met u voor een optimale mondgezondheid.

De beste zorg voor het melkgebit

Goede zorg voor het melkgebit is belangrijk voor het ontwikkelen van een gezond blijvend gebit. Daarom kunnen kinderen terecht bij tandarts Zoi Kotsanidou. Zij richt zich op kindertandheelkunde en besteedt veel aandacht aan onder andere het verzorgen en onderhouden van het melkgebit. Zo wordt de mondgezondheid nauwlettend gevolgd en kunnen we dankzij een tijdige aanpak de kans op problemen in de mond verkleinen.

tandproteticus Nieuwegein - tandprothetiek Dental Clinics NieuwegeinKroon in één dag met Cerec

Voor keramische gebitsrestauraties werken wij met de ultramoderne Cerec CAD/CAM-techniek. We scannen de tand of kies die moet worden vervangen. Deze zetten we om in een ontwerp voor de 3D printer, die uit ijzersterk keramiek een perfect passende kroon, brug of inlay print. En dit allemaal in één behandeling.

Praktische informatie

Bij ernstig tandletsel of een ongeval:

  • Tijdens onze praktijkuren zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar op ons reguliere telefoonnummer: 030 – 605 70 00. Mogelijk kunnen wij u dezelfde dag nog helpen.
  • Indien u buiten onze openingstijden moet worden geholpen, kunt u bellen naar de Tandartsspoedpraktijk: 0900 – 8602. Dit telefoonnummer is alleen bedoeld voor dringende spoedgevallen, zoals nabloedingen en ongevallen. De Tandartsspoedpraktijk is gevestigd in het St. Antonius ziekenhuis Utrecht / Leidsche Rijn. Kijk voor meer informatie op de website.

Onze praktijk is zelfstandig toegankelijk, ook voor mensen in een rolstoel of minder validen. Patiënten die niet zelf in de tandartsstoel kunnen plaatsnemen worden geholpen. Als de transfer van rolstoel naar tandartsstoel niet mogelijk is, kan de patiënt eventueel in de rolstoel worden behandeld of verwijzen we door naar een praktijk met de juiste voorzieningen.

tandarts Nieuwegein - tandarts Dental Clinics NieuwegeinTijdig afzeggen afspraak

Als u een afspraak heeft gemaakt, rekenen wij op uw komst. Lukt het u niet om uw afspraak na te komen, dan vragen wij u dit minimaal 24 uur van tevoren telefonisch bij ons te melden. Indien de afspraak niet (tijdig) is geannuleerd, zijn wij genoodzaakt de kosten van de gereserveerde tijd en/of de afgesproken behandeling in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.