Ga naar de hoofdinhoud
uit 21.798 reviews

Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen over het plaatsen van kronen, bruggen en inlays voor je op een rij gezet. Wij doen ons uiterste best je van alle informatie over dit onderwerp te voorzien. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, bel of mail dan naar jouw tandartspraktijk.

Kronen, inlays en bruggen zijn de ideale oplossing wanneer je te maken hebt met verzwakte of ontbrekende tanden of kiezen of als een groot gedeelte van jouw kies vervangen moet worden.

Een kroon is een metalen of porseleinen kapje dat over een tand of kies geplaatst wordt. Naast volledige kronen bestaan er gedeeltelijk kronen waarbij alleen het kauwvlak wordt overkapt. Voordat het kapje er overheen kan, wordt de tand of kies op de juiste maat geslepen.

Een inlay is een ingelegde vulling die niet rechtstreeks in de mond wordt vervaardigd, maar in het laboratorium op het model van de betreffende kies wordt gemaakt. De werkwijze voor het maken van een inlay is dezelfde als van het maken van een kroon. Een inlay is een oplossing die het midden houdt tussen een vulling en een kroon.

Wanneer meerdere tanden of kiezen ontbreken, kunnen we die vervangen door een brug. Een brug wordt gebouwd op een aantal kronen die als pijler dienen met daartussen een dummy (nepkies of -tand) die de verloren gegane tand of kies vervangt. Dit ziet er niet alleen heel natuurlijk uit, het zorgt er ook voor dat je beter kunt kauwen.

Samengevat is een kroon een oplossing voor één tand of kies en een brug voor meerdere tanden en/of kiezen. Een inlay is een oplossing die tussen een vulling en kroon ligt.

Voor een kostenoverzicht voor het plaatsen van een kroon, brug of inlay verwijzen wij je graag door naar deze pagina.

Een groot deel van onze praktijken heeft de beschikking over de modernste Cerec cad-cam apparatuur. Hiermee kunnen kronen, inlays en bruggen snel en met precisie uit hoogwaardig porselein worden gemaakt en geplaatst. Hiervoor is slechts één behandeling nodig.

Dental Clinics - Gezondheid & het gebit – Dental Clinics

Je bent van harte welkom!

Nieuwe patiënt?