Kosten tanden bleken

Bij Dental Clinics werken we volgens de tarieven die door de overheid zijn vastgesteld. Hoeveel het tanden bleken kost, hangt af van de gekozen behandeling. Wanneer u kiest voor een thuisbehandeling onder begeleiding van de tandarts of mondhygiënist, hangen de kosten van het tanden bleken af van de variant die u kiest. Neem contact op met uw tandartspraktijk voor meer informatie hierover.

Voor het tanden bleken op de tandartspraktijk door een tandarts of mondhygiënist gelden onderstaande tarieven:

  • E97 – Uitwendig bleken per kaak: €88,00*
  • E90 – Inwendig bleken (alleen bij verkleuring tand door trauma of wortelkanaalbehandeling), eerste zitting: €56,32*
  • E95 – Inwendig bleken (alleen bij verkleuring tand door trauma of wortelkanaalbehandeling), elke volgende zitting: €21,12*

*Dit is exclusief techniek- en materiaalkosten en de eventuele kosten voor consult, gebitsreiniging, gebitsafdrukken en foto’s. Neem contact op met uw tandartspraktijk voor (een indicatie van) de totale kosten voor de door u gekozen behandeling. 

Vergoeding vanuit basisverzekering

Het bleken van tanden valt niet onder de basisverzekering. Daarnaast vergoeden ook de meeste aanvullende tandartsverzekeringen de kosten niet, omdat het om een cosmetische behandeling gaat. Informeer bij uw zorgverzekering naar de voorwaarden.