Ga naar de hoofdinhoud
Snurken - anti-snurkbeugel bij Dental Clinics
uit 21.184 reviews

Hieronder hebben wij de meestgestelde vragen over de MRA-beugel voor je op een rij gezet. Heb jij een specifieke vraag die hier niet tussen staat? Bel of mail dan naar jouw tandartspraktijk.

De MRA-beugel (anti-snurkbeugel) is een op maat gemaakte beugel die de tanden van je boven- en onderkaak omvat en je onderkaak een beetje naar voren drukt. Door deze ‘s nachts over de tanden te plaatsen, ontstaat er meer ruimte achter de tong. Daarmee krijg je een ademhaling zonder trillen (snurken).

Bij Dental Clinics werken we volgens tandartstarieven die door de overheid zijn vastgesteld. Bij het aanmeten en plaatsen van een MRA-beugel wordt onder meer code G71 gebruikt.

De MRA-beugel wordt volledig uit de basisverzekering vergoed wanneer jouw arts de diagnose OSAS (Obstructief Slaap Apneu Syndroom) heeft vastgesteld. Omdat de beugel vanuit de basisverzekering vergoed wordt, moet je wel je eigen risico betalen.

Snurken kan meestal geen kwaad. Als je erg snurkt, kan dat wel problemen geven:

  • Je schrikt zelf vaak wakker door je gesnurk
  • Je bent overdag moe en slaperig
  • Je kunt je niet goed concentreren op het werk of in het verkeer

De MRA-beugel wordt volledig uit de basisverzekering vergoed wanneer je arts de diagnose OSAS (Obstructief Slaap Apneu Syndroom) bij je heeft vastgesteld. Omdat de beugel vanuit de basisverzekering vergoed wordt, moet je wel je eigen risico betalen.

Een MRA-beugel is een op maat gemaakte beugel die de tanden van je boven- en onderkaak omvat en de onderkaak een beetje naar voren drukt.

Door de MRA-beugel ‘s nachts over je tanden te plaatsen, ontstaat er meer ruimte achter de tong. Daarmee krijg je een ademhaling zonder trillen/snurken.

De MRA-beugel is niet voor iedereen een passende oplossing. Zo kan de beugel niet gedragen worden door mensen met een gebitsprothese.

Daarnaast kan het gebruik van alcohol, bepaalde medicijnen of de doorgankelijkheid van neus en keel van invloed zijn op het resultaat van de behandeling.

Dental Clinics - Gezondheid & het gebit – Dental Clinics

Je bent van harte welkom!

Nieuwe patiënt?