uit 20.246 reviews

Heb jij verzwakte of ontbrekende tanden of kiezen? Of moet een groot deel van jouw kies vervangen worden? Misschien zijn kronen dan een oplossing. Bij Dental Clinics gebruiken we geavanceerde materialen en technieken om kronen te maken die niet alleen jouw tandgezondheid verbeteren, maar ook naadloos aansluiten bij jouw natuurlijke tanden. Ontdek hoe je met kronen de kracht, functie en esthetiek van jouw tanden terugkrijgt en weer vol zelfvertrouwen breeduit kunt lachen.

Direct contact opnemen Inschrijven bij Dental Clinics

Wat is een kroon?

Een kroon is een tandheelkundige restauratie die de vorm, grootte en functie van een beschadigde of ernstig verzwakte tand herstelt. Het is in feite een ‘kapje’ dat we op een bestaande tand of op een implantaat plaatsen, gemaakt om eruit te zien als een natuurlijke tand.

Wanneer wordt er een kroon geplaatst?

Een kroon wordt om diverse redenen geplaatst: bij het breken van een tand, na een wortelkanaalbehandeling, als onderdeel van een brug of over een implantaat. Het plaatsen van een kroon gebeurt ook als een tand zodanig verzwakt is door tandbederf of slijtage dat een vulling niet meer voldoende is. Het doel van een kroon is de functionaliteit te herstellen en het uiterlijk te verbeteren.

Verschillende soorten kronen

Er zijn verschillende soorten kronen, elk met unieke eigenschappen en voordelen: van volledig porseleinen of keramische kronen, die populair zijn vanwege hun natuurlijke uitstraling, tot goudlegering en andere metaallegeringen, bekend om hun duurzaamheid. Bij Dental Clinics maken we voornamelijk gebruik van volledig keramische kronen, zoals van E-max, Zirkonium en Vita. Het kiezen van het juiste materiaal hangt af van de locatie van de tand, jouw esthetische voorkeuren en functionele vereisten.

Het verschil tussen kronen en bruggen

Hoewel zowel kronen als bruggen bedoeld zijn om tanden te herstellen of te vervangen, worden ze gebruikt voor verschillende doeleinden. Een kroon bedekt een enkele tand, terwijl een brug meerdere ontbrekende tanden vervangt door ze te ‘overbruggen’ tussen bestaande tanden of implantaten. Een brug bestaat uit meerdere kronen die aan elkaar vastzitten en op tanden of implantaten die naast elkaar zitten worden geplaatst.

Wat kost een kroon?

De tarieven voor het plaatsen van een kroon variëren en hangen af van het gebruikte materiaal en eventuele extra behandelingen. Kronen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering, ook niet bij jongeren tot 18 jaar. Mogelijk dekt een aanvullende zorgverzekering wel een deel van de kosten; dit is afhankelijk van jouw polisvoorwaarden. Om verrassingen te voorkomen, raden we je aan voorafgaand aan de behandeling uit te zoeken of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Kroon plaatsen

Een groot deel van onze praktijken heeft de beschikking over de modernste Cerec cad-cam apparatuur. Hiermee kunnen kronen, inlays en bruggen snel en met precisie uit hoogwaardig porselein worden gemaakt en geplaatst. Hiervoor is slechts één behandeling nodig.

Kosten implantaat met kroon

Als een kroon op een implantaat geplaatst wordt, zijn de kosten over het algemeen hoger dan wanneer een kroon op een natuurlijke tand wordt aangebracht. Dit komt door de extra stappen die nodig zijn om het implantaat zelf te plaatsen en te laten integreren met het kaakbot, een proces dat meerdere maanden in beslag kan nemen. Na succesvolle integratie wordt de kroon op het implantaat bevestigd.

De totale kosten voor een implantaat met kroon zijn afhankelijk van diverse factoren, waaronder het type en materiaal van het implantaat en de kroon, evenals de complexiteit van jouw individuele geval. We adviseren patiënten om de dekking en eventuele vergoeding vooraf bij hun zorgverzekeraar te controleren om goed geïnformeerd te zijn over mogelijke eigen bijdragen.

Afspraak inplannen bij Dental Clinics

Bij Dental Clinics streven we ernaar om jou de beste zorg te bieden. Of je nu een kroon nodig hebt als onderdeel van een grotere restauratie of een kroon op afgebroken kies, ons team van ervaren professionals staat voor je klaar. Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van jouw glimlach met een kroon of wil je meer weten over onze andere behandelingen? Neem dan contact met ons op. Meer weten over kronen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Direct contact opnemen Inschrijven bij Dental Clinics

 

 

 

 

Dental Clinics - Gezondheid & het gebit – Dental Clinics

Je bent van harte welkom!

Nieuwe patiënt?