Ga naar de hoofdinhoud
uit 20.919 reviews

In onze tandartspraktijk willen we zoveel mogelijk tijd besteden aan onze patiënten. Daarom hebben wij het versturen en innen van rekeningen overgedragen aan Infomedics, een gespecialiseerd bedrijf dat het facturatieproces voor vele zorgaanbieders als tandartsen, orthodontisten, fysiotherapeuten, psychiaters en dierenartsen verzorgt. Je ontvangt dus niet van ons, maar van Infomedics de factuur van jouw behandeling.

Facturatie via Infomedics

Ben je aanvullend verzekerd voor tandartskosten? Dan ontvang je van Infomedics alleen een eventuele restfactuur voor het bedrag dat niet door jouw verzekeraar wordt vergoed. Je hoeft de rekening dus niet eerst zelf te betalen en deze dan te declareren bij jouw zorgverzekeraar.

Snel en eenvoudig tandartsrekening betalen met iDEAL

Indien jouw e-mailadres en 06-nummer bij ons bekend zijn, ontvang je jouw rekening van Infomedics per e-mail. Gemakkelijk voor jou omdat je direct via iDEAL kunt betalen. Wanneer je jouw rekening eerst wilt inzien, is dit uiteraard ook mogelijk. Vanwege veiligheidsredenen ontvang je dan eerst per sms een verificatiecode. Via het zorgportaal van Infomedics heb je inzicht in al jouw rekeningen en persoonlijke gegevens.
Ontvang je jouw rekening toch liever per post, geef dit dan door aan jouw tandartspraktijk.

Opbouw van de tandartsfactuur

Op elke factuur staan een rekeningnummer en -datum, een referentienummer en een uiterste betaaldatum. Jouw tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende verrichtingen (prestaties) die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de rekening staat elke prestatie omschreven met een code. Aan iedere code is weer een tarief gekoppeld. Met behulp van de codes op de rekening kun je desgewenst in de tarievenlijst tandheelkunde, opgesteld door de overheid, controleren of de verrichtingen en bedragen op jouw rekening juist zijn.

  • Tip: gebruik de sneltoets Ctrl + t om de zoekfunctie te gebruiken in de documenten van de NZa. Zo vind je snel wat je zoekt.
  • Meer informatie over betalingstermijn Infomedics.

Betalingstermijn tandartsrekening

Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen na notadatum. Lukt het je onverhoopt niet om op tijd aan jouw betalingsverplichting te voldoen omdat je bijvoorbeeld langere tijd afwezig zal zijn? Neem dan contact op met Infomedics.

Op tijd de tandartsrekening betalen

Op tijd betalen kan je veel ergernis en geld schelen. Infomedics zal bij een tweede herinnering (na ± 37 dagen) aangeven dat zij incassokosten in rekening zullen gaan brengen. Je hebt dan alsnog 14 dagen de tijd om te betalen zonder incassokosten. In de Wet Incasso Kosten is vastgelegd dat de incassokosten 15% van de hoofdsom bedragen met een minimum van €40,- en een wettelijke rente van 3%. Zie hieronder een overzicht van het complete betalingstraject:

Je ontvangt Dag Betaaltermijn
Jouw rekening van Infomedics 1 30 dagen
1e herinnering 30 7 dagen
2e herinnering incl. waarschuwing 37 14 dagen
Aanmaning incl. incasso kosten 51 7 dagen
Overdracht incassobureau 58

Vragen over jouw tandartsfactuur?

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Ga dan naar www.infomedics.nl of bel met Infomedics via 036-2031900.