Ga naar de hoofdinhoud
Dental Clinics - Angsttandarts
uit 21.798 reviews

Ben je door angst en schaamte lang niet meer bij de tandarts geweest?

Angst voor de tandarts komt regelmatig voor, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Het is dus niks om je voor te schamen. Onze tandartsen hebben zeer veel ervaring in het behandelen van patiënten met deze angst en nemen jouw angst voor de tandarts serieus.

We hanteren een persoonlijke benadering, stellen je gerust en bepalen samen met jou het behandeltraject, zodat je precies weet wat je te wachten staat. Hierdoor kan de angst in veel gevallen overwonnen worden. Bij extreme angst kunnen we je onder volledige narcose behandelen, zodat je niks van de behandeling merkt.

Wij behandelen volgens een speciaal behandelprotocol. Angst voor de tandarts is bij iedereen anders en kan verschillende oorzaken hebben. Daarom bespreken wij graag in de eerste afspraak jouw persoonlijke behandelplan.

angsttandarts Beuningen - tandarts Dental Clinics Beuningen

Angsttandarts in Beuningen

  • We gaan eerst met je in gesprek, de behandeling vindt pas later plaats.
  • We luisteren met geduld en respect en bepalen samen hoe het behandelplan wordt uitgevoerd.
  • Je kunt rekenen op verdovingstechnieken die nauwelijks te voelen zijn.
  • Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor een behandeling onder volledige narcose.
  • Behandelingen gebeuren bij ons pijnloos.
  • Alle stappen worden tot in de puntjes uitgelegd, zodat je precies weet wat er gaat gebeuren.
  • Je leert in korte tijd goed met jouw angst om te gaan. Ons doel is je uiteindelijk zonder angst op de reguliere wijze te kunnen behandelen. De weg hiernaartoe volgen we uiteraard op jouw tempo.
  • Je houdt controle over de behandeling. Wij spreken met je af dat je zelf bepaalt wanneer we de behandeling even moeten onderbreken.
tandarts Beuningen - tandarts Dental Clinics Beuningen

Hoe ziet een eerste afspraak eruit?

Jouw eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek, waarbij we jouw medische historie doornemen en in kaart brengen hoe angstig je bent. Tevens bespreken we hoe de angst is ontstaan en wat de aard van de angst is, zodat we hierop kunnen inspelen tijdens de vervolgbehandelingen. Verder controleren we aan de hand van mondonderzoek en röntgenfoto’s jouw gebitssituatie en kijken we wat jouw behandelwensen zijn. De kosten van de intake bedragen circa €160. Deze hoef je niet op dezelfde dag te voldoen.

Lees onderaan deze pagina de ervaring van anderen

De combinatie van narcose en bovengenoemd angstreductie traject is erg succesvol gebleken en daarin onderscheiden wij ons van andere angsttandartsen en het behandelen onder narcose. Desgewenst kunnen wij de (eerste) behandelingen onder volledige narcose uitvoeren. Dit wordt veilig verzorgt door ervaren anesthesiologen. Zo merk je niks van de behandeling.

Contactformulier Angst/Narcose Beuningen

Naam:(Vereist)
Bekijk onze privacy verklaring voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Patiënt ervaringen:

Hesseling Hijnekamp:

“Na lang zoeken bij Tandheelkundig Centrum Beuningen terecht gekomen, voor mijn partner met extreem angst. Geweldig geholpen door Tamara en Gerina en Moud (bij telefonisch vragen en uitleg zeer veel geduld). Na een jaar is mijn partner zo goed als van haar angst af, wat geresulteerd heeft een overstap van de hele familie naar deze kliniek en komen wij met plezier terug!”

Paul van Groeningen:

“Na een lange tijd niet meer bij een tandarts geweest te zijn door angst voor pijn, kwam ik onder behandeling bij Johan. Ondanks mijn idee alles onder narcose te willen doen, heeft Johan mij ervan weten te overtuigen dat behandeling pijnloos zou zijn. Nu na ongeveer 2 jaar en heel wat behandelingen verder merk ik eindelijk dat de angst tussen mijn oren afneemt.
Beste Johan, dank je wel. Iedere behandeling was inderdaad zoals jij durfde te beloven pijnloos!”

Wilco Willemse:

“Door extreme angst ongeveer een jaar of 8 geen tandarts meer gezien. Uiteindelijk kreeg ik op verschillende plaatsen pijn en dat werd zo ondraaglijk dat ik wist dat er echt iets moest gebeuren. Na wat zoekwerk op het internet kwam ik terecht bij tcbeuningen. Nu een aantal jaartjes later is alles op het behandelplan uitgevoerd. Ik voel me erg op m’n gemak bij Johan en ben ontzettend blij en trots dat ik deze stap heb gezet. Ik ga nu netjes 2x per jaar bij Johan op controle en elke 3 maanden bezoek ik de mondhygenist. Ik ben natuurlijk niet compleet genezen van de angst en natuurlijk blijft elke bezoek spannend, maar ik ga wel en dat is al een hele stap.”

Gerrit-Jan Mulder:

“Super angstig en na 15 jaar “de stap” genomen. Vrijwel alle tanden en kiezen afgebroken. Kan niet tegen de geluiden, geur, zien van instrumenten etc. Door de feedback van andere uiteindelijk toch gegaan voor alleen een gesprek. Rustige uitstraling geen tandarts foto’s aan de muur etc. en al het personeel relax. Tandarts Johan Oost wil zo veel mogelijk aan jou wensen voldoen en ze houden zich er ECHT aan. Onder narcose geholpen en stond met een uur weer buiten met gebit. Als het hier niet lukt lukt het nergens. Ga erheen al ben je nog zo bang. De eerste keer is een gesprek en doen ze niets . Je beslist uiteindelijk zelf. DOEN !!!!”

Joost:

“Ook ik had angst voor de tandarts, en via internet kwam ik bij TCB uit… De knoop doorgehakt en een afspraak gemaakt in dec 2016. Ik had de afspraak bij Johan en vertelde hem hoe mijn angst ontstaan was, hij luisterde en begreep het meteen.
Ik wist dat er aardig wat moest gebeuren en heb dus besloten om onder narcose mijzelf te laten behandelen. Dus begin van dit jaar ben ik onder narcose geweest en ik moet zeggen dat was top!! Ik werd super goed ontvangen en begeleid.. Ik heb geen napijn of iets gehad.
Ik ga nu met vertrouwen naar de volgende afspraken en ben er van overtuigd dat ik van mijn angst af kom! Ik raad TCB echt voor iedereen aan!!”

Harm:

“Na 28 jaar!! durf ik weer naar de tandarts. Voor iedereen die niet durft:
– Je hoeft je in Beuningen nergens voor te schamen
– Ze beloven pijnloos, en dat is ook echt zo
– Alles gaat rustig en met uitleg
– Je hebt zelf de regie
– Er heerst een zeer ontspannen sfeer
– Tijdens het eerste bezoek gebeurt er niets, je krijgt alleen uitleg en ze kijken heel voorzichtig

Gewoon gaan, ik kan mijzelf wel voor de kop slaan dat ik niet eerder ben gegaan. Gelukkig viel de schade heel erg mee en heeft Johan alles weer tip top in orde gemaakt.”

Liselore

“Na een aantal jaren niet bij de tandarts geweest te zijn, kwam ik terecht in Beuningen. Had via internet gezocht en de verhalen op de site van Beuningen spraken me het meest aan. Ik was dus niet de enige met angst voor de tandarts! Ik was zo zenuwachtig voor de eerste afspraak, schaamde me ook voor mijn gebit en was bang voor de reactie die ik zou krijgen. Maar ik had me druk gemaakt om niks, wat een ontzettend lieve medewerkers. Ze keken naar een oplossing en niet naar hoe het zo gekomen was. Ik ging, bevrijd van 1000 kg die op mijn schouders drukte, naar huis. Mijn gebit was niet te redden en een volledige prothes was de oplossing. Ik ben nog 2 x terug geweest om te happen en op 23 nov ben ik onder narcose geholpen. Pijn achteraf heb ik nauwelijks gehad, een paar drukplekjes die door de tandtechnicus zo verholpen konden worden. Ik ben nu 3 1/2 week verder en ik kan weer breeduit lachen! En dat is onbetaalbaar! Het eten gaat steeds iets beter, heb me er al op ingesteld dat het wel een tijdje zal duren voordat dat helemaal goed gaat. Een afspraak maken in Beuningen is de beste beslissing die ik de afgelopen paar jaar heb gemaakt! Bedankt voor alles!”

Dental Clinics - Gezondheid & het gebit – Dental Clinics

Je bent van harte welkom!

Nieuwe patiënt?